2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Gerardo Nunez a Vajdahunyad várban
Kapcsolódó események
Gerardo Nunez és együttese (Spanyolország)
[2006. augusztus 17.
csütörtök 20:30]

Teltházas flamenco

A Nyári Zenei Fesztivál a Vajdahunyadvárban rendezvénysorozat záróakkordját az egyik nagy tehetségű flamenco gitáros játszotta 17-én.

Ebben a romantikus környezetben egy brilliáns technikájú gitáros koncertjét élvezhette a publikum. Gerardo Nunez zenéjének érdekes kettősséget ad a fergeteges virtuózitás és a dallamvilága, mely ugyanakkor közelebb áll a flamenco korai vonulataihoz, ismétlődő dallamaihoz és annak érzés világát hozza a nagyszínpadra. Természetesen modern felfogásban, de idönként valódi ősi hangokat produkálva, igazi fúzióként felépülve.

Az előadás azért is különleges volt, mert a flamenco puro keveredett a jazz zene hangulatával és ízvilágával, ennek köszönhetően néha eltűnt az egyik és átvette a helyét a másik vagy néha éppen a modern flamenco került elő.

A koncert további két különlegessége volt az énekes egyedüli átütő erejű, csodálatosan érzelemgazdag és magávalragadó szólója, és a bőgő és cajon (flamenco zenében elterjedt ritmus hangszer) közös játéka melyben egy meglepő fordulatként az ütőhangszeres felpattanva a helyéről a bőgőshöz lépett és az ő hangszere testén ütötte tovább a ritmust. Ilyet sem láttam még. Rendkívül virtuóz volt, tele a két zenész közelségéből fakadó, az együtt alkotást szorosabbra fonó helyzetből adódó poénokkal, mikor is például ütősünk az arcuk között repkedő lepkékre vadászott egy-egy ritmusba ütött tapssal. Fellépett még Carmen Cortez, aki táncával megkoronázta a programot.

Ezen az estén kitűnő összhangban a helyszín által biztosított környezettel - mely az előadással harmonizálva méginkább fokozta a tüzet amit az érzelmek közvetítése lobbantott lángra - igazi nyáresti zenei élményt kapott a közönség.

Köszönet a segítőkész rendezésért és azért a tevékenységért amivel ezeket a nagyközönség számára még nem széleskörben ismert fiatal tehetségeket elhozzák és népszerűsítik, mind a műfajt mind az előadóit, melyek méltán megérdemlik a bemutatást, és kivétel nélkül osztatlan sikert hoznak nem csak maguknak a művészeknek, de a rendezőknek is, mert ezek a koncertek kivétel nélkül teltházzal mennek.

Ajánlom a koncertszervezők figyelmébe a további kimagasló tehetségű és munkásságú flamenco gitárosokat, akik további biztos sikert hoznának: Vicente Amigo, Juan Carmona, Tomatito,  Juan Manuel Canizares, Nino Josele, Serrantino...

endre

[2006.08.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még