2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Tru Life: Tru York [Mixtape]
Kapcsolatok
Jay-Z (Shawn Corey Carter)
Tru Life

Freestyle-ok, kiadatlan dalok, remixek az új lemezen

Ritkaság számban megy, ha egy mixtape-ről lemezajánló születik. Ezek az utcai terjesztésre kieszelt CD-k arra hivatottak, hogy beharangozzák az előadó következő, hivatalos munkáját.

Mivel ebben a műfajban mindent lehet, így rá is kerül minden, ami megér egy (maximum kettő) meghallgatást. Helyet kapnak itt a freestyle-ok, a kiadatlan számok, a remixek, és tulajdonképpen akármi, ami eszébe jut az mc-nek. Ez a Tru Life mixtape azonban több, mint egy sallangokkal teletömött korong. A Roc-a-Fella Records legújabb szenzációja olyan komoly cuccot tett le az asztalra, hogy aki már hallotta ezt az embert, az feszülten számolja vissza a napokat a hivatalos nagylemez megjelenéséig.

Folytatódik a versengés

Köztudott, hogy mi folyik mostanában a Rock-a-Fella és Dipset között: anyázás ezerrel. Az egész Cam’Ron Jay-Z-t kritizáló nótájával kezdődött, és a két klikk közötti versengés máig nem ért véget. Nos, ezt az egymásra való mutogatást használja főként témául Tru Life is, és mint egy jól nevelt Rock-a-Fella katona, keményen odamondogat a Diplomats-nak. „Ugyan minek ez az állandó csatározás?” – kérdezhetnénk. Hát, ha másra nem is, annyi értelme biztosan van, hogy egy kellemes, humoros szövegekkel teli órát szerezzen a rap rajongóknak.

A Jay-Z inrójával kezdődő 23 trackes korong igazi hardcore hip-hop New Yorkból. Közreműködik itt N.O.R.E., aki nem rég hagyta el a Rock-a-Fella Records-ot, Memphis Bleek, sőt még Snoop Dogg is! A diss számok közül ki kell emelni a „The Dips Is Ova” című szerzeményt, amely a BDP egyik klasszikusát értelmezi újra. (Az eredeti BDP nóta is egy diss szám volt „The Bridge Is Ova” címmel, melyben KRS-One szidta MC Shan-t, Marley Marl-t, és az egész Juice Crew-t) A másik nagyon vicces odamondogatós dal az „In Them Jeans”, ahol Ginuwine kellemes balladájára szövegel Tru Life nem mindennapi ocsmányságokat. Az (eredeti) alapokért nagyrészt Cool & Dre, valamint Neo Da Matrix a felelősek, akik mindenhol hozzák a kőkemény New yorki feelinget. Tru Life hangja ugyan nem egy unikum, de mindvégig jól illeszkedik a nagyszerű dallamokra.

Kedvenc lesz

Ez a mixtape egy karrier kezdetét jelenti, ebben szinte biztosak lehetünk. Ha csak a nagy kiadó – néhol érthetetlen - üzleti terve nem szól közbe, Tru Life-ot semmi nem mentheti meg attól, hogy ő legyen a következő kedvenc rapperünk. Várjuk a folytatást!

- Hóember -

[2007.03.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még