2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nagy Házibulira készül Nyíregyházán a népszerű tévéműsor csapata - kulisszatitkok első kézből
Bombázók lepték meg a műsorvezetőt - bugyik nem repültek Attila fergeteges Házibulijában
Nem ígér, de bizakodik Tilinger Attila
Megható jelenetek! Kishíján elsírták magukat a fellépők az ország legismertebb házibulijában
Képgalériák
Tilinger Attila galéria
Kapcsolódó Kiadványok
Tilinger Attila: Ne ígérj sohasem…
Kapcsolatok
Tilinger Attila

Megzavarták a nézők Tilinger Attila fellépését? - megkérdeztük az érintettet: képekkel

A nagyszabású koncert főszereplője szerint ez kedves gesztus volt, és őt ez nem zavarta, sőt…

A koncert után gratulációk, kedves mondatok tucatját fogadja Tilinger Attila. A helyszín, az egyik budapesti művelődési központ, közvetlenül a napokban megjelent „Ne ígérj sohasem” lemez bemutatója után. Bevallom rég láttam ennyi csillogó szemű nézőt egy fellépés után. Egy biztos, ezen az estén kiderült, hogy a romantikus lírai, dallamokra szükség van. Bizony jó volt megállni egy kicsit és csak az érzelmekkel foglalkozni. Nézzük mi áll ezen koncert hátterében. Beszélgetésünkből kiderül.

- Koncerteken szokatlan mennyiségű ajándékokkal kedveskedtek a nézők, amit a dalok közben átadtak. Nem volt ez zavaró?
- Nagyon kedves és jól eső gesztus ez a közönségtől, abszolút nem zavaró. Nagyon jó érzés. Az ajándékok nagy része privát üzenetet is tartalmaz, bíztató kedves szavakat és gondolatokat, amik nap, mint nap erőt adnak a pályámon.

- Milyen volt a színpadról az - szerintem remekül sikerült - est?
- A fellépés bevezetőjében elmondtam egy rövid köszöntőt, ami főként arról szólt, hogy a rohanó hétköznapjainkban egyre kevesebbek sajnos a pozitív érzések, így szóljon ez a két óra a szeretettről, a jó dolgokról és a pozitív érzésekről. A színpadról ezt lehetett érezni, mérhetetlen mennyiségű szeretetet kaptam a közönségtől, és azt hiszem és remélem, hogy mindenkinek jutott ebből a nagyszerű érzésből. Ha az emberek minden napja ilyen lenne, mint az a két óra volt, akkor a világon semmi rossz nem lenne jelen.

- Akadt, ami meglepett a koncert közben és azt követően?
- Teltház volt, elfogytak a pótszékek is, a közönség a koncert alatt és a végén állva tapsolt, hihetetlen mennyiségű energiát kaptam, amit a következő időszakban remélem hasznosítani is tudok. Álszerénység lenne azt mondani, hogy meglepett, hiszen bíztam magamban, hogy sikerül átadnom egy nagyrészt a bennem lévő érzésekből a közönségnek. Ezért csinálom, ez az értelme az egésznek. Már túl vagyok pár ilyen "megmérettetésen" és mindig sikerült bizonyítani azt, hogy a lírai, romantikus daloknak igenis van közönsége.

- Elégedett vagy?
- Én sosem lehetek elégedett, de remélem a közönség az volt.

- Hogyan teltek a koncertet megelőző napok, és a buli napja?
- Mindenki másként készül egy ilyen eseményre, részemről én már november közepén elkezdtem hangolódni a koncertre, aztán ahogy egyre közeledett az időpont annál nagyobb volt bennem a drukk és a várakozás, hogy vajon sikerül-e a megütni ismét a megszokott szintet. A koncertet megelőző napokat több órás próbákkal töltöttük, ez a megszokottnál most azért is volt fontosabb, hiszen több dalt nem az eredeti - a lemezen megismert - verzióban játszottuk, hanem szabadabban, lehetőséget hagyva az improvizatív megoldásoknak is. Ez azt hiszem bejött, a közönség érezhetően élvezte az  "ismeretlen ismerős" dalokat.

- Miben lehet és miben szeretnél előrelépni a lemezbemutató koncertek terén?
- Fejlődni mindig lehet és kell is, minden téren. Szeretnék ezután egy ennél is jobb lemezt, és egy legalább ilyen koncertet. A közönségnek köszönöm a nagyszerű estét, a fellépő barátaimnak, Kaszás Péternek, Muck Ferencnek, Illek Lászlónak, Agócs Gábornak, Szőke Richárdnak, Márton Zoltánnak, Jollynak, Suzynak és Kaczor Ferinek pedig azt, hogy megtiszteltek a színvonalas munkájukkal, fellépésükkel.

- A Ferencvárosi Művelődési központot évek óta megtöltöd, ami négyszáz embert jelent. Nem gondolkozol azon, hogy egy nagyobb befogadóképességgel rendelkező teremben tartod a következő nagyobb bulit?
- Régen gondolkodom már egy nagyobb befogadóképességű színházon, vagy csarnokon, lenne is rá igény, hiszen a koncertek utolsó hetében mindig beindulna a jegyek vásárlása, ha nem fogynának el addigra minden alkalommal. Azonban gondolnom kell arra is, hogy egy kétszer ekkora színházterem bérleti díja és egyéb költsége jelentősen megnövelné a belépőjegyek árát. A karácsony előtti időszakban ez nem lenne szerencsés. Sokan nem jutottak be tavaly sem a koncertre, így már augusztusban eltetették a decemberi jegyet, hogy biztos legyen.

Olvasd el ezt is: Nem ígér, de bizakodik Tilinger Attila

- Bíró Zsolt -

[2008.12.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még