2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kiválóságok a Musical Pluszon - sok képpel
Felkavaró majom
Isadorát láttuk táncolni - képekben
A tizenharmadik Musical plusz is szerencsés volt - képekben
Stróbel Dóra
Képgalériák
Starlight koncert
Kapcsolatok
Egyházi Géza
Stróbel Dóra
Győrfi Anna
Musical
Kapcsolódó események
Starlight-Csillagfény
[2008. május 18.
vasárnap 19:00]

Kiscsillagok fénye - musicalslágerek a Starlightban

Starlight címmel mutatkozott be - 2008. május 18-án - egy alkalmi társulás a Csörsz utcában népszerű musicaldalok helyenként hű, helyenként szabadon értelmezett előadásával.

Odafelé azon gondolkoztam, miért pont Starlight címmel adják a műsort? Így fejezik, ki, hogy ők is csillagok lesznek/vannak vagy a már befutott sztárok fényében kívánnak fürdőzni? A műsor kezdetén aztán tisztába tették, hogy egyszerűen csak esti előadásról van szó, és a csillagok fényében fogják előadni a dalokat.

Mégpedig élő zongorakísérettel. Ami ma egyre ritkább sajnos, viszont mint itt is bebizonyosodott – Varga Bálint nagyszerű játékával – semmi sem pótolhatja az élő kíséret hangulatát. A műsor össznépi dal kezdte a „Rent” című darabból, mintegy bemutatkozásként, majd egyesével, kettesével jöttek sorban a dalok, a Jézus Krisztustól a Szépség és szörnyetegen keresztül a Vámpírok báljáig. Szóval viszonylag szokványos műsor.

Ami mégis különlegessé tette az estét, az – az élő kíséret mellett, melynek fontosságát nem győzöm hangsúlyozni - a dalok előadásának őszinte, személyiséget is maximálisan belevivő előadásmódja volt. Legyen szó akár az „A moziban” dalról Stróbel Dóra és Pirgel Dávid előadásában, akár Egyházi Géza (és Varga Bálint) sebtiben összekomponált „Sole Mio”-járól.

Nem viselkedett sztárként

A legtávolabb mégis Stróbel Dóra és Egyházi Géza mentek a „Teljes a sötét” (Vámpírok bálja) betétdallal. Ez volt az igazi örömzene. Tegyük hozzá, hogy ők a profik a csapatban, és a Vámpírok bálja a kisujjukban van, tehát a dal átértelmezése nem okozott nagy gondot, a kíséret pedig teljesen vette a lapot, de akkor is ez volt az a dal ami miatt - még ha nem is látta az ember az eredeti darabot -ez után mindenképpen meg kell nézni.

Egyházi Géza volt ugyebár az egyik sztárszereplője az estének, és egyáltalán nem viselkedett sztárként, hanem mint a csapat tagja szerepelt. Szerény, ugyanakkor saját képességeinek tudatában lévő nagyon jó hangú énekes, aki most egy kicsit leeresztett, mindenféle rendezői utasítgatás nélkül, felszabadultan, kizárólag örömből, saját egyéniségének legjobban megfelelő módon adta elő a darabokat.

Másik már befutott énekesnőnk, Stróbel Dóra, aki az egész este egyik mozgatórugója volt, szintén önmagát adta, akár Egyházival közös Vámpírok bája dalról akár Elizabettről is volt szó. Pirgel Dávid, feltörekvő fiatalunk viszont most nem igazán brillírozott. Az „A moziban” dalnál még bírta a hangja az egyszerű dallamot, de a „Getshemane” (Jézus Krisztus Szupersztár) már egy kicsit sok volt. Mind hangilag, mind érzelmileg egy darabot még kell fejlődnie Dávidnak, hogy egy ilyen slágert átérezzen és el tudjon énekelni tisztán.

Surányi Krisztián a csapat amatőr tagja viszont magához képest nagyon jó volt. Nem cifrázta, viszont jól énekelte a neki jutott dalokat. És végül de nem utolsósorban Györfi Anna, aki most kezdi profi karrierjét, adott elő néhány kidolgozott dalt, például a Mamát a Cabaret-ből (a közönséget is bevonva és ezzel hatalmas sikert aratva) vagy például az Apácashow betétdalát Stróbel Dórával.

Nagyon kellemes estének lehettünk szem- és fültanúi ezen a tavaszi alkonyon a csillagok fényében fürödve. Remélem lesz még folytatása, hiszen a mellett, hogy a már ismert dalokat egy kiskoncert erejéig újra hallhatjuk, az ilyen esték legfontosabb erénye a dalok önfeledt élvezete mind az előadók, mind a nézők részéről.

- SirOesh -

[2008.06.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még