2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
A38 Hajó
Allan Holdsworth és Alan Pasqua
Kapcsolódó események
ELMARAD ! - Holdsworth / Pasqua Group
[2006. április 3.
hétfő 21:00]

Allan Holdsworth és Alan Pasqua a hajón

Április 3-án négy kivételes tehetség különleges fellépésének lehetünk szemtanúi: valamennyien a hetvenes évek végén kerültek a világ zenész-élvonalába, produkcióikat azonban azóta is a folyamatos megújulás és útkeresés jellemzi. Kíváncsian várjuk mire képesek erőik egyesítésével

Allan Holdsworth gitáros és Alan Pasqua zongorista külön-külön is világhírű jazz-muzsikusok, kollaborációjuk azonban nemcsak emiatt különleges: a hetvenes évek elején együtt kezdték pályájukat a legendás dobos, Tony Williams zenekarában. Az azóta fényes szólókarriert befutott művészek jelen turné során - a régi idők felidézése mellett – új, közös szerzeményeket is előadnak. A felállás külön érdekessége a ritmusszekció: basszusgitáron a Yellowjackets balkezes ufója Jimmy Haslip, a doboknál pedig Chad Wackerman – akinek portfoliója Frank Zappától John Patitucchiig terjed – kíséri ezt a nem mindennapi sztár-válogatottat.

Allan Holdsworth sokéves hiányt pótolt be tavalyi budapesti fellépésével: különös, elképesztő tudatossággal felépített játékát évtizedek óta csak lemezekről csodálhatta a közönség és a zenész-szakma. A tavalyi fellépésen azonban kiderült, hogy a mester nemcsak hogy tartja a tőle megszokott színvonalat, de hatvan felé közeledve is képes előremutató dolgokat művelni különleges, saját igényei szerint épített piccolo gitárjával.
Alan Pasqua pályája szinte komplementere Holdsworth-ének: bár profi pályájukat együtt kezdték Tony Williams zenekarában, Holdsworth inkább öntörvényű-stílusteremtő szólólemezeivel, Pasqua pedig session-munkáival vált híressé. Korai éveiben játszott Bob Dylan, Santana, Joe Cocker és Ray Charles turnézenekarában, majd stúdiózenészként Aretha Franklin, Sammy Hagar, Al Jarreau, Elton John, Queen Latifah, Rod Stewart, stb. lemezein. Leghíresebb munkája pedig a CBS amerikai TV-társaság hiradójának szignálja, amelyet százmilliók hallhatnak minden este 1987 óta. Szólólemezei ezek után meglepő módon vérbeli modern jazzt tartalmaznak, olyan sztárok közreműködésével, mint Jack Dejohnette, Paul Motion, Dave Holland, Michael Brecker és Randy Brecker.

Jimmy Haslip, a sokszoros Grammy-díjas Yellowjackets basszusgitárosa önmagában is élő legenda: neve a hetvenes évek vége óta egyet jelent a fantáziadús, energikus de mindig elegáns basszusgitár játékkal. Az utóbbi évtizedben szóló-előadóként és producerként jegyzett lemezei is egyre tekintélyesebb felületet foglalnak el a jazzrajongók polcain.
Érdekes módon Chad Wackerman karrierje is a hetvenes évek végén indult: hét évig volt Frank Zappa zenekarának tagja, majd hat lemezen és a hozzájuk kapcsolódó turnékon kísérte Allan Holdsworth-ot. A ”nagy kísérletező gitárosok” úgy látszik remek iskolaként szolgáltak egy kivételes zenészkarrierhez: Chad ezek után szinte minden stílusba belekóstolt, játszott Barbra Streisanddal, Andy Summersszel, John Patituccival, Joe Sample-el, illetve tagja volt a World Drummers Ensemble-nek (Bill Bruford, Luis Conte, Doudou N'Diaye Rose, Chad Wackerman).
Április 3-án négy kivételes tehetség különleges fellépésének lehetünk szemtanúi: valamennyien a hetvenes évek végén kerültek a világ zenész-élvonalába, produkcióikat azonban azóta is a folyamatos megújulás és útkeresés jellemzi. Kíváncsian várjuk mire képesek erőik (részben újra-)egyesítésével!

www.smartmusic.hu
www.a38.hu

[2006.03.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még