2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Jézuis Krisztus Szupersztár
Kapcsolatok
Feke Pál
Serbán Attila
Kapcsolódó események
Jézus Krisztus Szupersztár
[2006. szeptember 23.
szombat 20:00]

Árulás és kereszt Sopron Arénájában

Az idei ősz forró hangulattal köszöntött be Sopronba. A Molnár László rendezésében évek óta turnézó Jézus Krisztus Szupersztár a helyi MKB Arénába csalogatta a nézőket, még Budapestről, és Bécsből is.

A szereposztás parádés volt, és nem csupán azért, mert a szakmában elismert nevekkel találkozhattunk a plakátokon, hanem mert minden színész telitalálatnak bizonyult. Jézus szerepében, ahogy oly régóta, most is Feke Pál tündökölt. Tőle most is azt kaptuk, amit vártunk, illetve amit megszoktunk.

A dinamit-torkú Serbán Attila nevét is megszokhattuk már, ha Jézus Krisztusról van szó, ahogyan a dinamikus Varga Lajosét is. Csakhogy ezúttal a két fiatalember új szerepkörbe „ugrott be”. Serbán Attila végre elénekelhette, eljátszhatta nekünk Júdást, Varga Lajos, aki eddig Annásként borzongatta a női lelkeket, most kicsit skizofrén helyzetbe került: Annás mellé megkapta Simont szerepét is. És ha már a két fiatalúrnál tartunk, el kell mondjam, mindketten fergetegeset alakítottak új szerepeikben.

Serbán Attila Júdása elsöprő volt és őszinte fájdalommal teli. A néző, már aki odafigyelt, megértette végre: vannak olyan cselekedetek és tettek, melyek után nem lehet tovább élni. Oldozzuk fel végre Júdást, sikoltotta bennem is valami, áldozat volt egy hatalmas kirakósban, és nem ő tervezte a puzzle-t. Webbert meg csak sajnálni tudom, hogy nem látta, amint életre kel egy olyan Júdás-figura, amilyenről álmodhatott, mikor a darabot írta. Varga Lajos főpap-figurája eddig is remek volt, a megdöbbentő azonban az volt, hogy milyen elképesztő gyorsasággal lényegült át Fanatikus Simonná. Hiteles, Fanatikus Simonná, hogy egészen pontos legyek. Tunyogi Bernadett hihetetlen gyorsasággal talált vissza Mária Magdolna szerepébe, amit kisgyermeke születése miatt nem játszott egy ideje (én hiányoltam őt Tokajban, de Sopron kárpótolt). Balog János Pilátusa is nagyon átütő volt szerintem, honnan szedte elő azokat az elképesztő hangokat, nem tudom. Pontosabban szólva azt nem tudom, eddig hol rejtegette a torkának ezen rezgéseit! Faragó András Heródes-figurája már Tokajban is fantasztikus volt, most sem okozott csalódást.

Egy biztos: Molnár Laci Jézus Krisztusa megunhatatlan, nekem egy nagy bajom van vele: kevés. Sűrűbben is be lehetne mutatni, szerintem senki nem tiltakozna ellene. És olykor talán Budapesten is jó lenne színpadra vinni, mondjuk egy itteni Arénában. Szerintem többeknek van tippjük, melyekben!

Sík Bernadett

[2006.10.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még