2022. július 5. | kedd | Emese, Sarolta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
LED itzzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Versünnep 2016 - az előadók készen állnak

Február 7-én lezárult a jelentkezés a 2016-os Versünnep Fesztivál hivatásos előadóművészek illetve a színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt versenyére.

A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon által meghirdetett Versünnep 2016 versenysorozatára két kategóriában lehetett nevezni. A hivatásos színművészek és előadóművészek illetve a színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói a vers- és prózamondás mellett, az „Énekelt vers, vers megzenésítés” kategóriában is jelentkezhettek.

A határidőig a versenyre összesen 72 nevezés érkezett. Sokan jelentkeztek Budapestről és a tavalyi évhez hasonlóan a Kaposvári Egyetem Művészeti Karáról, de vannak versenyzők az ország különböző városaiból Hajdúhadháztól Kisvárdán át Dunaújvárosig. A határon túlról Erdélyből, Szerbiából, Szlovákiából, és Ukrajnából vesznek részt művészek a Versünnep Fesztiválon. 44 versenyző vers- és prózamondás, 28 nevező pedig megzenésített vers kategóriában indul. A jelentkezők között több ismert művészt is találunk, mint Földes Tamást, Kékkovács Marát, Zoltán Áront vagy Kisfaludy Zsófiát.

Az elődöntőkre, a fokozott érdeklődés miatt, márciusban, több ízben kerül sor: március 7-én és 9-én, 10-16 óra között a Budapesti Operettszínházban,  március 21-én a Kaposvári Egyetemen,  március 24-én 17 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Az események nyilvánosak, a szervezők szeretettel várják a vers iránt érdeklődő közönséget. Így már az elődöntők során beszélhetünk arról, hogy a Versünnep Fesztivál, a Kárpát-medence egyik legnívósabb lírai-epikai előadóversenye.

A Nemzeti Színházban lesz a döntő

A döntőnek immár harmadik éve a Nemzeti Színház ad otthont, idén április 10-én a Gobbi Hilda Színpadon rendezik meg a nemzetközi eseményt 18 órai kezdettel.

A zsűri elnöke Huszti Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész. A zsűriben foglal helyet Béres Ilona Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, Tolcsvay László Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész és Rubold Ödön színművész. A verseny győztese megkapja a Versünnep Fesztivál szobrát is, Párkányi Raab Péter képzőművészeti alkotását.

A fesztivál hivatalos programjához kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola, vagy civil szervezet, oly módon, hogy vállalja, egy amatőr versmondó verseny megrendezését a kiírásban szereplő témaköröknek megfelelően. Az immár harmadik éve nagy közkedveltségnek örvendő seregszemlére több mint ötven szervezet, túlnyomórészt iskola, csatlakozik évről évre országhatárainkon belülről és kívülről egyaránt.

A különböző helyszíneken megrendezett versenyek nyertesei a budapesti Játékszínben, seregszemlén vehetnek részt. Meghallgatják egymást, ismeretségeket kötnek, repertoárt cserélnek. A legkiemelkedőbb produkciókat a Versünnep Fesztivál döntőjén is hallhatja közönség. A legjobbak nyáron szakmai táborban csiszolhatják tudásukat.

[2016.03.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Egyedül nem megy - Presser dalok a 6szín-ben
Az “Egyedül nem megy”, egy szórakoztató,...

Red Hot Chili Peppers koncerten jártunk a Puskás Stadionban! Képekben
Rendkívüli élménnyel...

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük, képekben
Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
beszámolók még