2024. május 18. | szombat | Erik, Alexandra nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Skorpió 2006
Kapcsolatok
Skorpió

Ismét színpadon a Skorpió

Hosszú szünet után március 15-én a Budapest zeneváros rendezvénysorozat keretei között lépett ismét színpadra a legendás Skorpió együttes, akik - elmondásuk szerint - soha nem oszlottak fel és soha nem is volt búcsú koncertjük, csak azt utóbbi évtizedekben nem léptek színpadra közösen.

Egyébként a legendás banda tagjai azóta is több formációt vittek sikerre és folyamatosan zenélnek. Talán Frenreisz Károly a kivétel, hiszen ő inkább a színpad másik oldalán, a fény és hangtechnika biztosításában jeleskedik és segíti a koncertek és rendezvények színvonalát.

A banda első dobosát (Fekete Gábort) váltó Németh Gábor is több legendás bandának adta az ütemet, vagy éppen saját albumain dolgozott. Nem is beszélve Szűcs Antal Gáborról, aki Tátrai Tiborral járja az ország színpadait, és legalább180 fellépésük van egy évben. A Skorpió 1973-ban alakult, (miután Frenreisz Károly kilépett a LGT-ből), több sikeres lemezt készítettek, vagy éppen filmzenében jeleskedtek. Eljutottak Finnországba is, ahol egy színpadon játszhattak Eric Burdonnel (Animals). Még egy pillanatkép: 1993-ban (húsz év után) összefoglalják pályájuk legnagyobb sikereit egy válogatás CD keretében...  És itt következett egy filmszakadás.

Visszatérve az esti koncertre: teltház várta a banda újabb színpadra lépésének történelmi pillanatait, de erre kicsit várni kellett még, hiszen a ma este bemelegítését a Megasztárból ismertté vált Bella Levire bízták, akinek produkciója alatt vendégként feltűnt Tátrai Tibor is.

Majd hatalmas üdvrivalgás és folyamatos "Skorpió, Skorpió" bekiabálások között színpadra léptett a legendás banda, Frenreisz is nyakába akasztotta basszusgitárját, a mikrofonhoz lépett és belekezdtek az "Én vagyok a Skorpió", a "Szevasz haver" vagy a "Rongyláb király" slágerekbe. A hangulat kitűnő volt és ez érezhető volt a színpadon is játékukon, hatalmas, gigászi gitárjátékok, Németh Gábortól fergeteges dobszóló amit fényjátékkal turbóztak fel, és a kettő egymást erősítette látványban és hangban, valamint sok ismert és szeretett dal jött szép sorban.

Sikeres volt a színpadra történő visszatérésük, és igenis van igény ennek az időszaknak a legendáit újra zenélni látni, közösen. Mind megtudhattuk Frenreisz Károly - is- elérkezik egy jubileumi évfordulóhoz idén, amire egy hatalmas koncerttel vagy bulival készülnek, ennek részletei még titkosak, azaz legyen meglepetés a közönségnek is.

Természetesen a koncert végén a nagy sláger, - amit mostanában sűrűn halhattunk a kereskedelmi rádiókban is-, azt beszéli már az egész város...  visszatért a legendás Skorpió!

-BK-

[2006.03.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még