2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Forrás: Edupress

Magyar Guinness rekord hastáncban 

Összesen 267-en hitelesítették adataikkal, aláírásukkal is a csúcsot, ők valamennyien egy emléklapot kaptak a Guinness-rekordban történt részvételük emlékére.

A Pécsi Tudományegyetem szeptember 26-án, hétfőn nyolc órától rendezte meg a Táncoló Egyetem ötéves, jubileumi gáláját. Az elmúlt évek tánctanulói és a vendégművészek mellett a gálaműsor csúcspontja a hastáncosok Guinness rekordkísérlete volt. Az előzetes várakozásokat jócskán meghaladta a táncosok létszáma, 425 fiatal tanulta meg és táncolta el a hastáncos mozdulatsort, akik közül 267-en adták meg adataikat a hitelesített űrlapokon a hivatalos Guinness-rekordhoz.

A Pécsi Tudományegyetem Dr. Romhányi György Aulájában mintegy ezerkétszáz néző előtt kezdődött meg a Táncoló Egyetem jubileumi gálaműsora, amelynek csúcspontja este tíz órakor következett el.

Indzsi Deniz hastáncos oktató vezetésével - számos már profin hastáncoló hölgy körében - lehetett bemelegíteni és ellesni a lépéseket, finom mozdulatokat, próbálni az érdekes csípőmozdulatokat. Az autentikus zenéről az iráni gyökerekkel rendelkező Golestan együttes gondoskodott. Négyszázhuszonöten kaptak igazoló matricát a ruhájukra, ennyien gyakorolták be a mozdulatsort. A gyakorlás után indult az óra és közel tíz percen át hastáncoltak a jelentkezők, köztük érdekes módon sok fiú is, szám szerint 37-en. A táncosok között volt két 4 éves kislány is, akik hastáncos anyukáikkal együtt táncolták végig a tízperces produkciót.

A sikeres rekordkísérlet után is folytatódott a keleti zene, sokan folytatták a táncot, immár saját kedvükre, amíg a hitelesítő űrlapok érvényesítése zajlott. Összesen 267-en hitelesítették adataikkal, aláírásukkal is a csúcsot, ők valamennyien egy emléklapot kaptak a Guinness-rekordban történt részvételük emlékére. Ez lesz az a végleges létszám, amelyet a Táncoló Egyetem hitelesen be tud nyújtani a Guinness World Records felé. A rekord kísérletet e mellett két tanú igazolásával, valamint videó és fotó felvételekkel kell igazolni, a Guinness World Records a 145332 számon regisztrálta a rekordkísérletet, és várják az eredményt.

A szervezők remélik, hogy jövőre folytathatják a most még újdonságként ható rekordkísérletet, és támogatva Pécs Európa Kulturális Fővárosa pályázatát, 2010-ig - a Táncoló Egyetem 10 éves jubileumáig -, minden évben más táncban szeretnének rekordot dönteni.

[2005.09.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még