2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
NyugatBeat
Kapcsolatok
Neo
Kaukazus
DJ Palotai
Metrosurfing
Zaporozsec
Tizenhét
Pál Utcai Fiúk (PUF)
Kiscsillag
Žagar
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Notwithstanding
Ocho Macho
Kapcsolódó események
NyugatBeat Fesztivál
[2008. április 11.
péntek ]

Bemutatkozik a Nyugatbeat - április 11-én elindul

Április 11-én tartják meg az első Nyugatbeat elnevezésű fesztivált. Az egynapos rendezvénynek a szombathelyi Agora Művelődési és Sportáruház ad otthont. A fellépők pedig a hazai könnyűzenei élet ismert és még kevésbé ismert előadói közül kerülnek ki.

A Nyugatbeat Fesztivál célja, hogy kialakuljon egy stabil, a hazai könnyűzenei kínálat élvonalát rendszeresen bemutató rendezvény, melyet az évnek mindig ugyanazon időpontjában rendeznek meg. Az igazi fesztiválhangulatot - a könnyűzenei koncertek mellett - a számos művészeti és kulturális kísérőprogram biztosítja.

Az idei, még csak óvatos tapogatózásként induló megmozdulás a rendezők reményei szerint az idén bebizonyítja életképességét, és jövőre már külföldi ismert nevek is színpadra állhatnak.

A fellépők

Már kora délutántól olyan közkedvelt környékbeli zenekarok játszanak a színpadon, mint az igényes rockzenét igényes szöveggel előadó Metrosurfing, akik már számos befutott csapatot kísértek előzenekarként és a tavalyi Átjáró tehetségkutató elismert szereplői is voltak, vagy például a 2004-ben alakult érett, összeforrt hangzású Zaporozsec, akik olyan zenekarokkal lépnek rendszeresen színpadra, mint a Kispál és a Borz, Quimby, vagy a 30Y. Helyet kap még a hangulat bemelegítésében a funky és alternatív zenei elemekkel tarkított progresszív rockot játszó Notwithstanding nevű trió is.

Az estét a Tatabányáról indult, az interneten korlátozás nélkül terjesztett lemezeik révén egyre népszerűbb fiatal alternatív rockzenekar, a Kaukázus kezdi. A színpadot utánuk egy igazi szombathelyi kedvenc, az Ocho Macho nevű, nyolc lehengerlően tehetséges fenegyerekből álló csapat követi, tömören összefoglalva „pop-rock-jazz-ska-reggea-latin” muzsikájával. Műsoruk nagyobb részét teszik ki egyelőre a feldolgozás-dalok (pl. Manu Chao), de már készülnek a saját szerzeményeik is.

A zenét nyolc órától olyan neves előadók szolgáltatják, akiknek a neve már minden rutinos fesztiválozó számára ismerősen cseng: az 1983-ban alakult Pál Utcai Fiúk, a nezmetközi elektronikus zenei színtéren is elismert formáció, a Zagar. Majd következnek a hazai elektro-pop királyai: a Neo és a Lovasi András vezette Kiscsillag. A programot pedig két ska zenekar zárja: az egyik a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a másik pedig a Tizenhét néven futó szombathelyi zenekar. A kisteremben pedig DJ Tommy Brutkho és DJ Palotai szolgáltatja majd a talpalávalót.

-zene.hu-

[2008.04.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még