2023. szeptember 29. | péntek | Mihály nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Juronics Tamás rendezi a 2022-es La Traviatát
Csillámporos panelvilág - izgalmas koncepcióval készülnek a Chicago alkotói  
Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok Chicago előadásának próbái
Opera a levegőben - a Dóm téren próbál a La Traviata
Kapcsolatok
Szegedi Szabadtéri Színpad

Szegeden folytatódik tovább a Chicago próbafolyamata

Szegeden folytatódik a Szabadtéri Játékok történetében először színpadra kerülő Chicago próbafolyamata. A musical résztvevői csütörtöktől a Szegedi Nemzeti Színházban, majd a Dóm téri színpadon készülnek tovább az előadás augusztus 12-i bemutatójára.

Új szakaszába lépett a Szegedi Szabadtéri Játékok első Chicago előadásának próbafolyamata. A Fesztivál saját produkciójaként színpadra kerülő musical alkotógárdája megérkezett a bemutató helyszínére, hogy birtokba vegye előbb a Szegedi Nemzeti Színház, majd a Szabadtéri nagyszínpadát.

Az első szegedi próba alkalmából Barnák László főigazgató és Béres Attila rendező köszöntötte az egybegyűlteket. Barnák László elmondta, a produkció résztvevői több hete dolgoznak azon, hogy a világ kőszínházaiban évtizedek óta sikerrel játszott előadás méltó otthonra találjon a Dóm tér színpadán is, és a különleges helyszín méreteihez illően elkápráztassa a közönséget. Béres Attila hozzátette, az eredeti rendezői elképzelések sokat alakultak a színművészek meglátásai, művészi intuíciója szerint, így valódi csapatmunka eredményeként születik meg a Szabadtéri Játékok első Chicagója.

A próbafolyamat korábbi szakaszai során már kiderült, kiváló az összhang az ország színházművészetének legjavát felvonultató darab népes alkotógárdájában. Ónodi Eszter, Czakó Julianna, Nagy Ervin, Janza Kata, Lakatos Márk, Mészáros Máté vezető színészek mellett hazánk több neves színházának – köztük a Szegedi Nemzeti Színház – színművészei, és Silló István karmester vezényletével az ország különböző pontjairól érkezett zenekari művészek és kiváló táncművészek járulnak majd hozzá az előadás sikeréhez. A húszfős szereplőgárdához csatlakoztak a Szegedi Szabadtéri Játékok statisztái is, akiket július 19-én választott ki a jelentkezők közül Barta Dóra koreográfus és Papp Janó jelmeztervező.

A szegedi munka a gyilkos Roxie Hart elfogásjelenetének próbájával vette kezdetét. Az izgalmas részletet persze – az újdonságokban bővelkedő előadás szellemiségének megfelelően – némi csavarral láthatják majd a Dóm téri színpad nézői.

John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világsikerű dzsessz-musicaljét először augusztus 12-én tekinthetik meg a színházrajongók a Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd ezt követően további öt alkalommal. A Chicago elgondolkodtató igazságokban, fergeteges humorban és vérpezsdítő ritmusokban gazdag előadásaira jegyek még elérhetőek a Fesztivál Jegyirodában vagy akár online. Jegyvásárlás SZÉP-kártyával is lehetséges, ráadásul a Szabadtéri-belépővel rendelkezők ingyenesen tekinthetik meg az augusztus végéig meghosszabbított XIX. Táblaképfestészeti Biennálét a REÖK-ben.

Jegyvásárlás

Szegedi Szabadtéri
Fotó: Szegedi Szabadtéri - Éder Vera

[2022.07.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
GAZDA szolgáltatás [2023.09.28.]
SÜRGŐS HITELEK zenész » gitáros [2023.09.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Királyi vadászaton jártunk - Royal Hunt koncertbeszámoló képekkel
Szólok előre, hogy a...

Szimfonikus metal éjszaka a Barba Negrában
Újabb mini fesztiválon vehettünk részt a Barba...

Megnéztük a Triász koncertjét a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük T. Danny koncertjét a Budapest Parkban (képekkel)
beszámolók még