2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Finisben Csézy és csapata - képekben
FRISSITVE! Csézy elvarázsolt minket, de nem jutott tovább - hírek az Eurovízióról percről-percre
Olvasóink tévedtek! Csézy nem jutott be a szombati döntőbe!
Csézy nem jutott tovább!
Csézy: Veszíteni tudni kell!
Mark visszalépett az Eurovíziós indulástól!
Forrnak az indulatok az Eurovíziós Dalverseny kapcsán - reagál a Magyar Televízió
Kapcsolatok
Tompos Kátya
Legnépszerűbb csengőhangok

Rá figyel majd Magyarország májusban! Bemutatjuk Tompos Kátya énekesnőt

Miután Mark visszalépett az indulástól, Tompos Kátya vette át a helyét az Eurovíziós Dalversenyben. Az alábbi portréban bemutatjuk az előadónőt.

Eurovíziós-kabaré! Tompos Kátya is visszalépett

Születésekor a Tompos Katalin nevet kapta. Tudni kell róla, hogy kétnyelvű családban látta meg a napvilágot. Édesanya oroszul, édesapja magyarul beszélt a családi fészekben. Amikor bekerült az óvodába, akkor eszmélt rá, hogy ha oroszul beszél, azt a társai nem értik meg, pedig úgy gondolta, ha náluk ez van, akkor más családoknál is így működnek a dolgok.

Az anyja volt az, aki egészen kicsit korában már megmutatta neki, milyen gyönyörű is tud lenni a művészet és fokozatosan belenevelte a művészetek iránti fogékonyságot.

Ahogy Kátya mesélte, nem volt ez tudatos cselekvése az anyjának, sokkal inkább arra akarta rávezetni lányát, ami őt is érdekelte. Esténként meséket olvasott fel neki, ha jött egy újabb szereplő, ügyelt arra, hogy mindig más hangon szólaljon meg, cirkuszba, gyerekelőadásokra vitte a kis Kátyát, rajzolt, énekelt. Mostanra fordult a kocka, a már felnőtt lány dalol édesanyjának, és ő viszi el érdekesebbnél-érdekesebb helyekre.

Autószerelés volt az álma

Szép lassan alakult ki benne, hogy mi is szeretne lenni, s hamar elfelejtette 10 éves korában felébredő vágyát, hogy autószereléssel foglalkozzon.

Zenetagozatos általános iskolába járt, majd gimnáziumba is. Itt szerette meg a nyelveket. Angolt és franciát tanult, ez utóbbit nagyon megkedvelte, a mai napig igyekszik nem hanyagolni, bár egyáltalán nem jut idő a gyakorlásra.

A gimnázium alatt iratkozott be Földessy Margit drámajáték stúdiójába, itt kezdett megismerkedni a színházzal. Érettségi után felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol Bagó Gizella lett a hangképző tanára. Az egyetemi évei alatt - és még most is - neki köszönheti a legtöbbet. Operett-musical szakra járt Kerényi Imre osztályába.

A diploma után

Miután megkapta a diplomáját, termékeny időszak következett be életében. Ingázott Zalaegerszeg és Budapest között, koreográfus és rendező szakos hallgatók vizsgáiban vett részt, forgatott, önálló esteket hívtak életre néhány osztálytársával. Nem volt viszontagságmentes az a négy év, de sokaknak köszönheti, és köszöni is, hogy jól végződött neki. A színházakban prózai és zenés szerepeket egyaránt játszik. Ennek azért örül, mert az volt a célja, hogy mindkettőt megtanulja, ugyanis ahogy fogalmazott, mindkettőre szüksége van ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében.

Herendi Gábor révén került be a Valami Amerika 2 című film szereplői közé. Elmondta neki, hogy Orosz Dénes Melletted című filmjében látta és tetszett neki, ezért elhívta a Lora egyik szerepének a válogatására, ám ebből nem lett semmi sem. Ám két évvel később megkereste a Valami Amerika második része miatt.

Most pedig megmutathatja magát, ugyanis indulhat az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet természetesen a zene.hu is figyelemmel fog kísérni.

– HAK –

[2009.02.05.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
razeneiskola 2009.02.05. 18:02 • [1]
http://szag.hu/hiresdiak.php#tk :)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még