2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Danzel

Danzel

Danzel – polgári nevén Johan Waem – karrierje 2003-ban kezdődött el, a belga televízió ’Idol’ névre hallgató tehetségkutató műsorában tűnt fel elsőként, még hozzá a döntőbe jutott 20 játékos között ismerhette meg a publikum.

A versenyben közel 3000-en indultak el és csak 20-an kerülhettek a döntőbe, melynek köszönhetően nem kis figyelem fordult Danzelre, akinek az énekhangja, egyénisége már akkor komoly nyomot hagyott a nézőkben.

Danzelt mindig is az éneklés vonzotta a legjobban, éveken keresztül tanult zenélni és játszott számos együttesben, többek között a ’Scherp op Snee’ nevű belga bandában énekelt és basszusgitározott. Mindemellett vokálozott az ’L.A.Band’-ben, melyben jó pár neves belga zenész megfordult az évek alatt.

Danzel sokoldalúságát mutatja, hogy az éneklésen kívül zongorázik, gitáron játszik, zeneszerző, szövegíró és egyben egy igazi showman, sokáig MC-ként is dolgozott egy karaoke bárban.

A 2003-as ’Idol’ –nak köszönhetően kapott lehetőséget Danzel, hogy végre szólistaként is megismertesse magát: ebben az évben jelent meg a ’Pump it up’ című slágere és debütáló albuma.

A ’Pump it up’ egy régi Black and White brothers dal feldolgozása volt, mely rövid idő alatt a klubok és a rádiók kedvence lett. 2003-án végén mindösszesen csak 300 példányban jelentették meg a dalt bakeliten, a rádiók hihetetlen gyorsasággal felkarolták a dalt, sőt még a The Underdog Project (DJ Frank és Andy Janssens) tagjai is gratuláltak Danzel-nek.

A következő nemzetközi MIDEM-en Danzel Európa összes országában kiadópartnerre talált, sőt a MIDEM zárópartyján a híres francia Dj Charles Schillings kétszer is lejátszotta szettjében a ’Pump it up’-ot.

A ’Pump it up’ világszerte sláger lett, Franciaországban pár hét alatt a 6. helyet szerezte meg a kislemezek között. Mindeközben a klubok rendszeres fellépője lett Európa-szerte, közel két és fél hónap leforgása alatt 65 fellépése volt.

Egy régóta dédelgetett álma vált valóra: a francia ‘Fęte De La Musique 2004’ esemény éves műsorának egyik fellépője lehetett. Olyan előadók között lépett színpadra, mint Jamelia, Paul Young vagy Zucchero, még hozzá egy közel 200 ezres közönség előtt.

Ezek után jött Németország meghódítása, debütáló slágere az összesített listán 4. helyet szerezte meg, míg a német dance listán a topon, az 1.helyen landolt. Számos fesztivál- és klubfellépés követte a dal sikerét: Oroszország, Lengyelország, Törökország, Dánia, Svájc, Olaszország, Hollandia klubjaiban láthatta-hallhatta a nagyérdemű.

Sok kritikus egy slágeres előadónak titulálta, melyre ügyesen rácáfolt, hiszen a ’Pump it Up’ megjelenése óta eltelt három évben szinte minden nagyobb zenei esemény részese volt, debütáló albuma, ’The Name Of The Jam’ jó pár országban sikeres lett, Lengyelországban ESka Awradban részesült, az orosz MTV díját hozta el, sőt aranylemezes lett több országban is a kislemeze és a nagylemez is egyaránt.

A ‘Pump It Up’ után ‘You Are All Of That’, ‘Home’, ‘Put Your Hands Up In The Air!’ is hasonló sikereket könyvelhetett el, mint a debütáló sláger.

-CLS-

[2006.03.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még