2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Harlot zenekar
Kapcsolatok
Harlot
Legnépszerűbb csengőhangok

December óta pihen a 15 éves rockzenekar - vajon miért?

A rockzenét kedvelők körében bizonyára már ismerősen cseng a Harlot együttes neve, hiszen immár négy albummal, számtalan koncerttel a hátuk mögött idén lesz 15 éves a csapat és ez idő alatt sikerült bekerülniük a köztudatba. Ha valaki még nem hallott volna a csapatról, akkor érdemes a weboldalukra ellátogatni, ahol minden fontos információ megtalálható róluk. A zenekar basszusgitárosával, Németh Győzővel beszélgettem, hogy mi a helyzet a Harlot háza táján.

- November óta nem koncerteztek. Pihentek, töltődtök, vagy más oka van?
- Egészen pontosan december 8-a óta nem volt buli, akkor ugyanis játszottunk a keszthelyi 512-es Klubban, csak az valami okból nem került fel a honlapunkra. Egyrészt mivel zömében családosak vagyunk, valóban nem akartuk az ünnepeket megszórni koncertekkel, másrészt miután ősszel besűrítettük a programjainkat, úgy gondoltuk, rápihenünk egy kicsit az új év kezdetére. Valójában nem is igazán kínálkozott kihagyhatatlan lehetőség erre az időszakra.

- Mi a helyzet a csapat háza táján?
- Január közepétől próbák, készülődés a tavaszi bulikra. Elkezdjük összegyúrni az új témákat is, hogy 2009-re elkészülhessen az új lemez, ami előreláthatólag a Mámor címet kapja majd. Mivel elég ritkán tudunk próbálni, időben el kell kezdjük az előkészületeket. A csapat történetében most először három zenekari tag tollából is születnek dalok, így remélem egy igazán változatos, izgalmas lemez születik majd. Elképzelhető, hogy készül még egy klip a Csíkokra szeltem című dalhoz. Ez ugyan még képlékeny, de ha összejön, akkor az ötödik filmesített dal lesz a tavaly júliusban megjelent Érzékek birodalma című lemezhez. Bár kétségtelen, hogy az igazán nagy nézettségű zenecsatornák programjaiba nem sikerült bejutnunk, ezeket a klipeket DVD-n ingyen osztogatjuk koncertjeinken, hogy minél több emberhez eljusson a zenekar híre. A Hálózat TV Különjáratában, a Fix TV Rockvillájában, és néhány vidéki városi tévé műsorában már többször szerepeltünk.

- Mikor lehet benneteket élőben látni?
- Jelenleg nincs egyetlen fix időpontunk sem, de mindenképpen lesznek önálló bulik, elsősorban vidéki helyszíneken. Aztán hasonló kaliberű zenekarokkal cserekoncert formájában, valamint szó van egy ismertebb banda vendégeként egy koncert-sorozatról is, erről azonban még semmi biztosat nem tudok mondani. Remélem sikerül néhány kisebb-nagyobb fesztivál és motoros találkozó fellépői közé is bekerülnünk a nyár folyamán. Ígéretek vannak, a biztos időpontok a honlapunkon szerepelni fognak. November környékén pedig szeretnénk méltóképpen megünnepelni egy nagyszabású bulival a zenekar fennállásának 15 éves évfordulóját. Ennek a rendezvénynek természetesen igyekszünk nagyobb publicitást biztosítani.

- Milyen volt a fogadtatása a tavaly megjelent régen várt sorban a negyedik Érzékek birodalma című albumotoknak?
- Azzal kezdeném, hogy nagyon örülünk, hogy megjelenhetett az első országos terjesztésű, nem szerzői kiadású anyagunk. Azonban kétségtelen, hogy komoly példányszámok fogyásáról nem számolhatok be. Sok az eszkimó és kevés a fóka. Rengeteg zenekar működik, mindenki lemezt akar kiadni. Telítve a piac. Az élvonalbeli bandák eladási mutatói is visszaestek a letöltéseknek, stb. köszönhetően. Ha ezt veszem alapul, akkor a helyzetünk eléggé kilátástalan, a minimális médiatámogatásról nem is beszélve. Azonban szerencsére számunkra a zenélés nem egzisztenciális kérdés. Hobbi, vagy annál egy kicsit több, de semmiképpen sincs anyagi függőség, tehát nyugodtan alkothatunk a saját tempónk szerint.

- Mik a visszajelzések?
- A visszajelzések általában pozitívak, a legtöbb fórum jó kritikával illette az anyagot. Persze jelent meg negatív hangvételű írás is, de ez benne van a pakliban. Mindenki számára nem lehet szimpatikus a ténykedésünk. A megjelent anyag erényeivel és hibáival mi magunk is tökéletesen tisztában vagyunk, és természetesen törekszünk arra, hogy mindig jobb, és színvonalasabb produkcióval rukkoljunk elő.

- Mennyire sikerült promotálni az anyagot?
- Hogy őszinte legyek, némileg komolyabb reklámra számítottam, még a mi pozíciónkhoz képest is, de hát ez van. Igyekszünk mindent megtenni az ügy érdekében: szórólapokat és színes plakátokat gyártattunk, az előbb említett klipes DVD-ket osztogatjuk, de tény, hogy ez igazándiból kispálya, és a mi lehetőségeink korlátozottak. A hammeres Szaniszló Hajni rendkívül segítőkész, sokat köszönhetünk neki. De mi magunk sem ülünk a babérjainkon, számtalan helyre (klubok, webmagazinok, koncertszervezők, motoros klubok) postáztunk korrektül összeállított promo-anyagot. Szóval rengeteg magot elhintettünk, reméljük lesz némi termés is.

- Érdekelne, hogy ki mit csinál a zenélés mellett?
- Mi nem dolgozunk a zenélés mellett, hanem zenélünk a munka mellett. Az esetünkben ez tényleg szórakozás és szenvedély egyben, ami talán annyit hoz, amennyit visz. Nyilván átbillenthető lenne a mérleg nyelve a pozitív irányba, de ez már egy újabb lépcsőfok. Régen megfogalmazódott bennünk, hogy számunkra elsősorban a zenekar népszerűségi mutatójának az emelkedése a fontos, nem pedig az anyagiak. Nyilván ez a két dolog össze is függ, de nálunk nem a pénz a mozgatórugó, mert akkor már rég abba kellett volna hagyni az egészet. Hinléder Emil (ének) egy telekommunikációs cégnél dolgozik, Kun László (gitár) egy éttermet üzemeltet, Fáklya Csaba (gitár) pedagógus, Challynek (dob) ékszerüzletei vannak, jómagam pedig fodrászként dolgozom.

- Szoktatok-e mások koncertjeire járni?
- Család, gyermekek mellett a saját bulijainkon való megjelenés sem egyszerű feladat. A legnagyobb favoritunkat, a Cult-ot azonban a 2006-os Volt Fesztiválon és a tavalyi PeCsa bulin sem hagytuk ki.

- Hajós Maja -

[2008.01.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még