2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Képek a western énekversenyről
Kapcsolatok
Nádaski Attila
Kapcsolódó események
III. Colorado HangKavalkád - Elődöntő
[2006. június 30. Este 10-től hajnalig]

Énekverseny Elvis Presleyvel a vadnyugaton

A minap westernfalván jártam, ahol összefutottam Elvissel és Mária Kerivel. A találkozó helyszíne a harmadik Colorado Hangkavalkádnak otthont adó étterem volt. Itt igazi vadnyugati élményben részesültünk, ahol a pisztolylövéseket ezen a napon az énekesnők hangja helyettesítette.

Kezdetben a szép lányok annyira rabul ejtettek, hogy azt hittem, szépségkirálynő-választáson járok, de kiderült énekversenyen vagyok. A nagy izgalmat látva a főszervező azonnal egy kólával kínált. Én rendeltem, ő fizetett. Sőt arra is gondolt, ha - egy unalmas produkció közben - rámjön a csuklás, akkor legyen mivel csillapítanom ezen hangokat, de panaszra semmi okom, remekül éreztem magam. Igaz az ital így is elfogyott, sőt még rendeltem néhány potyakört.

A színpadon nagydarab, pocakos ember, fehér fellépőben Elvis Presleyt imitál. A közönség jól érzi magát, a zsűri elismerően nyilatkozik a látottaktól és hallottakról. Nádaski Attila nemcsak hobbiból énekel, főállású Elvis-imitátor. Ő közel egyórás showműsorral járja az országot. Több külföldi megkeresést kapott már, de számára a család sokkal fontosabb, így itthon szórakoztat.

KLIKK A KÉPRE! NÉZD MEG A GALÉRIÁT!A válogatásokon a - Zene.hu újságírójaként - az volt a feladatom, hogy találjak legalább egy olyan dalospacsirtát, akivel készült érdekes anyagot majd habzsolni fogják olvasóink. Nem volt egyszerű. Végül Nádaski mellett döntöttem, akivel egy jót cseverésztem. Az érdekes interjút hamarosan közöljük. Az anyagból kiderül, hogy miért jó manapság Elvis klónnak lenni.

Az est egyetlen trió produkciója pestiesen szólva nem volt semmi. Két férfi és egy nő - gitáros-énekes gitárhoz mikrofonttartó hölgy - felállásban nyomták. A nótafa zsebbe dugott kézzel lazán dalolt, amit a zsűri is szóvá tesz. „Ennél azért komolyabban kellene csinálni”. A produkció hangulatát az élő gitárkíséret adta. A furcsa formáció később szerepet cserél, a mikrofontartó dalra fakad, az erősítő feladatát az énekes veszi át.

U2, Ákos és Shakira

Nem maradhat el Máté Péter Zene nélkül mit érek én? dala sem. S. Nagy István szerzeményét a Pap Attila adta énekelte. Az előadás rendben volt, igaz a nótában két perc után nem történik semmi, csak az „És zene nélkül mit érek én” sor ismétlődik, így vége picit uncsi, de soha ne lássunk ennél rosszabb produkciót.

Érdekes volt az s betű kiejtésével bajlódó versenyző. Neki a zsűri kerek-perec megmondta „beszédhibás vagy, inkább angolnyelvű dalt énekelj”. Jó, de nehogy úgy járjon, mint az a lányversenyző, aki szegény Mariah Carey-t Mária Kelinek konferált fel.

A versenyzők egy része képzett énekes, sőt többen rendszeresen lépnek fel vendéglátóegységekben. A zenei program nívós volt, többek mellett U2, Ákos és Shakira dalok csendültek fel, sőt még egy orosz melódiával is meglepték a nagyérdeműt.

A nap problémáját a zenei alapok jelentették, amit a hozott CD-ről képtelenség volt elővarázsolni, de mivel a shownak folytatódni kell, így a pórul jártak e nélkül adták elő a produkciót.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Az énektanárokból álló szakmai zsűri a nap végére kiválasztott 11 énekespalántát a döntőre való válogatáson megjelentek közül. A végső döntés nem volt könnyű, és a zsűri nem tudod választani, hogy ki legyen a 8 elődöntős. Ezért egy focicsapatnyian jutottak a második körbe. Ők név szerint: Bakti László, Belus Fruzsina, Boa Veronika, Kertész László, Kész Emőke, Lakó Judit, Muri Enikő, Nádaski Attila, Pap Attila, Puskás Attila, Szakos Katalin.

Mivel gyors énekes tanfolyamra addig már nem lesz idő, mostantól már a jó dalválasztáson és a szorgalmas gyakorláson múlik, hogy az elődöntőből kik jutnak a július 7-ei, Görög Zita által vezetett döntőbe, illetve a finalisták közül ki nyeri meg a viadalt.

- Bíró Zsolt -

[2006.06.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még