2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Alvin és a Mókusok
Kapcsolódó események
Alvin és a Mókusok Születésnapi koncert
[2005. december 21.
szerda 19:00]

12 évesek Alvinék

A születésnapi buli a Pecsában volt jó ezer ember előtt.

Immár 12 éve, hogy nyíregyházán pár tizenéves fiatal úgy gondolta létrehoznak egy bandát ami az akkor tájt újra divatos, egyszerű, pár akkordos punk zenét fogja „népszerűsíteni” Magyarországon. A csapat 1995-ben adta ki első nagylemezét Jézusnak volt-e szakálla címmel, azóta 10 stúdiólemez, egy angol nyelvű split, és éppen idén egy kétlemezes besztof is a piacra került, a banda által összegrundolt Alvin Records gondozásában.

Ennek a 12 évnek a megünneplésére gyűltünk össze december 21-én a Petőfi Csarnokban, illetve elbúcsúztatni a csapat basszusgitárosát Vikit, aki magánéleti elfoglaltsága miatt egy időre kénytelen kiszállni az együttesből.

A „nagy” koncert előtt három együttes, három különböző stílusban izzította a közönséget. Először az Ankou lépett színpadra, akik Alvinékhoz hasonlóan dallamos punk-rock zenét játszanak, és vendégzenekara az idei Alvin és a mókusok turnénak, aki szereti ezt a zenei stílust az figyeljen rájuk, hiszen az együttesnek már két nagylemeze is megjelent, videóklippjük pedig néha elkapható a magyar zenecsatornán is.

Az Ankou után a budapesti 6test zenekar lépett fel, akik a magyar HC színtér egyik feltörekvő zenekara, soraiban egy bájos hölggyel, Nagy Katival és az eddig nem erről a zenei oldaláról megmutakozó DJ. Quickkel. A csapat amely eddig egy maxi lemezzel rendelkezik, igazán profin van felépítve mind stílusban, mind zenében, igazán többre érdemes, de talán ha nem magyar nyelven nyomnák többre vihetnék, bár angol nyelven meg nem találnának kiadót-ördögi kör.

Harmadikként pedig érdekes módon nem egy rock zenekar, hanem a Belgából kivált Sickratman lépett színpadra, aki elég érdekesen egy széken ülve adta elő produkcióját, és most valamiért nem volt vele a fehér kiskutyája sem, mint a többi koncerten. Sickratman után egy kis átszerelés következett, majd színpadra léptek Alvinék, aminek hatására beözönlött az eddig a büfénél időző nép.

Alvinék a szokásos tempóval kezdtek. A koncert közepén két ember jelent meg a színpadon, akik üdvözölték az együtteset, meg az elmúlt 12 évet amit a zenekarral tölthettek és átadtak a zenekarnak 13 aranylemezt, természetesen csak viccből jelképesen a semmit nem csináló, mégis platinalemezes előadók iránti ellenszenv miatt, kaptak egy tortát, illetve elbúcsuztatták Vikit, sok puszi a színpadon, na meg ölelkezés. A koncert folytatódott tovább, elől pogó, hátul ugrálás, pankenroll…végre.


Bauernhuber András

[2005.12.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még