2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Gilles Peterson,MC Earl Zinger(UK),Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi, Keyser & Shuriken, Suefo, MikikeveR
[2007. február 15.
csütörtök 21:00]

A zenetörténelem nagykövete Budapesten járt

A Nagy Britamánia keretében Gilles Peterson és MC Earl Zinger lépett fel az A38-on.

Ez a pillanat is elérkezet! Manapság megtörténhet már ez is, nem kell a ködös Albionig elzarándokolni azoknak, akik egy kis zenetörténelmet akarnak hallgatni… Elég csak elsétálnunk a Duna partig, ott felszállni az ismert hajóra és máris belecsöppenünk az egyetemes zenekultúra mindennapjaiba. A Nagy Britmánia című sorozat igazi csemegével ajándékozott meg bennünket, és el kell mondanom, hogy éltünk is ezzel a lehetőséggel rengetegen.

Acid Jazz & Talking Loud 
Ha valaki esetleg nem ismerné Petersont -, akkor annak csak annyit, hogy az ő nevéhez fűződik az Acid Jazz először mint kiadó, majd fokozatosan, mint stílusmegjelölés kitalálása és felfuttatása. Ennél a kiadónál olyan sztárok futottak be, mint a Brand New Heavies, Jamoriquai, Incognito. Ha ez sem lenne elég, akkor tudni illik, hogy az övé a Talking Loud kiadó is, olyan nevekkel mint Roni Size, 4hero.

Mostanság Japán és Brazililia felé vette útját, ott keresgél a számára megfelelő ritmusok és előadók után. Közben persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a BBC 1 Radion Worldwide címmel fut állandó műsora, helyt adva az általa bemutatásra érdemesnek tartott daraboknak.

MC Earl Zinger
A másik úrról sem szabad elfeledkezni: ő a Galliano frontembere volt, Rob Gallagher néven látta meg a napvilágot. Mivel szintén a fenti kiadóhoz tartoztak, régi barátság fűzi Gilles Petersonhoz (van aki oly szerencsésnek mondhatja magát, hogy a Szigeten még láthatta őket pár évvel ezelőtt élőben). Amióta megszűnt a fent említett zenekar külön utakon jár, de mindenhol zajos siker övezi megmozdulásait. Legutóbb például a Koop egyik számában is hallhatta a nagyérdemű.

A technika ördöge és egy ebből született csoda
A buli úgy kezdődött, hogy olyan történt, ami szerintem minden DJ rémálma, de ami szinte soha senkivel nem fordul elő: elromlott a DJ keverőpultja. Erre a közönség elkezdte bíztatni Mr Zingert egy kis freestyle-ra, aki kapva kapott az alkalmon és nyomott egy olyan pár perces bevezetőt egyedül a közönség ritmusos tapsára, hogy azt minden valamire való MC csorgó nyállal hallgatta-nézte volna végig.

Utazás zenei világok és a világok zenéi között
A következő két órában amolyan Best of válogatást pakolt nekünk a mindig laza és mosolygós DJ, amit a közönség hatalmas bulival és pörgéssel jutalmazott. A swinges nu-jazztől a house-os témákon keresztül kikötöttünk a brazil ritmusoknál, szóval tényleg volt minden, amit vártunk. Egy külföldi kolléga a mellékhelységben megjegyezte, hogy szerinte a műsor közepe túl house-osra Mint amatőr DJ mindig is szerettem volna olyan bulit csinálni, mint Mr Peterson Őfelsége. A kedvenc zenéire őrjíti meg a tömeget, igényes zenei világba vezetve a hallgatóságát.

Sajnos ennek a bulinak is vége lett… Reméljük, hogy a legközelebbi Gilles Peterson bulira nem kell ennyit várnunk !!!Visszavárunk Benneteket!

-Aretuska-

[2007.02.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még