2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Pajor Tamás
Bayer Friderika
Locomotív GT (LGT)
Somló Tamás

Zene, beszéd és ismét zene

Somló Tamás új sorozatot indított a nyíregyházi Krúdy Vigadóban Zene-Beszéd-Akusztika címmel.

A havi rendszerességgel jelentkező rendezvényen az LGT legendás tagja egy baráti beszélgetésre, közös zenélésre hívja barátait, zenész társait. A legelső esemény, mint tudjuk mindig meghatározó bármiről legyen is szó! Ezért nem véletlen, hogy Bayer Friderika, Pajor Tamás és Ungár Anikó voltak az exkluzív est vendégei.

Friderikát Magyarország legjobb női hangjaként aposztrofálta az est házigazdája, aki oldott, kötetlen beszélgetésbe elegyedett minden fellépővel. Zene, beszéd, ismét zene és jobbnál jobb számok hangzottak el a Sóstói Élményfürdő melletti "élménycentrumban". Friderika "Sáron Rózsája" című vadonatúj dala is elhangzott, jóval az új lemez megjelenése előtt.

Nem mindennapi énekprodukcióval rukkolt elő Pajor Tamást is, aki Somlóval és Friderikával énekelte el, élő zongorakísérettel a "Rosenberg Dani" című dalt. A dal különlegessége, hogy pop stílusban meséli el az amúgy borzalmas Holokauszt eseményeit, feldolgozható, emlékezetes, de könnyed stílusban. A most készülő CD-n, - mint Pajor Tamástól megtudhatta a nagyérdemű - Rosenberg Dani dalát Cipő, Somló, Rózsi (Demjén Ferenc) és sok más híres-neves előadó együtt énekli el. Bár a hanghordozó kereskedelmi forgalomban nem lesz kapható, de idén minden oktatási intézmény ingyen megkapja, hogy azt az oktatás során felhasználhassák.

Pajor Tamás a bemutatkozása utáni beszélgetésben elmondta mindazt, amit érdemes tudni róla és életéről. Kedves olvasó is rákereshet bármelyik keresőprogramban Tamás nevére, így feltárulhat előtte egy nem mindennapi életút. A zenész életéről szokatlan módon mozifilm készült (Xantus János: Rocktérítő ), sőt ő a magyar nyelvű rapzene, és szövegírás legelső képviselője is, Geszti Péter egyik múzsája.

Az új műfaj, amit Somló megteremtett írásban nem visszaadható. Az est végén közös éneklésre és fotózásra került sor, majd a telt házat adó közönség nagyobbik fele vacsorára is ott maradt a Vigadóban. Nagyon közeli, életteli, fordulatokban gazdag est vendégei lehettünk a patinás fogadó falai között márakinek sikerült bejutni, annak köszönhetően hogy előre vásárolt jegyet, vagy lefoglaltatta székét.

További jó folytatást Somló!

- Szűcs Gergely -

[2006.03.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még