2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Marianne Faithfull a Művészetek Palotájában
Kapcsolatok
Marianne Faithfull
Kapcsolódó események
Marianne Faithfull - ELMARAD!
[2006. december 12.
kedd 19:00]

Marianne Faithfull betegség miatt lemondta turnéját

Marianne Faithfullnál mellrákot állapítottak meg az orvosok, a brit énekesnő lemondta világturnéját, amely a jövő hónapban kezdődött volna.

A turné során december 12-én adott volna koncertet Budapesten, a Művészetek Palotájában. Az énekesnő betegségéről életrajzírójára hivatkozva számolt be a Reuters brit hírügynökség csütörtökön.

A hírek szerint Marianne Faithfull betegsége egészen a kezdeti stádiumban van, ezért az orvosok teljes felgyógyulására számítanak.

"Teljes mértékben hiszek fantasztikus orvos csapatomnak és megbízom bennük. Megint jól leszek, ha ugyan nem jobban mint most. Szeretném megnyugtatni rajongóimat, hogy a jövő évi turné nagy ünnep lesz" - nyilatkozta az énekesnő.

Szóvivője ehhez annyit tett hozzá, hogy a betegséget Franciaországban fedezték fel az orvosok, s kitűnőek az esélyek Faithfull teljes felgyógyulására. (Marianne Faithfull rendszerint Franciaországban tartózkodik, amikor éppen nem írországi otthonában.). Azt is megjegezte a szóvivő, hogy az énekesnő valóban a 2007. évi turnénaptárát tervezi.

Marianne Faithfull decemberben tölti be hatvanadik életévét. Éppen tíz évvel ezelőtt koncertezett Budapesten, a Petőfi Csarnokban. Tavaly is fellépett volna Szigeten, de az a koncertje is betegség miatt maradt el.

Az énekesnő több mint negyven éve szerepel a brit és a nemzetközi popzene élvonalában. Csillaga hol fényesebben, hol halványabban ragyogott. A Rolling Stones-hoz, pontosabban Mick Jagggerhez kötődött fiatalon, társszerzője volt a Stones Sisiter Morphine című dalának.

Korai dalai közül említést érdemelnek a Beatles és Bob Dylan dalainak a feldolgozásai. Nagy siker volt előadásában a This Little Bird. Szerepelt a Rolling Stones Rock and Roll Circus című, 1968-as filmjében is, amelyet a kilencvenes években mutattak be.

Később nagy tetszést aratott a Broken English, majd a Strange In Earth című albuma, rajta a Szomorú vasárnappal, Seress Rezső szerzeményével. Ezt követte a 20th Century Blues című, Bertolt Brecht és Kurt Weill dalaiból készült csokor köztük az Alabama Song és a Mack The Knife (Bicska Maxi) című klasszikusokkal.

Marianne Faithfull szerepelt a Koldusoperában Kocsma Jenny szerepében. Legújabb sikere a Before the Poison című lemez, amely tavaly jelent meg többek között Nick Cave, Damon Albarn és P. J. Harvey szerzeményeivel.

- CLS - MTI/Kovács Miklós -

[2006.09.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még