2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Díszbemutató, Kaszás Attila nélkül
Fiatalon hunyt el a sztárénekes - Ma lenne 42 éves Kurt Cobain
Vasárnap Zámbó Jimmy emlékkoncert
Kapcsolatok
Kaszás Attila
Elvis Presley
Zámbó "Jimmy" Imre
Kurt Cobain
Bulváros
The Beatles
Nirvana

Sztárok, akik soha nem halnak meg

Vannak olyan emberek, akik haláluk után sem tudják elhagyni a médiát és a reflektorfényt. Ez többnyire a rajongóknak és a hozzátartozóknak jó.

Egyes sztárokat még a halál sem tudja meggátolni abban, hogy tovább éljenek. Sőt! Sokaknak még jót is tesz, persze csak a hírnevüket tekintve, amivel ugyan már nem sokra mennek. Gondoljunk csak Zámbó Jimmyre, ha létezett korábban kultusza, akkor az csak megsokszorozódott a vég után, hisz a rajongók és a családja fanatikus módon ápolja tovább az emlékét.

De néha a tragédia még súlyosabb veszteséggel jár, mint azt bárki sejtené. Elég csak a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kaszás Attilára gondolnunk. Attilának novemberben jön világra a kislánya. Fájdalom a fájdalomban, ő már nem ismerheti meg az édesapját.

Viszont külföldön, ha híres voltál, akkor jó esély van arra, hogy a hozzátartozóid jó néhány generáción át nem kenyéren és vízen fognak élni. És, hogy erről is biztos információink legyenek, gondoskodik róla a Forbes magazin, amely szeret listákat összeállítani. Legutóbb azt, hogy mely elhunyt sztárok fizetnek legjobban még ma is.

Curt Cobain átadta a trónt Elvisnek

Tavaly még a Nirvana egykori frontembere, Curt Cobain vezette a listát, ebben az évben viszont Elvis visszakapaszkodott a csúcsra, az ő nevével fémjelzett dolgok 47 millió dollárt hoztak örökösei konyhájára. Pedig a rock & roll legenda már kerek harminc éve halott.

Persze, ha jól kereső halott zenész, akkor nem lehet elmenni a Beatles mellett sem. John Lennon halála sokkolta a rajongókat, de a neve még ma is jól fizet. Hiába nem szerették sokan Yoko Ono-t, többek között a Beatles tagok sem, hisz az ő ügyködésének tulajdonítják az együttes felbomlását, semmi nem akadályozhatta meg abban, hogy hozzá folyjanak be a jogdíjakból származó pénzek. Sőt, egy olyan törvénytervezeten is dolgozott, ami megtiltaná, hogy az elhunyt sztárok nevét és arcképét felhasználják, kivéve persze csak akkor, ha jogdíjat fizetnek az örökösöknek. A kis hamis, pedig az ember azt hinné, van mit a tejbe aprítania. Lennon neve ebben az évben 42 millió dollárt ért.

Érdekesség, hogy a listán harmadikként, a talán nem annyira közismert Charles M. Schultz szerepel, ő Snoopy kutya megteremtője. Ő 35 millió dollárral járult hozzá rokonai napjainak szebbé tételéhez.

Nemcsak a hozzátartozók keresnek milliókat


De néha, nem csak a rokonoknak jut a pénzből. Diana hercegnőtől és halálától még most sem lehet szabadulni, mindig kiderül egy újabb részlet. Az ő családjának nincs szüksége arra, hogy a nevével keressen pénzt, sajnos megtette ezt más. A fotós, aki lefényképezte a balesetet, 300 ezer fontért adta el a képeket. Ami forintba átszámolva igen szép summa.

Szóval a sztárok gyakran már a nevükkel is gondoskodnak arról, hogy hozzátartozóik milliókat keressenek. Habár biztos jobban szeretnék, ha ezek a rokonok kevesebbet keresnének, de ők maguk még életben lennének. Igaz, ki tudja mi van odaát, lehet így jobb nekik…

(Bessenyei Gábor)

- bulvaros.hu -

[2007.11.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még