2021. szeptember 26. | vasárnap | Jusztina nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
LED itzzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Négy musical a harmadik Madách Musical Pályázat Döntőjében
Kapcsolatok
Madách Színház

Megvan a III. Madách Musical Pályázat győztese

A III. Madách Musical Pályázaton, melyet új magyar musical megalkotására hirdetett meg a színház, kizárólag még nyilvános színpadi előadásra nem került művek vehettek részt.

A négy döntőbe jutott pályaműből 30-40 perces keresztmetszetet állított színpadra Valcz Péter és Widder Kristóf rendező, a Madách Színház művészeivel közösen. A döntőt a Madách Színház Online Színházában a széles nagyközönség is megtekinthette. A zsűri valamennyi döntőbe jutott pályaművet nagyra értékel, színvonalas, tehetséges szerzők alkotásainak tartja.

Olgyay Gábor, Kövessy Róbert és Széll Szilvia Hegyikristály című munkájában a zsűri az egyedi, különleges zenét emelte ki, továbbá méltatta egyedi stílusát és érzékenységét a korszerű problémák iránt.

Derzsi György és Meskó Zsolt Kazinczy, a tizenötödik című művének témaválasztása rendkívül izgalmas, megidézi az 1948-49-es szabadságharc korát. Középpontjában hétköznapi ember áll, aki sodródik a történelem viharában, az apai örökség árnyékában, a megéletlen szerelem bánatában, és így válik Ady Endre szavaival „muszáj-Herkulessé.” Nagyra értékelte a zsűri a klasszikus téma modern zenei világát. 

Szitha Miklós és Egressy Zoltán közös pályaműve, A tegnap holnapja. Ennek legfőbb erénye, hogy eredeti írói ötletre épül. Szellemes a története, érdekesek a szerepek, sajátos hang és világlátás jellemzi, groteszk görbe tükre abszurd életünknek. 

Tóth Péter és Hegyi György Shakespeare Zrt-je leleményes és friss történetének középpontjában az a „történelmi kérdés” áll, hogy ki írta Shakespeare drámáit. Szellemes ötlet, jó szerepek, szerethető helyzetek.

Nem meglepő tehát, hogy a zsűri, Kocsák Tibor zeneszerző, zenei vezető, Müller Péter író, Szente Vajk rendező, író, színész, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a zsűri elnöke, a Madách Színház igazgatója hosszas vita és mérlegelés után választotta ki a győztes pályaművet, amelyet a Madách Színház a 2021/2022-es évadban bemutat.

Madách Színház

[2021.07.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncerttel avatták fel a Bud Spencer parkot a Kaszásdűlőn
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt...

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
beszámolók még