2023. október 5. | csütörtök | Aurél nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Paloznaki Jazzpiknik 2023 - íme a 3. nap beszámolója

Az Incognito és a Level42 koncertjén jártunk a Paloznaki Jazzpiknik 3. napján

Az Incognito zenekarnak ez volt a 3. fellépése Paloznakon. A legelvetemültebb rajongók még emlékezhetnek a 2016-os, viharos koncertre, amely a nagyszínpadon elmaradt, aztán egy pici színpadon  (a mai Fábián Juli színpadon) mégis megtartották.

Most szerencsére semmilyen vihar nem volt, a zenekar pedig a legnagyobb slágereit hozta el Paloznakra. Én szokásomhoz híven a színpad jobb oldalán, Francis Hylton hűtőszekrény méretű erősítőjével szemben helyezkedtem el. A koncert előtt 40 perccel már ott voltam és ott is maradtam a Level 42 végéig.

Imaani épp előttem énekelt, szóval igazán elkényeztettek a körülmények.
Az egyetlen furcsaság az volt, hogy szó szerint egymásba értek a dalok és a főhős, Bluey nem tartott szónoklatot,  csak a koncert végén,  egy rövidebbet. Kb. 70-75 perc lehetett a buli, én még elviseltem volna pár dalt. De nem vagyok telhetetlen,  az Always There, a Colibri, a Talkin' Loud, a Still a Friend Of Mine, vagy a Don't You Worry 'Bout a Thing feltankolták az apadó Incognito tankomat!

A Level42 pedig betonkemény funk riffekkel bontotta le Paloznakot. Ha létezik igazán pregnáns ritmusszekció, akkor ez az! Elképesztő precíz dobolással, Mark King utánozhatatlan slap technikájával és egyedi orgánumával pillanatok alatt elvarázsolta a közönséget.

Ez alól csak egy férfi volt kivétel, aki morgó hangon nehezményezte, hogy sokan videóznak telefonnal. Ha valaki az első sorban áll, az valószínűleg rajongó. Várható, hogy fel fogja emelni a telefonját. Én úgy tapasztaltam,  hogy elmúlt már a dilemma e tárgykörben,  hogy telefonozzunk-e koncerten, vagy ne. Most is az történt,  ami általában szokott: pár híres dal nagy dallamát rögzítette sok ember, hogy megoszthassa ismerőseivel az élményt, de amúgy megéltük a pillanatot mindannyian. Szóval kedves morgó úr, isten hozta egy koncerten :) !

Mindeközben még Soma Mamagésát is láthatta, aki igazán szemfüles volt, szóval igazán színes és változatos volt a 11. Jazzpiknik Paloznakon. Nem is tudom,  hogy ezt lehet-e még fokozni, de jövőre kiderül!

[2023.08.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
teodora szolgáltatás [2023.10.04.]
gazda szolgáltatás [2023.10.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gitárszólókkal teletűzdelt DJ Bobo koncert a Parkban
Megnéztük DJ Bobo koncertjét a Parkban,...

Louis Tomlinson koncerten jártunk az Arénában
2023.09.15-én nem más, mint a One Direction fiú...

Magával ragadó élmények a Two Steps from Hell budapesti Aréna koncertjén
Új látvánnyal érkezett a Parkba a Tankcsapda - képriport
Királyi vadászaton jártunk - Royal Hunt koncertbeszámoló képekkel
Szimfonikus metal éjszaka a Barba Negrában
Megnéztük a Triász koncertjét a Barba Negrában - képekkel
beszámolók még