2024. május 22. | szerda | Júlia, Rita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Aczél Tamás
 

Összes program

     
 
Aczél Tamás
Énekes, humorista.
 
     

Aczél Tamás

rendhagyó, kicsit hézagos, de őszinte önéletrajz.

"A múlt évszázad második felében születtem január másodikán, koraszülöttként, a teljes nevem  Aczél Tamás Viktor.

Édesanyám a Magyar Cirkusz és Varieté főszereplője volt a "vízi  revüben"- a régi nagyok még emlékeznek rá, a cirkuszban, a porond helyén  medence volt. Apám testnevelő tanárként végzett-a haladó ifjúság nevelésére alkalmatlannak nyilvánították.

Életem első fellépése az Ikarus Művelődési Házban   volt munkásőr-ünnepségen 1970-ben. Szövegem:", ha ez neked nem elég, öleld meg a kemencét...."

Szavaló versenyeken indultam, színjátszó körökben szerepeltem, minden áron a színpadon szerettem volna lenni  és eközben, akkori Winnettou lelkemnek  megfelelően, az MHSZ-ben Budapest bajnok sportlövő lettem.

A repülés szerelmeseként 14 évesen repülőgép szerelő iskolába kezdtem járni. Vadászpilóta nem lehettem, mert a rep-orvosin a 42-től kellett  lefelé olvasni a számokat, betűket és én, mint parodista véna, megkérdeztem a katona orvostól: "hol van a 42-es?."

1982-1993-ig Malév startszerelőként dolgoztam, közben két Ki Mit Tud-ban szerepeltem, a Thália Színházban döntős is lettem.

A Vasas Művészegyüttesben:Mrozek "Károly" című. drámájának főszerepét alakítottam. Horvai a főiskoláról a Nemzeti Színház stúdiójába irányított, de végül is Peterdi Pali bácsi és Gálvölgyi János javaslatára a reptéren maradtam. Színpad-mániám azért nem hagyott nyugodni, hakniztam Leblanc Győzővel, Peterdi Pállal, Paudits Bélával és másokkal.

A zene és az éneklés végül is Keönch Boldizsáron keresztül lett az életem része, örök hálával tartozom neki.

1993-tól három évig Svédorszában , a  SWEDE DROPS zenekarral léptem fel, majd hazatérésem után az ÚJ RÁKFOGÓ zenekarban olyan zenei nagyságok lettek a társaim, mint Szakcsi Lakatos Béla, Balázs Elemér, Torma Rudolf, Nagy Hangya József, de dolgoztam Tiba Sándorral, Török Ádámmal, Závodi Jánossal, majd a későbbiekben Kovács Erikkel és Németh Gábor Nemóval.

Eközben a Magyar Állami Operaházban is megfordultam, ahol a Turandotban szerepeltem 1997-ben.

Felléptem egy táncdalfesztiválon, amelyet Bayer Friderika nyert meg. 2000-től a  ROCK CAFFE zenekarban játszottam Borsodi Laciékkal.

Egy nagylemezem jelent meg 1996-ban. " ÉJFÉL.." címmel, ezen több magyar sztár játszott:, pl. Bogdán Csaba, Alapi István, Turcsányi Zsolt, Egri János, H. D fúvóskórus és Keönch Boldizsár, szerzőtársam és állandó kollégám Kerekes Ali.

Ezután egy izgalmas időszak következett, amelyben az ital, a drog és a balhé vitte a főszerepet, de 1998-ban sikerült kikászálódnom ebből az életből és 1999-ben megalapítottam a " CSALÁDOKÉRT-TISZTÁN ALAPÍTVÁNYT"- 15 éve ez az életem.

2013-ban ismét zenélni kezdtem- Balogh Sándor, Bárány Guszti, Buczkó  Gábor, Kerekes Ali, a MÁV Szimfonikus zenekar hozta meg a kedvemet és végre szeretném igazán megmutatni, hogy sok-sok év után  is van helyem a zene világában" 
 

[2014.10.04.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még