2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csoda történt! Pintácsi Viki visszatér!
Az énekesnő családi videoklipet forgatott
Pintácsi Viki nem bohóckodik
Cozombolis, Pintácsi Viki, Roy és Ádám a Starcafé-ban
Csoda történt Pintácsi Viki körül - bemutatjuk az albumot
Eltaláltuk! Az énekesnő elégedett velünk
Kapcsolódó Kiadványok
Pintácsi Viki: Csoda történt
Kapcsolatok
Pintácsi Viki
Szandi
Csepregi Éva
Szklenár Gabriella (Baby Gabi)
Fésűs Nelly
Cserháti Zsuzsa

Pintácsi Viki sztárhúga nyomdokaiban

A Pintácsi lányok tudnak valamit, ez már biztos! Szandi és Viki újra és újra bizonyít. Énekesnőként és anyaként is. S hogy ezt a kettőt ilyen remekül összehangolják? Igen, nekik ez is megy. Szandi már több ízben jelezte, hogy a színpadon és a családi tűzhely mellett is megállja a helyét, kíváncsi voltam, vajon Viki is ilyen remekül kezeli-e a dolgokat.

A borító nem is lehetne kifejezőbb: az énekesnő látható három kisgyermekével, ami sok mindent elárul arról, mire is gondolt, amikor a Csoda Történt címet adta az albumnak. A hátsó oldalon a track list található, amely logikus, jól olvasható, és külön szerencsésnek tartom, hogy azokat is felsorolták, akikkel a duett készült. A belső oldalon kedves kis fotókkal illusztrált minden egyes kis nóta, amely kissé közelibbé teszi a címeket. A köszönet rész nekem egy kicsit hosszúra sikerült, de nyilván senkit sem szeretett volna kihagyni az énekesnő.

Miénk a világ: Pörgős kis rock&roll-lal nyit az album, amelyre egyből felkapja mindenki a fejét. A gyermekeknek is szól, hogy bizony nem egy langyos lemezt fognak hallani, hanem egy nagyon is pezsgő, vidám anyag került fel a korongra.

Csoda történt: az egyik kedvence dalom. A két testvér duettje, amelynek szövege nagyon szívből jön és általa egy kicsit bepillanthatunk a Pintácsi lányok életébe. Elmesélik, hogy milyen is, anyának lenni, amelyre nem találtak jobb szót, mint hogy csoda történt. A zenéje szintén pörgős, fülbemászó, jól énekelhető.

Örök klasszikus a Boldog születésnapot, amelyet annak idején  Halász Judittal ismertem és szerettem meg, éppen ezért nekem egy kicsit idegenül csengett Viki hangjával. Persze ez az értékéből mit sem von, hiszen újrahangszerelve nagyon jól szól a nóta és sok gyerekzsúr kelléke lehet.

A második duett Csepregi Évával született meg, Éva a Jövevény című dalt akkor énekelte, amikor világra hozta kisfiát, Dávidot. Ő azóta már megnőtt, de a dal mindig aktuális, így Viki kérését elfogadva közösen éneklik most. A két édesanya hangja nagyon jól illik egymáshoz, a dal új köntösében nekem legjobban az ütős részek tetszenek.

Micimackó: örök sláger! Nem is kell ehhez mást hozzátenni, énekelte a dalt Koncz Zsuzsa, Halász Judit, Szandi és most már Viki is. Sikerre ítélt nóta az első perctől kezdve.

Álmodj velem: kellemes lágy dal, amelyet a lüktető ritmus emel. „Élni pedig csak szeretve jó…” Örök igazságokat fogalmaz meg a szöveg, mindenkinek ajánlom, anyáknak és leendő anyáknak is!

Mindenki lehet, még Te is lehetsz igazi hős! Ricsi bohóccal, sok kisgyerek nagy kedvencével fakad dalra Viki, egy kellemes, amolyan „musiceles” dalban. Könnyű, pajkos refrénnel látták el.

Cserháti Zsuzsa gyönyörű nótája is felcsendül, amelyet minden olyan ismer, akinek kisfia született. Édes kisfiam. Ahányszor hallgatom, mindig látok egy anyát, amint kisfiát ringatja és énekli neki a dalt. Viki hangja itt tetszett a legjobban, itt érezhető legjobban, hogy ahogy húgának, neki is roppant egyedi hangja van.

Képzeld el. Mikola Péterrel hangzik fel a következő duett, amely nekem a legkevésbé tetszett az albumról, valahogy ez illik legjobban a gyereknóta skatulyába. Azt hiszem a kicsik jobban megértik a mondandóját.

Női hanggal jobban tetszik!

Könnyű álmot hozzon az éj: nem hallottam még női előadótól, de most azt kell mondjam: jobban tetszik így nekem, mint férfivel. Valahogy érzelmesebb. Jobban érzem a hatását. A hangszerelésével is ez a helyzet, nagyon jól eltalált.

Fűsűs Nelly is egy olyan név, amelyet aligha kell magyarázni. Két szövegesen ellentétes hang szólal meg, de pont ettől érdekes a Csajos dolgok című szám. Két anya énekli el egy igazán pörgős nótában, hogy milyen is, amikor anya és lánya együtt van és igazán értik egymást.

Minden iskolás gyermek ismeri, milyen is az a hétfő, amikor annyira nyomja vállukat a táska. Bizony, az Iskolatáska… Nagyobbacska gyerekek már tudják miről énekel Viki. Demjén Ferenccel szoktuk meg, de érdekes és különleges női hanggal.

A közkedvelt énekesnő, Baby Gabi is énekel közös dalt Vikivel - Vágyak szárnyán - még pedig a barátságról.. S mennyire igaz. Mert a barátság az egyik legfontosabb dolog a világon, és sok mindenen átsegíthet, akár van gyermekünk, akár nincs. Remekül szól egymás mellett a két hölgy hangja.

Összetartozunk. Szanditól már ismertem a dalt, de ez az, amit nem lehet megunni. Annyira lágy, és olyan sok mindent mögé lehet gondolni, hogy kár is róla több szót írni, meg kell hallgatni.

Kengurudal: egy nóta, amely a főtámogató tiszteletére csendül fel, igazi kis bulizós, ugrálós dallam, amelyre a kicsik önfeledtem rophatják.

Zárásként pedig még egy dal Cserháti Zsuzsa hagyatékból, - Hamu és gyémánt - amelyről ismét csak azt tudom írni, amit fentebb: Viki hangja és előadásmódja méltó arra, hogy a nagyszerű Művésznő dalait előadja…

Lemez a családnak

Pintácsi Viki albuma mindenkihez szól, de valahogy mégis azt érzem, hogy elsősorban a nők érthetik jobban mit is szeretne elmondani, s azon belül is az édesanyák. Ami biztos: szívből jött minden egyes dal, minden egyes duett. Hiteles és megkérdőjelezhetetlen. Ezáltal mindenkihez is szól, mert úgy érzem, hogy a valóságra és a valós érzésekre mindenkinek nagy szüksége van. A Pintácsi lányok ehhez pedig nagyon értenek. Szandiról eddig is tudtam, Viki pedig most nekem is bizonyított!

- Havassy Anna Katalin -

[2008.07.02.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Tena 2009.08.04. 19:37 • [3]
Nagy tisztelője vagyok Szandinak, és Vikinek, csodálatos testvérpár! Gratulálok Vikinek a bájos, és érzelmes CD-hez, nagyon illik hozzá ez a világ - valóban nem a Madonnás "trendi" stílust kell neki képviselni, inkább a szeretetről, harmóniáról, igazi értékekről kell énekelni. Ez soha nem megy ki a divatból, hiába is sulykolja belénk a média az erőszakot. Örülök, hogy ilyen sikere van ezeknek a család centrikus lemezeknek! Minden kisgyerekes szülőnek kötelező vétel!
toromon 2008.07.03. 08:10 • [2]
Gyönyörű dalok, gyönyörű előadó, gyönyörű hang. Nagyon örülök, hogy élőben is hallottam a dalokat. Örülök a rég megérdemelt sikernek.
Pintiviki 2008.07.01. 22:36 • [1]
Kedves Anna!
Köszönöm a kedves és érző kritikát. Extra köszönet, hogy érezni, tényleg szántál rám időt! A CD születése közben valóban azok voltak a visszatérő és legfontosabb gondolataim, hogy ez a zenei anyag én vagyok és kész. Hogy most az életemben - 3 gyermekkel hogy is lehetne ez másképp? - a család a legfontosabb. Persze nem "csak" a gyermekeim, hanem a férjem, általa a szerelem és a tágabbabn értelmezett família is (anyukám, tesómék, stb.). Amikor megkaptam némelyik demót Csabitól, elsírtam magam, mert annyira telitalálatnak éreztem, hangsúlyozom, nem elsősorban szakmailag, hanem az aktuális lelkiállapotom szempontjából. Bármily nagy táncos show-kat is csináltam már életemben, most nem tudtam volna elképzelni magamról, hogy egy Jennifer Lopez stílusú vagy egy "madonnás" dögös lemezt csináljak. Nem lett volna őszinte és az lejön! A hitelességgel kapcsolatban még annyit, hogy - a jelenlegi piaci helyzethez viszonyítva - nagyon jó a CD-m eladási statisztikája, úgyhogy ezt külön szeretném ezúton is megköszönni a kedves közönségemnek.
Puszi mindenkinek!
Pintácsi Viki

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még