2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Dal 2024 zsűritagja elárulta, mitől jó egy dal: "a valóságos dalokat kedvelem"

Negyedszerre ül A Dal zsűriszékébe Ferenczi György Máté Péter-díjas, kétszeres Artisjus-díjas és kétszeres eMeRTon-díjas zenész. A SzerencseSzombat adásában kijelentette, hisz abban, hogy bármilyen fiatal vagy kezdő zenész tud világszínvonalú produkciót alkotni, és beszélt arról, mitől lesz jó egy dal.

Hamarosan látható a Duna zenei sokszínűséget támogató, nagy múltú dalversenye a csatornán. Idén újdonságként az előválogatóban hatvan előadó, illetve zenekar mérettetheti meg produkcióját, a zsűri döntése alapján áll össze a válogató adások 40-es mezőnye. A továbbjutók már az élő show-ban mutatkozhatnak be. Ferenczi György a SzerencseSzombatban fejtette ki: az előválogató lényege, hogy megnézzék, élőben hogy szólnak a beválogatott produkciók, így zeneileg még színvonalasabb lesz a show

Ferenczi György negyedik alkalommal foglal helyett A Dal zsűrijében, értékelési szempontjairól is árult el részleteket. „A szöveget nem tudom elválasztani a dallamtól. Van egy anyanyelvünk, amit kerékbe lehet törni, de nem érdemes. Viszonylag kis odafigyeléssel is csodálatos szövegeket produkált már a magyar muzsika. Dalszövegírásban van néhány olyan tehetség, mint itthon Hobo, vagy nemzetközi viszonylatban Bob Dylan. Ők úgy tudják nekünk megmutatni a világot, amire mi nem vagyunk képesek, de az alap rock and roll és a popzene lényege az élethez tartozó egyszeri dolgok kimondása és feldolgozása” – fogalmazott az 1ső Pesti Rackák frontembere. Hozzátette: hisz abban, hogy a magyar zenészek fiatal és kezdő korukban is tudnak világszínvonalú produkciót alkotni.

Ferenczi György arról is beszélt, mitől lesz jó egy dal. „Muzsikusként az egyedi szerzeményeket és a valóságos dalokat kedvelem. Számomra a valódi siker az őszinteségben rejlik, mert azáltal születhet meg valami igazi.”

A Dal 2024 hamarosan látható a Dunán, addig is érdemes követni a SzerencseSzombat adásait, hiszen a következő hetekben fény derül ki lesz Szandi és Ferenczi György mellett a másik két ítész.

 

[2024.01.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még