2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Tánchirek
Képgalériák
Képek az Operabál előkészületeiről
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Operabál
[2007. február 10.
szombat 19:00]

Megérkezett sztárvendég - utolsó simítások az Operabál programjában

Lázas készületek előzték meg az idei Operabált is. Az ezévi sztárvendég, Daryl Hannah. Az Operabál népi- és nyitótáncosai is túl vannak az utolsó próbákon, az esti fellépés utolsó előkészületei zajlanak.

Pénteken megérkezett Budapestre az Operabál sztárvendége Daryl Hannah. A Hiltonban vendégeskedő amerikai filmszínésznő most tartózkodik első alkalommal Magyarországon. Korábban a Gumball világverseny keretében röviden átutazott az országon, de most élvezheti igazán első alkalommal a magyar vendégszeretet. Filmjeiben többször szerepelt már emlékezetes báli jelenetekben. Sem sellőlányként, sem fejvadász elől menekülő androidként, sem a Kill Bill vérszomjas menyasszonyaként nem volt gondja mozgáskultúrájával, de a bál miatt izgul kicsit, mert nem igazán tud táncolni, és ez lesz az első bálja az egyébként elszánt környezetvédő filmcsillagnak.

Ő kapta egyébként a 2007-es Operabál legelső csokornyakkendő formájú táncrendjét, melyben a felírható táncok mellett megtalálható az est programja, és néhány kedves koktél recept is, melyek a bál Zwack teraszán megkóstolhatók. Kíváncsi újságírók azt a kérdést is nekiszegezték, hogy saját zenei album kiadását nem tervezi-e, miután Robbie Williams klipjében már szerepelt. Azt válaszolta, hogy egyelőre nincsenek ilyen tervei, mivel csak a zuhany alatt szokott énekelni.

Fizettek a táncosok a táncért

Első báljukra készültek az Operabál idei nyitótáncosai is. Negyven pár csodás ruhába öltözött fiatal nyitja meg Csajkovszkíj Diótörőjének zenéjére a rendhagyó eseményt. Mint megtudtuk, nem csupán a báli vendégek áldoznak súlyos összegeket azért, hogy részt vehessenek az eseményen. A nyitótáncra pályázó első bálozó hölgyek egy előzetes válogatás után ingyen részt vehetnek a táncokban a sajtófőnök elmnondása szerint. Az őket parkettre kísérő fiatalemberek azonban a hivatalos közlemény szerint éppúgy fizetni kényszerülnek, mint az ülő, álló-, sétáló-, vagy páholyba szóló jegyek birtokosai.

A tánciskolák partner kínálatát ismerve szokatlannak tűnő állásfoglalást nem firtatjuk, kár is lenne a káprázatos látványt anyagiaskodással rontani. Az Operaház egészét - nézőteret és színpadot egyaránt - betöltő parkettre koreografált táncot Keleti Andrea tanította be a táncosoknak. Andi és párja, Kovács Zoltán a legutolsó próbákig igyekeztek minden apró tanáccsal hozzájárulni a nagyszabású produkció sikeréhez, a nyitányban pedig versenytáncosaik élén maguk is résztvesznek.

- Völgyi Attila -

[2007.02.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még