2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"A kelet-európai country” - A Fonográf együttes története (1. rész)
A kelet-európai country - "Az első villamos már elindult" ...(2. rész)
"A legenda tovább él" - Interjú az Illés-kiállítás szervezőjével
"A kelet-európai country": Country-üzem - kis kitérőkkel (3. rész)
"A kelet-európai country a Fonográftól" - MIDEM, szólólemezek, monstre-produkciók (4. rész)
Zorán nem izgul a premier előtt
Kapcsolatok
Illés
Szörényi Levente
Bródy János
Koncz Zsuzsa
Fonográf
Tolcsvay trió
Bojtorján
FG-4
Móricz Mihály

Az Illés-klubosok nyáron sem pihennek

A ’60-as évek legendás együttese az Illés, 1973-ban, a rajongók legnagyobb megdöbbenésére, megszűnt létezni. Hogy feloszlásával mekkora űrt hagyott maga után, mi sem bizonyítja jobban, mint az öt zenész alkalmankénti színpadi összeröffenései által gerjesztett, szinte példa nélküli hatással bíró koncertélmény.

2005-ben, a zenekar régi rajongója és barátja, Gittinger Tibor, Hegedűs „Indián”  Lászlóval egyetemben, az egykori Illés-klub szocreál falai közé, hónapról-hónapra visszavarázsolták a ’60-as-’70-es évek hangulatát. Ugyanis egészen 2007. decemberéig, a Fővárosi Művelődési Ház legendás Körterme adott otthont az együttes (ma is nagyszámú) rajongóinak és tisztelőinek. A lebontásra ítéltetett FMH helyett, az Illés-klub 2008. februárjától a Fonó Művelődési Házban folytatja működését. A szervezők a nyári szünet alatt sem tétlenkednek, színvonalas programokkal tartják továbbra is életben – a legendát.

A kihelyezett Illés- klub legközelebbi eseménye az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Illés Klub Fesztivál, melynek helyszínéül 2008. július 25. és 27. között, a szilvásváradi Lipicai Szálló szolgál.

Július 25-én, pénteken fellép a Miskolci Illés Emlékzenekar, a MIEZ, valamint a Dúdolók (Fehér Tamás és Lantos Kata). A duettől akusztikus változatban hallhatjuk Koncz Zsuzsa dalait. 26-án, szombaton, az egybegyűltek úgyszintén egy akusztikus koncert keretében élvezhetik az Illés-, a Fonográf-, a Tolcsvay-, valamint Bojtorján klasszikusokat az A.B.S.Z. együttes, és az ismételten színpadra lépő Dúdolók előadásában. Hogy napközben is tartalmas szórakozással teljen az idő, a természet kedvelőinek kirándulási lehetőség nyílik a Szalajka-völgybe. Akinek kedve szottyan egy kis sétakocsikázásra, vagy éppen lovaglásra, Szilvásváradon ezt is megteheti. Az ínyencek sem maradnak program nélkül: borpince látogatás és pisztrángsütés várja az ízek szerelmeseit.

Augusztus 13-án
, 19 órai kezdettel a Városligeti Sörsátorban ad koncertet az FG-4 zenekar. „Az Illés- együttes ajánlásával”, a mindenkori Illés-klubban rendszeresen fellépő tribute-együttes meghívott vendége ezúttal az egykori Fonográf gitáros, Móricz Mihály lesz. Ugyanitt lesz látható, hallható és élvezhető az A.B.S.Z. akusztikus koncertje.

Szeptember elején (a pontos időpont később lesz ismeretes) kirándulás készül a Pilis hegységbe, a Holdvilág árokhoz, ahol Szörényi Levente tart helyszíni ismertetővel egybekötött, őstörténeti kutatásaival kapcsolatos előadást.

Szeptember 6-án, szombaton, a Copacabana Party Part (a Margitsziget északi csücskén található) Bródy János és az FG-4 eleveníti fel a ”régi szép időket” az Illés-, a Fonográf illetve saját dalai segítségével.

- Hegedűs István -

[2008.07.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még