Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 26. | szerda | Edina nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zorán bevallotta: "Nincs semmilyen különösebb trükköm" - interjú, képekkel
A magyar kenukirály felhagy a sporttal és zenész lesz?
Egyesült a Back II Black és a Club 54? A Megasztár 4 egyik kiesője is csatlakozik? - interjú Bársony Bálinttal
Gitárosnak áll a népszerű színész, Balázs Péter
Ne kételkedjetek, próbáljátok ki - interjú Cozombolisszal
Titkok a tízéves Desperado múltjából 3.: harc a kiadóval, meg ugye a pénzzel!
Kapcsolatok
Bolyki Brothers
Legnépszerűbb csengőhangok

HírTv + bor + Bolyki Brothers + Borbás Mária = Buké

Így néz ki a HírTv beszélgetős műsorának egyenlete. A 15. adáson túllévő produkció ötletgazdájával, műsorvezetőjével beszélgettünk.

- "Bár műsorunkat talkshow-nak hívjuk, a Buké sok tekintetben eltér a jelenleg futó és magukat ide soroló produkcióktól. A műsor már külsejében is különbözik a talkshow-k főáramlatos designjától, hiszen az utóbbi idők legmerészebb díszlete kerül a stúdióba. A hatásukban főként fehér falak, fehér padló, az egyedi világítási megoldások, és a show- teret lefedő hét kamera (köztük a Magyarországon elsők között alkalmazott technokrane- technológia) már önmagában is unikum a hazai képernyőkön" - magyarázza Borbás Mária, a műsor ötletgazdája.

A Buké egy igényesen szórakoztató, értékorientált beszélgetős műsor, az egyik fő szempont, hogy az illető mögött valós teljesítmény álljon. – olvasható a kéthetente szombat este 19.30-kor jelentkező műsor általános ismertetőjében.

- Hogyan, milyen elképzelésekkel indult a műsor?
Borbás Mária:
- Szerettem volna, hogy színvonalas legyen, azon belül nem akartam hogy szokványos röhögős, felszínes valami legyen, hanem mély beszélgetések, olyan emberekkel, akiknek van mondanivalójuk, akikre kíváncsi vagyok - remélhetőleg a nézők is - és csak keveset hallunk róluk, vagy máshogy kérdezik, máshol őket. Az érdekes vendégek mellé elengedhetetlen a nagyon jó zene és mivel a csatornánál hozzám kapcsolódik a gasztronómia és a bor, ezért ezeket nem hagyhattuk ki. Egyébként is van üzenete annak, ha bor mellett beszélget az ember és nem egy bögre víz mellett.

Jelenti, hogy nyitottak a beszélgetőpartnerek, barátságok, szerelmek szövődnek. Kötetlen, -de még értelmes mély beszélgetés jön létre ezen ital „társaságában”.- Állandó szereplő a Bolyki Brothers. Miként kerültek ők a képbe?
- Mindenféleképpen - nem is volt más ötletem - a Bolyki testvérekkel szerettem volna együtt dolgozni. Szerencsére a megkeresésemnek nagyon örültek, de mivel iszonyú nagy munka, így kicsit meg is ijedtek, de hamar szót értettünk. Egyrészt ilyet még sehol nem csináltak, hiszen mindenhol hangszeres zene van, és célom volt, hogy teljesen más legyen ez is, így egy acapella énekegyüttest, Bolykiékat választottam, akik egyébként több hangszeres is játszanak és igen magas minőség, amit csinálnak. Melléjük - az ő segítségükkel és beleegyezésükkel nagyon jó vendégzenészeket is hívunk. Ez volt az alapötletem, majd a részleteket a kollegáimmal közösen dolgoztuk ki.


- Ritka, hogy egy tévéműsorban egy percnél többen zenéljen egy csapat, önöknél meg 4-5 perces részek is vannak…
- Nem értek egyet azzal, amit egyes szerkesztők gondolnak, hogy 1 perc után elkapcsolnak a nézők a minőségi zenéről, ezért mi hagyjuk végigjátszani a dalokat.

- A műsorból egy napon több részt is felvesznek. Hogyan bírja ezt?
- Nagyon kemény hogy bent vagyok 14 órát a stúdióban és végig fittnek, érdeklődőnek, vidámnak kell lenni – ez kemény. Enni nem lehet közbe, mert attól eltompulok. Nagy koncentrációt igényel. Papírból nem lehet dolgozni, mert akkor elveszik az ember. Igyekszem előre kitalálni, hogy kiből mit szeretnék kihozni, ami legtöbbször megváltozik, amikor mondd valamit a vendég, akkor arra reagálok és azon a fonalon megyek tovább. A forgatások után 4 napig nem vagyok magamnál.


- Nagy ajándék önnek ez a műsor. Jól látom?
- Igen ez bárkinek az lenne. Saját szórakoztató műsort csinálni és pláne olyat, amilyet ő szeretne, minden álma vágya benne van és csak a nézettség miatt nem kell lejjebb menni. Szerencsére nagyon jó csapattal dolgozhatom - valóban ez összességében tényleg egy igaz ajándék. Olyan vendégekkel beszélgethettek, akiket ritkán kérdeznek meg vagy, ha meghívják őket, akkor nem kíváncsiak mélyen rájuk. Mindig csak egy-két perces interjúkat készítenek velük vagy 5 perceseket, akkor is követelik tőlük, hogy csak a poénokat mondják el, itt viszont az elveikről a számukra fontos dolgokról is szólhatnak.


- Milyen céljai vannak a műsorral?
- Hogy a nézők is megérezzék, hogy jó dolog leülni és beszélgetni. Engem nagyon bánt, hogy ma keveset jönnek össze az emberek, mindenki rohan, régen ez nem így volt, akkor volt idejük egymásra. A műsor után talán kedvet kapnak, hogy találkozzanak a baráti körükkel.


- Bíró Zsolt -

[2008.10.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

cdbolt.lap.hu
Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még