2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Lazulunk videóklip
Kapcsolódó Kiadványok
Lil-G & Tommy Lajtos: Veni Vidi Vici
Kapcsolatok
Lil-G
Tommy Lajtos
Legnépszerűbb csengőhangok

Csinálj bármit is az életben, de soha ne add fel

Habár a magyar zenei piacot nem tipikusan a hip-hop, r'n'b, rap zenék jellemzik, mégis egyre több olyan fiatallal találkozhatunk, akik bő gatyát hordanak siltes sapkát, laza pólókat és csillogó láncokat. Ez a hip-hop generáció, ez az irányzat is egyre erősebben gyűrűzik be Magyarországra, és egyre nagyobb teret hódít a fiatalság körében. Van, aki csak hallgatója ennek a zenei irányzatnak, van aki aktív tagja, és van aki saját útját járja, saját zenékkel és szövegekkel. Ez utóbbi csoportból ragadtunk ki egy új szerzőpárost: Tommy Lajtos-t és Lil-G-t., és készítetünk velük egy interjút.

- Honnan ez a név? Miben vagy te hasonló és miben vagy más, mint amit eddig hallhattunk?
Lil-G: - A név Little Gigolo-t jelent, innen a rövidítés, hogy Lil G, ami főleg Amerikában használatos. A másság talán a pozitívságban nyilvánul meg leginkább és a gondolkozásra való serkentésben. Úgy érzem mind a ketten igazi Hustlerek vagyunk, akiknek nagyon fontos a gazdagság és a jólét, mindketten sokat küzdünk ezekért a dolgokért és sosem adjuk fel, ez a mondandója néhány számunknak is.

Tommy Lajtos: - Ez az eredeti vezetéknevem és nem a "lightos" szóból van eredeztetve, mint azt sokan gondolják. A keresztnevem picit más, Béla vagyok. A keresztnevem Tomas, és nem Tamás, mivel mi Lil-G vel felvidéki magyarok vagyunk. Ebben tehát mások vagyunk, mint a magyarországi előadók. Aztán más a hangzásvilágunk is, és általában pozitív hangvitelűek a dalaink. Amiben hasonlóak vagyunk, hogy mi is magyarul toljuk.

- Nemrég jelent meg a lemezetek.
Tommy Lajtos: - 18 dal hallható rajta, és nem minden dalt énekelek én. Lil-G összesen 7 dalon szerepel, amiből kettő közös, nekem meg van 11 sajátom. Így jelentünk meg, hogy Tommy Lajtos és Lil-G, mivel 13 dallal nem akartam LP-t csinálni, egyszerűen úgy éreztem, hogy kiürültem...

Lil-G: - Mindig is úgy éreztem, hogy ha ketten csináljuk, akkor az színesebb lesz, mint egyenként, mind a kettőnknek egy kicsit más a stílusunk, Tommy az őszinte, egyszerűt mondja, az enyém néha kicsit elgondolkodtatóbbnak tűnhet, lehet, hogy többször meg kell hallgatni a szöveget, mire az ember megérti, hogy mit is akartam vele mondani.

- Már nem vagy teljesen ismeretlen, hisz már láthattunk az egyik klipedet a TV-ben, most pedig egy újabb van készülőben?
Tommy Lajtos: - Igen, ez így van, volt már klipem, de még messze nem ismernek meg az emberek olyan szinten, ahogy én azt szeretném. Az első klipem a Lazulunk című dalból készült, a Youtube-on megtekinthető a klip. Sajnos sokan félreértelmezték a dalt, és próbáltak visszahúzni a saját szintjükre, de sokaknak meg tetszik a dal. Én erre számítottam, és nincs is semmi bajom azzal, hogy nem mindenkinek tetszik a stílusom. Nekem az számít, akiknek tetszik, valamint érdekel a szakmai vélemény, de amikor valaki a személyemet ócsárolja, hát az nem ér el engem, mert nem érdekel. A mostani klip pedig a számomra legkedvesebb dalból készül. Nincs benne káromkodás, nincs benne negatívum.

Lil-G: - Én a napokban fejeztem be az Elegem van című szám klipjének a forgatását, jelenleg pedig „Az álmok, a vágyak” videoklipjén dolgozunk, május végére ez is el fog készülni minden bizonnyal.

- Miről szól a dal?
Tommy Lajtos: -  Az emberi sorsról, a célokról, a nehézségekről, a feljebb jutásról, a kitartásról majd a célba érkezésről. Az álmokról és a vágyakról, és hogy csinálj bármit is az életben, de soha ne add fel, mert győztes csak akkor lehetsz, ha végigcsinálod azt, amit elterveztél. Tudod, a győztesek sohasem adják fel, mert akik feladják, azok sohasem győznek. A dal küldetése, hogy erőt adjon a kimondottan nehéz napokhoz.

- És miért pont ebből készül a klip?
Tommy Lajtos: - Szerintem mindenkinek szólhatna, mert én nem hiszem, hogy létezne olyan ember ezen a földön, akinek ne lettek volna életében nehézségei. Ez a klip egy felajánlás az ilyen emberek számára, de mégis a stílusa a sporthoz fog közelíteni, és azon belül is most az élsportolóknak szól, hisz hamarosan nekik egy óriási megmérettetésen kell képviselniük a hazájukat, hisz mindjárt itt az Olimpia. Tehát elsősorban ez most nekik szól, hogy legyenek kitartóak, és hozzanak haza nagyon sok aranyérmet!

Lil-G: -  Nagyon pozitív hangvételű, pont olyan, amilyennek szerettük volna. A zenéje is nagyon fülbemászó, már a stúdió munkák idején, amikor még más számokat vettünk fel, már akkor is állandóan ez ment a fejemben, ez volt az a szám, amit már előre éreztem, hogy jó lesz. Könnyű volt vele azonosulni, könnyű volt felvenni is, úgy érzem ebben fejeződik ki a leginkább a világnézetünk

Tommy Lajtos: - De nem szeretnénk, ha az emberek csakis és kimondottan az Olimpiára gondolnának a dal alapján, mivel például egy egyetemistának is lehetnek nehézségei a vizsgaidőszakban. Ezt tudom jól magamról, mert nekem is jól jött volna az államvizsgám előtt egy ilyen dal, amire lelket tudtam volna önteni saját magamba! . A klip szereplői szintén sportolók, akik olimpiai, illetve nem olimpiai sportágakat űznek. De sajnos többet most nem árulhatok el az egész koncepcióról, legyen ez egy meglepetés, és remélem, „az emberek a lányok” azt hallják majd ki belőle, amit mondani szerettünk volna vele. Nem szeretem ugyanis, ha félreértenék. Szerettem volna, de nem lettem semmilyen sportágban sem bajnok, de mégis a dalt én egyes szám első személyben éneklem, mintha az lennék, hogy aki tényleg az, az könnyebben a magáénak érezhesse. Míg a Lil-G, ő beszél a bajnok szívhez, és biztatja az embert, mint külső személy.

-zene.hu-

[2008.05.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még