Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. szeptember 24. | vasárnap | Gellért, Mercédesz nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eddig Thomas Anders volt a legjobb
Ákos hatalmas koncertet adott Győrben
Ákos ismét duplára készül
Ákos meghozta az édes döntést - íme az év fagyija 2015-ben
Ákos: "Ezt nehéz volt megértetni a szervezőkkel"
Alföldi Róbert a legértékesebb magyar celeb 2015-ben
Megérkezett Ákos újdonsága - képek a premierestről
Nem gondoltuk volna! Ákos már 12 évvel ezelőtt tette ezt
Újabb sikeres fesztiválok értek véget
Meglepő dolgot árult el Ákos! Kiderült mire vágyott gyerekként
Megnéztük Ákos Még egyszer lemezbemutató koncertjét - képekben
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)

Ákos tökéletes évzáró koncertet adott - képekben

Az énekes mindig felejthetetlen koncerteket ad, most sem volt ez másként, aki ott volt, elmondhatja.  Szokott színvonal, hang- és fénytechnika, na meg rengeteg ember. Élményeiről Sólyom Attila mesél.

Évek óta készültem elmenni egy Ákos koncertre, de csak most sikerült. Mint mindig, most is a Papp László Budapest Sport Arénában rendezték meg Kovács Ákos koncertjét. A zenészét, aki itthon már rég túlfeszítette a színpad szabta kereteket: aktuális megmondóember, szövegeivel a racionalitás és a spiritualitás határmezsgyéjén táncoló művész.

Nyugodtan nevezhetjük őt igazi állócsillagnak, a negyedszázada tartó folyamatos sikersztori abszolút predesztinálja őt erre. Most, hogy láttam a koncertjét, érteni vélem, hogy miért.

Igazi karakter ő, összekeverhetetlen és egyből felismerhető. És ezáltal persze megosztó, ami mit sem von le az érdemeiből, sőt, meggyőződésem szerint az igazi zseni mindig megosztó személyiség. Felsorolhatatlanul sok slágere mellett két dolog jutott eszembe hirtelen. Az egyik az anyám, aki máig ki van akadva Ákos dalszövegein: "Mi az, hogy az lesz a veszted, hogy örvénylik a tested???" A másik egy zseniális Ákos dalszöveg generátor, amely szerintem szintén az énekes karakterét dicséri egyébként, hiszen csak a legnagyobb egyéniséggel tud ez ekkorát ütni.

Dupla Aréna koncertről beszélünk, hiszen pénteken és szombaton is koncertezik Ákos és csapata. Én az első bulin voltam ott, az Aréna ülőhelyei megteltek, de a kiemelt állóhely szerintem túlságosan nagyra volt méretezve, az szellős volt. A hangulatra viszont nem lehetett panasz. Ákos elemében volt, rajta szinte nem múlik az idő.


Ákosnak már-már kettős személyisége van, ez eddigi nem tűnt fel. Ahogyan előad, ahogyan szöveget ír, határozott és gondolkodó embert feltételez. Ehhez képest komolytalan, vicces mozdulatai, gesztikulációi és konferálásai is vannak. Persze ez nyilván azért tűnik fel, mert először voltam Ákos koncerten.

A koncert vizuál-esztétikai élménye brutális volt! Robotlámpák, fényoszlopok, és háttér kivetítő fényében gyönyörködhettünk. Abszolút világszínvonalú technikai felhozatal, és mivel nagyon jól is szólt, gondolom, akusztikai szempontból is a legjobb technikát hallhattuk. 

Kórus is fellépett Ákos mögött, talán ők lehettek volna hangosabbak. Lepés Gábor, Hauber Zsolt billentyűs hangszereken, Bánfalvi Sanyi pedig elektromos dobokon zenélt. A dobos optikai dobolása külön látványelem!

Történelmi vonatkozása is volt a koncertnek, külön dallal adózott a 60 évvel ezelőtti 56-os forradalom emléke előtt, de a 10 évvel ezelőtti zavargásokról és az azt leverő brutális rendőri fellépésről is tabu nélkül énekelt és beszélt.

Ákosnak valószínűleg az okozhatta a legnagyobb fejtörést, hogy mely slágereit emelje be a repertoárba és melyiket hagyja ki. Sok ilyen van, pláne, ha hozzávesszük a Bonanza Banzai slágereit is.

– Sólyom Attila –
Fotók: Kaiser Ákos

[2016.12.20.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
hitel kinal egyéb [2017.09.14.]
Elektromos orgona hangszer [2017.09.12.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Jamie Winchester és Hrutka Robi újra együtt - képek a budapesti koncertről
Szeptember 14-én a...

Robbie Williams Budapesten - Hogy kerül a bokszkesztyű a focipályára?
Robbie Williams, a popzene...

beszámolók még