2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Fenyő Miklós születésnap 2023 Barba Negra

Hab a tortán - megnéztük Fenyő Miklós születésnapi buliját a Barba Negrában

A nyár végi és a karácsonyi Fenyő-koncertek mellett lassan hagyománnyá érik a márciusi, születésnapi koncert is.

A nagy koncertekhez képest ez inkább házibuli jellegű, nincsenek sztárvendégek sem, és sok olyan dal elhangzik, ami más koncerteken ritkábban hallható. Ezúttal a másnap esedékes 76. születésnapját ünnepelte az örökifjú Fenyő Miklós a Barba Negra Red Stage-ben március 11-én.

Az Egy szó, mint százzal kezdődött a koncert, majd máris egy ritkaság következett: a Repülőnap az 1982-es Hungária Aréna című lemezen jelent meg, de élőben én még sosem hallottam. A következő dal, a Dolly and the Devils 2021-es, tehát 40 évvel(!) később jelent meg, belegondolni is furcsa. Ezután jól ismert dalok következtek, mint az én személyes kedvencem, az Angyalok földjén, illetve a gyönyörű Angyali szerelem.

A születésnapi bulik hagyományaihoz tartozik, hogy egy-egy dalt a Fenyőgyöngye zenekar ad elő Miklósnak. Ezúttal a Rolling Stones: It's All Over Now című dalát választották, amit Miki még a pályája legelején énekelt - és a zenekar után előadta ő maga is! Ahogy elmondta, akkoriban a külföldi rádiókból tájékozódtak a legújabb zenék felől, úgyhogy a következő szám csakis a Luxemburg rádió lehetett...

Igazi különlegesség volt a The Jets: Love Makes The World Go Round című 1982-es dalának előadása is a Rumbabák, vagyis a négy vokalista lány kíséretében. Ezután a Rumbabák önállóan is megmutathatták magukat a Twistin' at the Hot Dog Standdel - imádtam, a dal a Made in Hungária című film egyik legjobb része volt.

Volt torta-átadás, koccintás, és innen már a legnagyobb slágerekkel folytatódott a buli: Várni rád egy éjen át, Napfény a jégen, Csókkirály, Hotel Menthol és a többi. Miki elmondta, hogy 21 évesen azt gondolta, három-négy évig még csinálja ezt a zenélést, aztán ügyvéd lesz vagy futball-kommentátor... Most, 55 évvel(!) később a hangja még mindig kitűnő, a Csavard fel a szőnyeget című örökzöldet szerintem pont olyan erővel és lendülettel tudja előadni, mint 1968-ban.

Az egész koncertet feldobták a Jampi Angyalok, vagyis a táncosok, akik lazán, vidáman és nagyszerű tánctudással, kitűnően szórakoztatták a közönséget.

Az év további Fenyő-koncertjeiről tájékozódni tudsz a Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/fenyomiklosofficial), a Barba Negrában pedig folyamatosan pörögnek tovább a koncertek, további információ szintén a Facebook-oldalukon (https://www.facebook.com/BARBA.NEGRA.HUNGARY).

Tóth Noémi

 

[2023.03.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még