2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Gondoltad volna, hogy ... Érdekességek Südi Iringóról, a Szombat Esti láz sztárjáról
Kapcsolatok
Somló Tamás
RTL Klub
Charlie (Horváth Károly)
Gerendás Péter
Cotton Club Singers
Keveházi Gábor

Somló Tamásnak nincs protekciója

November 11-én indul a RTL Klubon a Szombat esti láz második szériája, amelyben ismert emberek, hazai sztárok mérik össze tánctudásukat. A műsor egyik szereplője Somló Tamás, aki Südi Iringó partnereként lép a parkettre.  

- Miért vállalt szereplést táncműsorban? Mi vonzotta?
- A komolytalansága! Ennek révén én komolyan vettem. Először ugyan ódzkodtam, mondván, hogy ebben a korban már kissé késő táncos-komikusi állásba kerülni. Az előző adások jó visszhangjának köszönhető, hogy meggondoltam magam, és bevállaltam a szereplést. Az elődöm, Hajas László (jó barátom) szuperlatívuszokban beszélt a műsorról, ő nagyon jó játéknak tartotta, olyannak, ami igazán kizökkent a hétköznapokból. Közben kiderült, hogy nagyon jó a csapat is, kimondottan szimpatikus emberekkel találkoztam. A partnerem, Südi Iringó nagyon-nagyon tehetséges, bájos, professzionális táncmesternő. Ő is meggyőzött arról, hogy jól döntöttem, amikor belevágtam. És az sem mellékes, hogy kipróbálhatom magamat egy olyan területen, ahol még nem bizonyítottam.

- Mennyit próbálnak?
- Minden hétköznap három órát gyakorolunk, standard táncokat, csacsacsát, szambát, keringőt, rock and rollt. Az első két műsor előtt van időnk ilyen hosszabb felkészülésre, utána már csak egy-egy hét fog a rendelkezésünkre állni. Iringó szerint van ritmusérzékem. Elég, ha eltapsolom, ő majd letáncolja helyettem...

- Korábban volt kapcsolata a tánccal? Járt mondjuk tánciskolába?
- A tánc nekem mindig nagyon közeli, rokon művészet volt. Artistaiskolásként a balettművészeti mellé jártunk, és a fél osztályunk is táncolt, őket mindig megnéztük, ha felléptek például az Operában, drukkoltunk nekik. A bohócképzőben alapfokú balettot tanultam meg karaktertáncot, sőt szteppet is, Szirmay tanár úrtól, akit a mai napig nagyon becsülök. A táncoktatásnak az volt a célja, hogy egyfajta tartást kapjanak tőle a növendékek, hogy legyen elképzelésük arról, hogyan kell szembenézni a rivaldafénnyel és a közönséggel. Nem mindegy, hogy az ember hogyan áll ki a színpadra. Mindig áhítattal néztük a szovjet artistákat, akik nagyon komoly balettoktatásban részesültek, 7 évig tanulták. Nagyon kifinomult mozgáskultúrával rendelkeztek, ezáltal nagyon szépen tudták tálalni a produkciójukat. Mi a hatvanas években a csajok miatt jártunk táncos helyekre, leginkább rokiztunk. A Danuviában az osztálytársam, Horváth Charlie volt a rongylábkirály. Lementünk a bulikra, beálltunk a lányok mellé, elkértük a számukat - akkoriban így lehetett ismerkedni. A családban is van táncos: Keveházi Gábor az unokatestvérem. Mondta is, hogy ha a másik kereskedelmi csatorna táncműsorába jelentkeztem volna, lenne protekcióm...

- Eredetileg az idei budapesti Zsidó Nyári Fesztiválra szerveződött a Havanna Gila nevű formáció, amelynek tagja. Lesz folytatás?
- Majd kiderül, hogy van-e rá igény. Én nagyon szellemes ötletnek tartom. A Havanna Gila a kelet-európai klezmermuzsikát ötvözi a kubai ritmusokkal, latinos hangszereléssel. Bíró Eszter a csapat csalogánya, ő hihetetlenül muzikális, nem is gondoltam volna róla, hiszen korábban csak mint színésznőt ismertem. Gerendás Péter és a Cotton Club Singers frontembere, László Boldizsár tartozik még a csapathoz, az ő ötletük volt, hogy ezt a két műfajt ötvözni kellene egymással. Az egészet Cseke Gábor hangszereli és koordinálja zeneileg, az ő zenekara kísér bennünket. Az éneklésen kívül szaxofonon játszom néhány dalban, néha improvizálok is. Ebbe a produkcióba nagyon jó képességű, tehetséges zenészek jöttek össze, akik tudásuk legjavát adják.

- A Havanna Gila mellett mivel foglalkozik még mostanában?
- Zenész barátaimmal, Závodi Gáborral és zenekarával dolgozom, ők az állandó zenészeim, de mindenkinek sok a dolga, így csak keveset tudunk együtt lenni. Mellette még ott van a régi Max együttes, Bársony Attilával és Demeter Gyurival, velük is játszom együtt. Egy debreceni csapattal is szoktam fellépni, ők a Zabrak a Zabra. Nagyon jó repertoárjuk van, maguk szervezik a rendezvényeket, amelyekre ismert zenészeket hívnak meg vendégnek.

- Szólólemez várható a közeljövőben?
- Egy négy-öt számos maxit tervezek. Kötelező gyakorlat, hogy az ember lemezeket készítsen, de az gond, hogy ez már nem jó kihívás. Az mberek nem veszik a lemezeket, annyira sok a letöltés. Ennek következtáben kevesebb a viszajelzés is, nem tudom, hányan hallgatják a számaimat. Jövőre szeretnék egy Somló Varietét is összehozni, talán januárban vagy februárban lenne, már régóta készülök rá. Társas zenélés lesz, sok zenészbarátomal együtt, a kedvenceimet szeretném meghívni egy-egy dal erejéig. Utána majd lehet rajtam is röhögni...

- Rózsa Melinda -
Fotó: rtlklub.hu

[2006.11.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még