Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. október 17. | csütörtök | Hedvig nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Képgalériák
Seven Arénában - képekben

Seven - hazánk férfi énekeseinek krémje koncertezett az Arénában

A tehetség és a zene iránti alázat igazi öröm-, zene- és szeretetünneppé varázsolta ezt az áprilisi csütörtök estét, legalábbis azok számára, akik a Seven – Limited Edition 2018 koncertjét választották programnak.

Majd’ 10.000 fős közönség előtt különleges repertoárral állt színpadra hazánk 7 sikeres férfi énekese, közülük többen hangszertudásukat is megvillantva. Duetteket, virtuóz hangszerszólókat, egymás és saját slágereit adták elő a kifejezetten erre az estére összeállt formáció tagjai.

Sokat gondolkoztam, hogy mi szerint soroljam fel a résztvevőket, hiszen tehetségük, népszerűségük, koruk vagy a zenei szakmában eltöltött idejük, sikereik alapján más-más sorrendet állíthatnánk fel, így inkább a szervezőkre hagyatkoztam, és a színpadon elfoglalt helyüket vettem alapul rendezői balról jobbra haladva:

KÖKÉNY ATTILA – ZONGORA, ÉNEK
TAKÁCS NIKOLAS – ÉNEK, HEGEDŰ
OLÁH GERGŐ – GITÁR, ÉNEK,
EMILIO – DOB, ÉNEK
FREDDIE – ÉNEK,
GITANO NAGY LACI – GITÁR, ÉNEK,
GÁSPÁR LACI – ÉNEK, BASSZUSGITÁR

Nagyon elegánsak voltak az urak, fekete, fehér és világosszürke öltözetük miatt megjelenésükben is egységet alkottak, mégis Nikolas elengedhetetlen kalapja, Kökény Attila zakójának flitteres gallérja, Emilio piros díszzsebkendője és Freddie hosszított zakója miatt úgy éreztem, mindegyikőjük a saját stílusában volt felöltözve. Figyelmemet azonban Gáspár Laci ragadta meg az első pillanatban, nagyon világos szürke (majdnem fehér) öltönyében jól látszott, hogy sokat fogyott, jó kondiban van, a hajába pedig a Seven logoját vágatta. Az előtérben hét bárszéken az énekesek, mögöttük egy emelvényen a zenekar foglalt helyet, efelett pedig hét hosszúkás kivetítőn az énekesek fotói villantak fel jó ütemben, attól függően, hogy ki énekelt éppen közülük.

Dalkavalkád

A nyitány nagyon ütősre sikerült, Takács Nikolas Gáspár Laci Hagyd meg nekem a dalt, Freddie pedig Oláh Gergő Törj ki a csendből című számával kezdett. Sorra hangzottak el az énekesek dalai, szinte alig énekelte a sajátját valaki. Nagyon jó ötletnek tartottam, hogy az oldalsó kivetítőkön minden szám elején feltűntették a zeneszerzők, szövegírók neveit, bizony csupa jó dal szólt, és nemcsak az előadók érdeme, hogy sikeresek lettek. Elképzelni sem tudom, hogy hogyan találták ki, hogy ki énekelje el kinek melyik dalát, mi legyen a sorrend, és hogy alakultak ki a duettek és milyen extrákat tegyenek bele, de úgy érzem minden így volt tökéletes. Senki nem volt nagyobb sztár a másiknál és mindenki megmutathatta mit tud, kellő hangsúlyt kapott.

Sokoldalú tehetségek

Ez a koncert arra is lehetőséget adott, hogy megismerjük az énekesek másik oldalát is, Kökény Attila megmutathatta, milyen jól zongorázik, Gáspár Laci virtuóz basszusgitár játékát is több dalban élvezhettük, hallottuk Emilio mennyire profin dobol, mennyi érzelem árad Gitano gitárjából, számomra mégis Nikolas hegedűjátéka volt a leginkább felemelő, ahogy a teljes aréna közönsége csendben hallgatta, aztán tombolva éljenezte. Az egész koncert felemelő volt, számos megható pillanattal tűzdelve. Nikolas elárulta, hogy amiatt akart tehetségkutatóba jelentkezni, mert látta Gáspár Lacit a Megasztárban, és azt gondolta, hogy ő az új George Benson. Freddie is meghatódva köszönte meg, hogy a srácok befogadták és lehetett a hetedik ebben a produkcióban, Emilio hangja pedig kissé elcsuklott, amikor gyerekkori barátaiként mutatta be énekestársait. Csodás látványt nyújtott, amikor mindenki felkapcsolta mobilja lámpáját és fénybe borult az egész lelátó és a küzdőtér. Mégis ahogyan együtt zenéltek, egymással énekeltek a fiúk (a kitűnő zenekar kíséretében), és ahogy a háttérbe vonulva is végig vokálozott mindenki mindenkinek, a jól sikerült dal végén az ölelések, mind igazán őszinte és örömteli volt.

Ez a hangulat lejött a színpadról és betöltötte az arénát, a közönség tagjai is ugyanilyen örömteli, szeretetteljes arccal élvezték a koncertet, és ez különösen fontos napjainkban, amikor ennek épp az ellenkezője telepszik ránk. Élveztük az életet ebben a pár órában, együtt táncolt, énekelt és persze szelfizgetett a közönség, roma és nem roma pont ugyan úgy.  

Örömzene a hetediken

Zárásként egy olyan zenei egyveleget dobtak össze a srácok, amiben elfért Luther Vandross, Bobby Brown, Michael Jackson, az AC/DC és Stevie Wonder dala is – gyanítom mindenki egy-egy kedvence, példaképe dalát hozta el nekünk.  Már a próbákon készült videók alapján kihagyhatatlannak tűnt ez a koncert, az is volt, de azért jó lenne még őket így együtt látni máskor is. A tervek szerint lesz még ehhez hasonló más zenei stílusban, egy jó kis lány csapatot is össze lehetne állítani, várom nagyon, de ennek a koncertnek az élményével már biztosan gazdagabbak vagyunk, köszönjük!  

Frk4muzik

Képekért klikk a következő oldalra.

[2018.04.22.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Szólógitárost keresünk! zenekar [2019.10.01.]
Mackie Mixer 24.8.2 + 24 Csatorna = 48 C hangosítás/cucc [2019.09.30.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Visszatért az Il Volo - a ’popera’ olasz sztárjai Budapesten léptek fel
A 2018 decemberi...

Megnéztük Will Smith születésnapi koncertjét a Bazilikánál
Kurtán-furcsán hirdették meg...

cdbolt.lap.hu
Képek! Elkezdődtek a János vitéz próbái a Budapesti Operettszínházban
Megnéztük: Orbán Józsi búcsúkoncert a Barba Negrában - képekkel
Óriási bulival zárta a szeptembert az Action zenekar
A zene világnapját Janza Katával és Szabó P. Szilveszterrel ünnepeltük
Újra beragyogja a Csárdáskirálynő az Operettszínházat
beszámolók még