2020. május 30. | szombat | Janka, Zsanett nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"The Deep Purple History" - a Cry Free és a Purpendicular közös turnéja
2010-ben is lesz Tribute Fesztivál!
A hatodik percben… - Könyv a Hollywood Rose-ról
Dagad a botrány! Megszólalt a Fogyasztóvédelem a Michael Jackson emlékkoncert kapcsán!
Exkluzív info a tragédiáról! Leégett a magyar zenekar próbaterme - Durva fotókkal!
Kiss Endi is fellép a Tribute Feszten - Tommy Lee helyére ül a Hooligans dobosa
Smink nélkül kezdi turnéját a KISS Forever Band
Visszaváltják a "botrányos" Jackson-show jegyeit  
Deep Purple History a Cry Free-től - interjú Scholtz Attilával
Kárpótolják a Michael Jackson "koncert" károsultjait
Több lány volt önkívületi állapotban a Tribute to Michael Jackson show-n
Képgalériák
III. Tribute fesztivál
Kapcsolatok
AB/CD
Bastards of Bodom
CC TOP
Chronology
Cry Free (Deep Purple Cover Band)
Evermore
Falka (Akela Tribute Band)
Fingerclaw
Good Time Boys
Holiday Crüe
Iron Maiden
Joyride (Roxette Tribute zenekar)
Keepers of Jericho
LAST
Legnépszerűbb csengőhangok
Magnetica
Motörhand
Petőfi Rendezvényközpont (PeCsa)
Queen Unplugged Project (QUP)
Room Service
Szeksz Pisztolz
Whitesnake Tribute Band
Kapcsolódó események
3.Tribute Fesztivál
[2010. január 16.
szombat 16:00]

Szembeötlő hasonlóság - 3. Tribute Fesztivál a PeCsában

Harmadik alkalommal került megrendezésre a világhírnévnek örvendő előadók előtt tisztelgő hazai bandák koncertfolyama, vagyis a Tribute Fesztivál. Ismét kiváló együttesek hajoltak meg anyazenekaraik munkássága előtt, s mintegy tíz órán keresztül élvezhette a közönség a lelkiismeretes tiszteletadást.

Sem az idő, sem a közlekedési körülmények nem voltak túl lelkesítőek a 3. Tribute Fesztivál napján, valószínűleg ezért is nem voltak annyian, amire számított volna az ember. A legnépszerűbb együttesek – mint például az Iron Maiden, AC/DC vagy a Metallica – magyar képviseletének koncertjein azért elég szépen megtelt a nagyterem, de a Café Színpad bizonyos fellépői sem panaszkodhatnak.

Délután négykor vette kezdetét a buli, a Nagyszínpadon a Motörhand (Motörhead tribute), a Rock-Metal Színpadon a LAST (Rage Against the Machine tirbute), a Café Színpadon pedig a Habos Oldal (Pink tribute) előadása melegítette be/fel a lassan szálingózó közönséget. Szokták mondani, hogy mindig az elsőnek a legrosszabb – hát igen, van benne valami… Főleg egy sokelőadós eseményen.

A Café Színpad valójában a PeCsán kívülre szorult, egy koncertsátorba, egészen pontosan a PeCsa oldalán kitoppanva találta benne magát az ember. Fűtését mindössze néhány formatervezett hősugárzó szolgáltatta. Minden bizonnyal ennek tudható be, hogy ott csupán hat együttes lépett fel, s 22 órára be is fejeződtek az oda kiírt koncertek.

A Nagyszínpad második előadója a Cry Free volt, a magyar Deep Purple. A Purple billentyűsének, magának Jon Lordnak elismerését is kivívó banda hihetetlen színvonalon és autentikusan szólaltatta meg a legnagyobb DP-számokat (pl. Fireball, Child in Time, Black Night, az elmaradhatatlan Smoke On the Water), közéjük csempészve ínyencfalatokat is. Kétségkívül a fesztivál egyik legjobb előadása volt. Velük párhuzamosan a Café Színpadon a Joyride (Roxette) és a CC Top (ZZ Top) zenélt, a Rock-Metal Színpadon pedig az Evermore (Nevermore) és a Brewtal (Black Label Society) zúzott.

Míg a „keményebb” kisszínpadon a Fingerclaw (Clawfinger) érdekes, az anyazenekartól eltérően női vokalistát is prezentáló felállásban tomboltatta a kemény magot, a lightosabb Café Színpadon a Room Service adta elő Bryan Adams számait a félig telt koncertsátorban. Az „eredetihez” meglepően hasonlító énekhang mellett a zene is megtévesztően profi volt. Közben a Holiday Crüe (Mötley Crüe) robbantotta fel a Nagyszínpadot egy szédületesen dinamikus, odamondogatós koncerttel.

Főműsoridőben az Iron Maidnem (Iron Maiden) töltötte meg a nagytermet. Igazi showt csináltak: megvolt a nagy brit zászló lengetése, a kivetítőn sorjáztak a számokhoz illeszkedő albumborítók, sőt, a Maiden jelképeként ismert gonosz tekintetű múmia is körbejárta a színpadot egy kétszeres életnagyságú bábu formájában. Elhangzottak a legismertebb Maiden-nóták (Two Minutes to Midnight, The Trooper, Fear of the Dark, stb.), valamint az énekes által is ritkaságnak titulált Dream of Mirrors, illetve saját bandájuk, a Chronology készülő albumának címadó dala (The Eye of Time). A közönség „vissza, vissza” kántálással követelte a ráadást – és ekkora ovációt én ezen az estén más együttesnél nem tapasztaltam.

Ezalatt a kisteremben a Vortex (Megadeth) zárta éppen repertoárját, a Good Time Boys viszont a Red Hot Chili Peppers világát idézte meg, például a Fortune Faded vagy a Californication című számaikkal. Előadásuk színvonalát tükrözte a szinte teljesen feltöltődött – bár továbbra is igen hűvös – koncertsátor közönségének lelkes fogadtatása.

Lapozz, beszámolónk a következő oldalon folytatódik!

[2010.01.21.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
MattH 2010.01.26. 20:06 • [1]
3. Tribute feszt képek:

http://abcd.matt.fotoalbum.hu/
http://cctop.matt.fotoalbum.hu/
http://fingerclaw.matt.fotoalbum.hu/
http://motorhand2.matt.fotoalbum.hu/
http://vortex.matt.fotoalbum.hu/

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még