2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Shane 54 és Mester Tamás - Klipforgatás
Kapcsolatok
Mester Tamás
EMI Music
Shane54

Shane 54 és Mester Tamás közös dala

Mester Tamás egykori slágerét, az Altass el című dalt gondolták újra, melyhez a két művész múlt kedden videót forgatott.
Érdekessége, hogy Shane 54, azaz Császár Előd több, mint 7 éve nem készített videót! 
 

Ki ne ismerné őket? Régóta ismert a nevük a hazai és nemzetközi zenei életben is. A Shane 54 név - bár Császár Elődöt takarja – jelen pillanatban a világ elektronikus tánczenei berkeiben sokkal ismerősebben cseng, mit itthon.

A történet 1999 végén keződött néhány trance-lemezzel, amelyek zenei világából szép lassan kinőtt a Shane 54 project. Az első borító, amin büszkén virított a “Shane 54 remix”-feirat, a finnországi EMT Design kiadóhoz tartozó Matti Laamannen (Cosmicman) “I Love You” c. lemezéhez készült. A dal a Finn nemzeti slágerlista tizedik helyén kötött ki. Ezt további két remix követte, és a másodikat (Labworks – Ibiza Sunrise) szinte azonnal megvette a Lange nevével fémjelzett ATCR kiadó. Sok válogatásra rákerült, többek közt szerepelt Godskitchen, és Gatecrasher albumokon is. A szélesebb közönség ekkor kezdett el felfigyelni a “magyar producerre”, aki sorozatban gyártotta a remixeket Európa és a szigetország legmegbecsültebb labeljei számára.

Mester Tamás pályafutását a Step együttesben kezdte, két évig élt Franciaországban és turnézott Dream and Beauty nevű zenekarával. A közönség a Mester és tanítványai formációban ismerhette 1993-tól. Lemezükből 150 ezer példányt adtak el. Az Operettszínház felkérésére az Elisabeth című máig is rendkívül népszerű darabban a Halál szerepét játszotta el Szegeden és Budapesten 1996-ban. Szólólemezét az Egyesült Államokban készítette el. A forgatáson egy pár percre sierült elkapni Elődöt.


- Honnan jött az ötlet, hogy Tamással közösen készítsetek dalt?
- Nagyon régi barátság köt minket össze, és egy ideje már fűztem őt, hogy szedjünk elő a régebbi dalaiból néhányat és csináljunk belőle valami újat együtt. Végül is az Altass El-re esett a választás. A felállás szerint én rakom össze a dalt, és ő énekli fel.
Hát ez lett belőle...

Mester Tamás vonul el mellettünk, bőrig ázva.

- Veletek forgatott Kocsis Orsi a 2005-ös Playmate-választás közönségdíjasa.
- Igen , az esőgépet egyikünk sem úszta meg... A forgatás alatt történtekbôl úgy veszem ki, Orsi jelenetei igencsak népszerûek lesznek. Amikor ezekre került sor hirtelen nagyon sokan lettünk a kamera körül...

- Mikortól láthatja a közönség a klipet?
- A forgatást még ma befejezzük, de a számítógépes utómunka csak ezután következik. A rendezônk, Tóth Gergely sokat fog változtatni a felvételeken. A forgatáson rögzített képek csak a végeredmény bizonyos elemeit tartalmazzák csak. Digitális trükk, háttér jön hozzá még bőven. Tisztára, mint a Star Wars legutóbbi részeiben, nálunk is csak egyes díszletelemek vannak meg, a többi számítógépes varázslás. Nagyon érdekel, milyen lesz, már nagyon várom, hogy a vágószobában láthassam a készülô mûvet... Az "Altass El" remélhetőleg február közepétôl hallható ill. látható. Nem sokkal utána jelenik meg a "Laptop Dj" c. második Shane 54 nagylemez, az új dalok mellett olyanokkal is, amelyek eddig nagyon nehezen vagy egyáltalán nem voltak elérhetők.

- Milyen volt a közös munka Tomival? Ki adja ki a lemezt? Hallhatunk élőben is Titeket?
- Tomi és én bár zeneileg nagyon különbözünk, furcsa módon legalább ugyanannyira rímelnek a gondolataink ha közös munkáról van szó. Nagyon jó inspirációs együtthatóval rendelkezünk, sok olyan dolgot csinálhatunk így, amelyeket egyedül szinte biztos, hogy nem próbálnánk ki.
Mindkettônk számára a dalok számítanak igazán, a körítés csak aztán következik. Már nem csak az a legfontosabb, hogy mennyi lemezt adok el, vagy adott esetben mekkora sztár leszek attól, amit csinálok. Örülni szeretnék a zenélésnek, és ha - mondjuk - 5 év múlva meghallgatom a lemezt, ne kelljen pironkodnom magam előtt, hogy „Ez akkor még jól szólt...” . Azt hogy élôben mikor lehet minket a Tomival együtt hallani még nem tudnám megmondani, de tervezzük, az biztos. Új kiadóhoz szerzôdtem, a lemez az EMI-nál jelenik meg. A következô maxin viszont már teljes egészében én fogok énekelni, ami azért is fura nekem, mert eddig magyarul nem nagyon jelent meg Shane 54-lemez. Valamiért olyan izgatott vagyok ettôl, mintha életem elsô albuma lenne, nem pedig a tizedik. Minden kedden és szombaton 16-17 óráig a Roxy rádióban hallhatók egyórás Laptop Dj mixeim, amelyeket podcastom segítségével rádió nélkül is bármikor lehet hallgatni. Dj-ként szinte minden hétvégén játszom valahol, idônként külföldre is meghívást kapok. Az utóbbi években jártam már Finnországtól Svájcig sokfelé.

Köszönjük és sok sikert!

szilviac

[2006.02.02.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
kandika 2006.01.29. 21:56 • [1]
ÉLjen!!! :-)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még