2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Lefejellek köcsög!! - a BalaTone partjáról jelentjük
Magyarország első KFT-je az interneten egy zenekar volt
A KFT visszavág: ingyen adják az új CD-t
Megtudtuk: A KFT kazettás magnóval vette fel új albumának egyik dalát! Ezért adják ingyen a CD-t?
A KFT bábuja koncerten is visszavág!
Eláruljuk mi lesz ma este a KFT szuperkoncerten
Kapcsolódó Kiadványok
KFT együttes: A bábu visszavág
Kapcsolatok
KFT együttes

KFT bemutatta, amint a Bábu visszavág

Egy lemezbemutató kapcsán talán megbocsátja nekem az olvasó, hogyha a cikk végére maga sem tudja eldönteni, hogy most koncert beszámolót, vagy lemezkritikát olvasott-e…

Szóval a helyszín: Jam Pub. Széna tér, bevásárló központ, Budapest. Az időpont: december 13. 21:00. Az előzenekar: StereoTone.

A helyről azt kell tudni, hogy roppant ravaszul tudják variálni a méreteit! Amikor beléptem, még csak egy szűk Pub volt, amikor kijöttem, már egy többszörösére duzzadt hely lett! A szomszéd CD-bolt bezárt kilenckor, valahogy eltüntették a berendezést, és valahogy egybe nyitották a két helyet. Jó ötlet volt kibővíteni, mert az előzenekar kezdésekor már majdnem eltapostak.

A StereoTone volt az előzenekar, és meg kell, hogy mondjam, le a kalappal előttük! Frissek voltak, bulisak, lendületesek, és az énekes hölgy hangja nagyon durván jó! Én el is határoztam, hogy elmegyek a legközelebbi bulijukra is. Lenyűgöztek, no.

Amíg a színpadon behangolt a KFT, azon gondolkoztam, hogy életem első bakelit kislemeze egy olyan kiadvány volt, amelynek az egyik felén a KFT: Bábu vagy c. örökbecsű műve szerepelt, a másik felén pedig egy teljesen más zenekar volt. Az első CD-m pedig a KFT billentyűsének első szóló albuma volt, Átvitt étterem címmel. (Zseniális album, máig élvezem!)

Most pedig itt a legújabb cédém, a Bábu visszavág, amit kíváncsian vizsgálok éppen harmincezredmagammal. Merthogy ennyi példány készült el, és ingyenesen, Pesti Est mellékletként elosztásra került. Mekkora ötlet! Ez elvileg dupla platinalemez, de ezt az érvényben lévő szabályok szerint nem vehetik át.

Szóval ezen a (KFT mértékkel mérve) kimondottan pici helyen kimondottan jó koncertet adott a zenekar! Jórészt az új lemezről játszottak számokat.

Csak az ágyban

A szél, Csak az ágyban, A vérlázi-tavon. Emiatt a három szám miatt érdemes volt elmenni máris, és érdemes volt a cd-t elhozni, mert azóta is ezeket hallgatom egyfolytában. Igazi örömömet leltem ezekben a számokban, különösen a Csak az ágyban címűn. Aki a már fentebb említett Átvitt étterem című lemezt ismeri, azoknak mondom, teljesen az a hangulat ragadott el.

A szövegek frappánsak, édes-savanyúak, humorosak. De nem besenyőpistabácsisak, hanem káeftések. Ez például nagyon érdekelne, hogy vajon hogyan dönti el a Laár András, hogy egy-egy szövegét hogyan prezentáljon, és milyen közönségnek? A Bornai szövegei nagyon beletrafálnak. Nagy hatással van rám.

Egyébként észre vehető egyértelmű zenei változás a zenekaron: talán még sosem voltak ennyire rockosak, de ez nem jelenti azt, hogy torzított gitárral a nyakukban bemutatnak a közönségnek, majd sztédzsdájvingolnak a színpadról. Ráadásul a billentyű ufó-szerű futurisztikus hangjait is bártan kihasználja a Dráni.

Érdekességképpen említem meg, hogy az egyik országos rádió épp azt a számukat adják, amelyikben nem szerepel a Laár András. A szám címe: Éljen a szerelem. Mohai Tamás volt egy rövid ideig a Laár helyettese, de csak addig, amíg a tagok a Laárral ki nem békültek.:-)

Mindent összevetve az általam mérsékelten kedvelt KFT összehozott egy általam nagyon megkedvelt albumot.

Utóiratként pedig el kell mondanom, hogy valójában a Laár András tud létezni műbajusz és bőrkabát nélkül is, és egy bölcs, és legfőképpen normális (és nem noooormális) ember benyomását kelti. Ráadásul a Bornai Tibor is szemmel láthatóan emberből van. Úgy értem, nem sztárokat láttam aznap a színpadon, hanem zenélő embereket. Ilyen tekintetben pedig hiánypótló volt az este.

Olvasd el ezt is:
 Megtudtuk: A KFT kazettás magnóval vette fel új albumának egyik dalát! Ezért adják ingyen a CD-t?

-heszti- 

[2008.12.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még