2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál 2020 - fontos híreket közöltek a szervezők

Online rendezik november 2. és 7. között a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivált, amelyen a fiatal művészek és formációk mellett a V4 országok nemzetközi hírű gitárművészeit is hallhatja a közönség.  

    Az idei fesztivál közeli értékeinkre koncentrál, azokra a művészekre, akiket előadói kvalitásai, életpályája, technikai tudása a legnagyobbak közé sorol, de akiket kevésbé ismernek itthon. Fellép Pavel Steidl Csehországból, Marcin Dylla Lengyelországból, Karol Samuelcik Szlovákiából, Magyarországot Csáki András képviseli a színpadon. A négy művész koncertjét szeptemberben rögzítették a Zeneakadémia Nagytermében az őszi lezárások előtt - közölték a szervezők az MTI-vel.

    A programban fiatal művészek és formációk is bemutatkoznak, a koncerteket az adott országban rögzítették közvetlenül a fesztivál előtti hetekben. Csehországból Hedvika és Dominika Svendova szólógitár - gitár/fuvola duójának koncertjét és Petra Polackova szólógitár estjét teszik elérhetővé a fesztivál látogatói számára, Lengyelországból Jagoda Swidzinska szólógitár estjét, valamint Andrzej Grygier szólógitár estjét tekinthetik meg az érdeklődők, míg Magyarországról Sidoo Zsombor szólógitár estjét és a Tritonus Gitártrió formációját hallgathatja meg a közönség.

    A Közel egymáshoz mottóval nyíló Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál teljes programja az online térben érhető el, jegyvásárlás után tekinthetők meg adott időben - pár órás ráhagyással - a koncertek.

    Az Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára által hét éve életre hívott rangos fesztivál a klasszikus gitárzenét helyezte a középpontba, bemutatva a hangszernek és irodalmának sokoldalúságát és kiemelkedő művészeit. A fesztiválon az elmúlt években is olyan neves előadók léptek fel, mint David Russell, Paul O'Dette vagy Manuel Barrueco, Roberto Aussel, Costas Cotsiolis Margarita Escarpa, Pablo Marquez és Ricardo Gallén.

MTI

[2020.10.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még