Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 19. | kedd | Zsuzsanna nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 

Reggae nagyágyúk érkeznek a Budapest Parkba

Németország legismertebb reggae előadója, Gentleman közös albumot jelentett meg Ky-Mani Marley-val, akinek – mint neve is mutatja – a reggae zene a dns-ébe van kódolva. Lemezbemutató turnéjukkal július 13-án érkeznek meg a Budapest Parkba.

Ky-Mani Marley egyenes ágon örökölte a reggae géneket, hiszen édesapja nem más, mint a műfaj leghíresebb alakja, Bob Marley. Ky-Mani – akárcsak testvérei –  továbbvitte a családi hagyományokat. A jamaikai hip hop és reggae énekes életében nem ez az első olyan alkalom, amikor hangját adja mások lemezéhez, korábban együtt dolgozott már Young Buck-kal és Afu-Raval is.

A tehetséges zenészt Gentleman is meghívta, hogy lépjen fel velük kölni MTV Unplugged koncertjén, az előadás pedig olyan jól sikerült, hogy tavaly áprilisban együtt járták Európát, Ky-Mani ugyanis a német zenész turnéján is vendégeskedett. Ekkor alakult ki kettejük barátsága, melyet most Conversations című közös lemezükkel koronáznak meg. Az album dalait június 24-én tárják a közönség elé, de a Signs Of The Time és a napokban megjelent Mama képében már kaphattunk egy kis ízelítőt abból, min is munkálkodik már hónapok óta a két nagyszerű zenész. Ahogy az album címe is mutatja, a 14 dal nagy beszélgetésekből, egymás gondolatainak és érzéseinek kölcsönhatásából született.

A két reggae előadó egymásra találása nem meglepő, hiszen Getleman a legismertebb európai reggae zenészként a műfaj szülőföldjén, Jamaicában is nagy tiszteletnek örvend: a német zenész kiválóan beszéli a pataois nyelvet, szívesen látott vendége a legnagyobb helyi stúdióknak és szinte helyiként élvezheti a sziget szeretetét. Nem csoda, hogy valós hazájának is Jamaicát tartja, ahol 17 évesen járt először. Emellett pedig természetesen Európa nagyvárosaiban is örömmel látott vendég, dalaival belopta már magát itthon többek között a Sziget, a Balaton Sound és az A38 közönségének szívébe is.

Gentleman apja evangélikus lelkész, dalaiban gyakran megjelenik mély vallásossága és Istenben való hite, mely a Ky-Manival való lemezen is várhatóan visszaköszön majd.

A különleges kollaboráció a lemezzel egyszeri turnéra indul, így a hazai rajongók számára egyedüli lehetőség, hogy élőben is meghallgathassák a Conversations dalait július 13-án, a Budapest Parkban. 

[2016.07.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
Boritók, logók tervezése szolgáltatás [2019.02.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még