2024. május 22. | szerda | Júlia, Rita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Képek a buliról
Kapcsolatok
30Y
Amber Smith
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Tesco Disco - előszilveszteri különkiadás
[2006. december 29.
péntek 21:00]

Nézőcsúcsot döntöttek

December 29-én előszilveszteri különkiadásként tizenegyedszer rendeztek Tesco Disco-t a Süss fel napban. Az ünnepi alkalom, s persze az erős koncert-kínálat minden korábbi gazdaságos bulinál több vendéget vonzott. A nézőcsúcsot elért eseményen munkatársunk is jelen volt.

A program szinte percre pontosan kezdődött. Az első fellépő a Passage zenekar lírai számaira sajnos csak szellős közönség gyűlt össze, azonban néhány táncos lábú vállalkozó is akadt. A rövid koncert során hallhattuk a legjelentősebb Passage-számokat, így a sokáig a VIVA Coca-Cola Soundwave Chart-on tanyázó „Míg a fodrozódás ér”, valamint a Bombay és a 4057 című dalokat is, melyekkel az együttes bemutatkozó nagyalbumán 2007 elején is találkozhatunk majd.

Kellemes meglepetés volt a garázs-rock

Az est második fellépője az eredetileg meghirdetettel ellentétben a Panic Radio volt. Az együttes sokak számára az éjszaka legkellemesebb meglepetéseként hatott. Az erősen garázs hangulatú zenekar előadásában igazán megnyerő volt, hogy nem bonyolították és nem is húzták túl számaikat, jól eltalálták sajátos stílusukhoz illő hosszúságot. A formáció egyébként háromtagú, gitár, basszusgitár és dob alkotják a hangszerelést. Weblapjukon (www.panicradio.hu) ingyenesen letölthető első EP anyagjuk valamint 2007 elején újabb stúdiószámokat
készülnek felvenni.

Jön az új 30Y lemez!

A Panic Radio fellépését kis szünet után a 30Y követte. Az együttest úgy érzem nem szükséges bemutatnom, az elmúlt másfél évben ugyanis a legismertebb magyar bandák közé jutott. A pécsi fiúk rajongótábora így igen népes, ezt jól tapasztalhattuk a koncerten, ugyanis Tesco Disco-ban soha nem látott tömeg tombolt Beck Zoliék számaira. A közönségben éppúgy láthattunk csendesen szórakozó és hangosan, fülsüketítően visítozó rajongókat is. Utóbbiak persze kevesebben voltak, viszont annál hangosabban és magasabban üvöltötték kedvenc együttes-tagjaik nevét. Hiába, ez a népszerűség. A számok ettől függetlenül jól szóltak és így a 30Y a szokásosnál is fergetegesebb bulit varázsolt. A koncert során az együttes bejelentette 2007. márciusában megjelenő új lemezét, melynek bemutató turnéja március 23-án az A38 hajón veszi kezdetét.

Utoljára a „régi” dalokkal

Az esten utolsóként az Amber Smith lépett fel. Rövid technikai szünet, kis hangolás után a húrok közé is csaptak. Elsőként a nagysikerű I was the first szólalt meg, a koncert gerincét a Reprint lemezről származó dalok alkották, ám felcsendültek remélhetőleg tavasszal rögzítésre kerülő, újabb számok is. Az együttes ugyanis 2007 első hónapjaiban nem koncertezik, újabb számokon fog dolgozni. A fiúkat így tavasszal, március 2-án láthatjuk legközelebb, ugyanitt a Tesco Discoban, kicsit átgondolva, megújulva. A koncert során egyébként újra hallhattuk énekelni a basszusgitáros Ács Oszkárt is.

Tesco Disco legközelebb február 9-én lesz, akkor várhatóan a Psyho Mutants és a Moog lép fel a Süss fel napban, de február 16-án gazdaságos bulira számíthatnak a veszprémiek is a Heaven Street Seven-nel és a Jacked-del. Április hatodikán pedig igazán ígéretes koncert lesz Pesten, az osztrák és a német indie-szcéna két meghatározó együttese, a Deckchair Orange és a Lagoon tépi majd a húrokat.

Molnár András

[2007.01.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még