Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. december 7. | szombat | Ambrus nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
VoiSingers Veszprémben
Kapcsolatok
VoiSingers
Kapcsolódó események
VoiSingers - Kórus-jam
[2017. november 25.
szombat 19:00]
VoiSingers koncert
[2017. november 26.
vasárnap 19:00]
VoiSingers koncert
[2017. november 26.
vasárnap 15:00]

Lélek-wellness másfél órában

A VoiSingers a Hangvillában, Veszprémben.

Nem voltak könnyű helyzetben a szervezők, mivel a Veszprém-PSG kézilabdameccs igazi népünnepély a királynék városában, és pont ennek az idejére esett a VoiSingers első koncertje Veszprémben. Így aztán nem teltház várta a fellépőket. Jómagam is vacilláltam, melyik programot válasszam, de mivel kóruskoncertekből óriási hiány van az országnak ezen tájékán, hát emellett döntöttem.

Kórus, kicsit másképp. 

Repertoárjuk a hagyományos kórusművek helyett pop- és rockdalok kórusátirataiból áll. Kóruskoncert, ami inkább hasonlít egy amerikai szuperprodukcióra, mint a gyerekkorunkból felsejlő kórusélményeinkre. Ahol a látvány is fontos szerepet kap, de nem viszi el a produkciót, a hangsúly végig a zenén marad. Egy kóruskoncert, melyen néha egy-egy gitárszóló is hallható. Vannak fanyalgók, hiszen ez merőben új iránya a kóruséneklésnek. De – valljuk be – üdítő irány.

A többféle felállásban létező kórus Veszprémben 40 énekessel és 4 hangszeres zenésszel lépett fel. Emeljük ki gyorsan: 40 kiváló énekessel és 4 remek zenésszel. A kórus minden tagja más-más egyéniség, mindenki a saját személyiségét adja bele az éneklésbe, és ezt az előadás alatt sem titkolják. De az alap, a kórusban „létezés” szeretetet közös. Aki már megtapasztalta a kóruséneklés csodáját, tudja, hogy a mindennapjainkat is átitató „létforma”, melyet sajnos egyre kevesebb gyerek és fiatal tapasztal meg.

A kórus lelke, a kórusvezető

Balásy Szabolcs, aki a pécsi zenei élet meghatározó kórusainak tagja. (A pécsi kórusélet hazánkban egyedülálló és kiemelkedő színvonalú.) Az ő álma valósult meg 5 évvel ezelőtt a kórus megalapításakor. Küldetésének tekinti, hogy a kóruséneklés hagyományait visszacsempéssze a mindennapjainkba. Az ő személyiségétől válik ez a produkció igazán hitelessé. Kedvessége, lazasága és néha esetlensége teszi ezt a nagyon profi és magas színvonalú produkciót emberivé, igazán szerethetővé.

Másfél óra alatt hol sírtunk, hol buliztunk, egyik pillanatban a könnyeinkkel küzdöttünk, aztán csak vigyorogtunk, zene által irányított igazi érzelmi hullámvasút, valódi lélek-wellness volt a koncert. Néha szükség van erre.

Szabolcs, a végén kérdezted, nem bántuk-e meg, hogy szombat estére ezt a programot választottuk. Boldog vagyok, hogy a gyerekim is hallották, megtapasztalták, hogy kórusban énekelni milyen szuper dolog. Hogy ez menő. Köszönöm ezt Nektek! (A kézilabdameccset pedig megnéztem felvételről…) 

Várjuk, hogy – ahogy ígérted – visszatérjetek Veszprémbe, addig is sok sikert kívánunk a kórusmuzsika népszerűsítésében (is). 

Kováts Anna

[2017.11.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2019.12.07.]
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Dinner show először Magyarországon - képekben
A Kálmán Imre Teátrumban, az egykori pesti...

MegzizZENés és örömzúzás
Színtiszta életünneplés kellő (ön)iróniával, a kinti...

Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
„Á, ő, izé, egyáltalán és miegymás …” – Mágnás Miska a Vígszínházban
Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
beszámolók még
cdbolt.lap.hu