2024. május 24. | péntek | Eszter, Eliza nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Folkfusion Band

10 éves Európa egyetlen rida-rock zenekara

A nyíregyházi Folkfusion Band 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy a magyar népzenének teret adva egy különleges groove hangzással létrehozzanak valami újat, ami magával ragadja a közönséget. Ezt olyannyira sikerült elérniük, hogy idén már a 10 éves születésnapjukat ünneplik!

Az első megmérettetésük egy VIDOR kisszínpadhoz köthető, ami még az akkori Krúdy Mozi melletti téren volt felállítva. Cserepánya Miroszláv, a zenekar énekese szerint még nagyon kezdetleges felállás volt az akkori. „Érdekes összetétele volt a zenekarnak. Voltak köztük nagyon profik, és kevésbé azok. Viszont mindenki komolyan vette a feladatát, és izgalommal telve készültünk arra a VIDOR Fesztiválra, rengeteget próbáltunk. A „Mikor legény voltam” az egyik olyan dalunk, ami már akkor is megvolt, és a mai napig játsszuk, igaz most már kicsit egyszerűbb, letisztultabb, de talán még ütősebb változatban.”

Az akkori felállásból Holik Zsolt, Kazár Pál és Cserepánya Miroszláv a mai napig oszlopos, fix tagja a bandának, de az elmúlt 10 évben rajtuk kívül közel 20 muzsikus fordult meg a zenekarban. A műfaji sajátosságok miatt nehéz megtalálni azokat a zenészeket, akikkel hosszú távon, jól tudnak együttműködni.

„Volt itt sok minden. Kiváltak már a csapatból költözés, vagy munka miatt, vagy mert nem érezték át azt a feelinget, amit mi képviselünk, nem tudtak azonosulni maximálisan a zenénkkel.  A mostani összetétel viszont nagyon ütős. Szerintem az egyik legjobb felállásunk a mostani!” – mesélte az együttes énekese.

Meghódították már a Hegyalja Fesztivált is, és szinte minden évben láthattuk őket a VIDOR Fesztivál valamelyik pontján, legutóbb pedig Lengyelországban turnéztak. Nem tehetségkutatóból robbantak be a köztudatba, hanem saját erőből, a profizmusukkal, a különleges hangzással, és a szerethetőségükkel lopták be magukat a közönség szívébe.

„Voltak olyan koncertek, ahol csak csodálkoztunk, hogy egy ismeretlen zenekar – vagyis mi – hogy képes a semmiből megtölteni egy teret emberekkel. Nagyon jó érzés az ilyen! Vannak olyan rajongóink, akik ha Nyíregyháza közelében koncertezünk, biztos, hogy ott lesznek, és tombolnak velünk. Most Nekik is készülünk egy kis meglepetéssel, az augusztus 20-ai Live Szimfonik koncerttel. Ez lesz a mi születésnapi koncertünk, ahol egy kicsit új, másik arcunkat is szeretnénk megmutatni a városnak és a közönségnek, akiknek köszönhetjük ezt a 10 évet! És persze nem jövünk „üres kézzel”, olyan ismert emberekkel fogunk együtt ünnepelni, mint a Karmapirin, vagy Alvin.” – árulta ez Miroszláv.

Az együttes gőzerővel készül a szurperkoncertre, és mindenkit nagyon várnak augusztus 20-án, 20:30-kor Nyíregyházán, a Kossuth téren!

–Helebrand Enikő –

[2016.08.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még