2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Pee Wee Ellis és Fred Wesley az A38-on
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Pee Wee Ellis Assembly feat. Fred Wesley (USA)
[2007. február 28.
szerda 21:00]

Hajóra szálltak a funkvirtuózai

Pee Wee Ellis és Fred Wesley - James Brown egykori zenészei - az A38-on nyomták. Ezt megállapíthattuk magunk is február utolsó napján a Hajón.

Nem voltak túl sokan, akik ezt a programot választották, jó ha félház volt a Mafioso Concerts által szervezett koncerten. (Rendesen belehúzott a szervező az idei évkezdéssel, nagyon sok finomság lesz még márciusban és áprilisban, ezekről majd egy későbbi cikkben...) Talán a hónap végi időpont volt az oka, minden esetre én több embert vártam.

Fiatalok és az őserő
A koncert, mivel idősödő zenészekről van szó, időben kezdődött. A két nagy öreg mellett fiatal zenészek kaptak helyet: egy „őrült” basszusos, egy swinges finom dobos, és egy zseniális, kicsit néha rockos gitáros, és persze a kicsit rövidlátó, szintén korosodó zongorista. A Maceo Parker koncerttel ellentétben, ez nem volt annyira funk-os, koszos-húzós, itt inkább a dzsesszes vonal volt hangsúlyosabb. Az elején sztenderdeket játszottak, jó hosszú szólókkal. Ez egyébként az egész koncertre jellemző volt. Eltelt fél óra és még csak a 3. számnál jártak!

Smooth Funk
Később előkerültek a jól ismert számok is. Játszottak a Different Room című új Pee Wee lemezről is, játszották az I Got You-t (I Feel Good-ot) is, igaz amolyan blues-os felfogásban. Megkaptuk a House Party-t is, ezt nagyon sokan kívánták, nem tudták nem eljátszani. Volt közönség énekeltetés is, igaz ez csak sokadik próbálkozásra jött össze. Megint előjött sajnos az, hogy a zenekedvelő és koncertrejárok többsége nem beszél idegen nyelvet... Ez nem általánosítás, ez sajnos tény.

Hiányérzet nagyon jó koncerten
Eközben kicsit hiányérzetem volt: nekem hiányzottak végig a feszes, zúzós, funk-ok. Kicsit mást vártam, mint amit kaptam, ettől függetlenül a buli nagyon jó volt. Mást vártam, mert abból indultam ki, hogy ha Maceo egyedül tudott akkor zenét csinálni, hogy majdnem elszabadult a hajó, akkor a másik 2/3-ad simán leszakítja majd a fejemet. Ehelyett kaptunk az arcunkba egy olyan dszesszkoncertet, hogy az csuda! Néha hátulról néztem egy kicsit a koncertet: teljesen olyan érzésem volt, mintha egy dszesszkonzis vizsgán lenne az ember. A két nagy öreg vizsgáztatja a fiatalokat, akik simán felnőnek a feladathoz. Érződött, látszódott, hogy a kísérőzenészek nagyon tanultak, nagy bennük a tisztelet és az alázat a „nagyok” felé. Ami miatt egy kicsit csalódott vagyok minden ilyen koncerten: hol vannak a magyar zenészek? Amikor ekkora neveket lehet élőben meghallgatni, tanulni esetleg lazítani egy kicsit, akkor mindig csak elvétve lehet egy-két zenésszel találkozni... (Tisztelet a kivételnek (pl.Boogie)!

Összeségében jó volt meghallgatni a két nagy öreget, tartalmas két órát kaptunk. Várjuk a folytatást, ínyencségekben nem lesz hiány! Figyeljétek a további híradásokat!

-Aretuska-

[2007.03.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még