2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Mafioso Concerts

Interjú kedvenc koncertjeink szervezőjével

A tavaszi koncertdömping kapcsán ültünk le Podlovics Péterrel, a Mafioso Concerts tulajdonosával beszélgetni, aki jobbnál jobb csemegéket kínál áprilisban is a vájtfülű zeneszeretőknek. Rhoda Scott (04.03.) CJ Chenier (04.07.), Hendrix I Cousins (04.13.), Incognito (04.19.), Mezzoforte (04.23.), De-Phazz (05.01.) és még nem teljes a lista!

- Mióta űzöd ezt a szakmát? Mi lettél volna, ha nem koncertszervező?
- ’85-86-ban kezdtem a gimiben gitározni. Volt egy zenekarunk is, de egy idő után rájöttem, hogy mindenki jobban jár, ha inkább csak szervezem a koncerteket... Az egyetemen lehúztam 5 évet, akkoriban jó kis pörgés volt. Szerveztem fimklubbot és dzsesszklubbot, majd döntenem kellett és inkább a zenét választottam. Vízépítő szakra jártam, de mindig is a zene érdekelt. Elkezdtem a Palermo Boogie Gang-et menedzselni, ez tartott is 10 évig. A Bercsényiben álandó klubunk volt, nagyon sokat tanultam ebből az időszakból. ’90-ben a Pecsában megszerveztem az első nemzetközi Blues Fesztivált. Későn érő típus vagyok, 12 év kellett ahhoz, hogy rájöjjek, hogy jobb, ha több zenekarral is foglalkozom egyszerre, illetve több hellyel is alakítok ki kapcsolatot.

- Honnan a cégnév? Ha jól tudom működött egy Mafioso Records is.
Egy délutáni beszélgetős, sörözős összejövetelen találtuk ki, még a Palermo Boogie Gang-es időben. A céget az ő menedzselésükre alapítottam, gondulkodtunk és egyből adta magát: Palermo – Szicília – Mafia. Mivel volt egy olasz srác is a körünkben, ő mindjárt elmondta, hogy mivel ez egy mozaikszó, egy „f” betűvel kell írni helyesen, szemben a magyar helyesírással. Ezzel azóta is akadt már problémám, mindneki két f-fel akarja írni.
Volt egy Mafioso Records is, amit a Palermo lemezek kiadására alapítottam. Foglalkoztam lemezimporttal is, de ez annyira nem működik-működött a zeneipar általános problémái miatt, hogy semmi értelme sem volt folytatni.

- Milyenek ezek a sztárok testközelből? Ki volt a legproblémásabb és ki a legszerényebb?
- Talán ez a műfajból adódik, de nem igazán voltak eddig problémás sztárjaim. Ezeket a műfajokat – a dszesszt, a bluest – elkerülik a problémás zenészek. Játszani is tudnak, nincsenek kifejezett allűrjeik. Jó, bele lehet futni egy-két macerásabb turnémenedzserbe, de nem ez a jellemző.

- Lehet-e ezekre a kocertekre támogatásokat szerezni, vagy teljesen önfenntartóak a rendezvényeid?
Főleg saját erőből finanszírozom a koncerteket. A Hajóval (A38) lehet néha ilyen ügyben lobbizni, ők elég erősek ebben. A Pecsával is lehet néha, de jellemzően önfenntartó vagyok. Néha kicsit hedonsita vagyok – jó sok pénzért bulizom, amikor a saját pénzemből kell kipótolonom a fellépők gázsiját. De jobb egy jó kis Pee Wee Ellis koncert, mint két hét Kubában! Nem vagyok túl nagy igényű ilyen szempontból.

- Végül: kik a kedvenceid azok közül akikkel már régóta dolgozol, és kiket szertetnél még hozni – mik az álmaid ?
-
:Akikkel nagyon szeretek dolgozni: mindenképpen az Imperial Crowns-szal kezdeném, ők nagyon jó arcok. Az LMT-vel is dolgoztam már sokszor, őket is szeretem. Akkor a többi New Orleans-i zenész is jó fej, ők is jönnek megint áprilisban. Ott van még Ripoff Raskolnikov, akivel nagyon jó kapcsolatban vagyok. Hogy kit szertnék még elhozni? Isaac Heyes már régóta nagy álom, próbálkozom már egy ideje egy jó kis Brian Setzerrel is... Hát ilyesmikben gondolkodom, de majd úgy is értesülni fogtok a nagy dobásaimról!

A koncertekről beharangozókat és beszámolókat találtok majd minden mennyiségben itt a Zene.hu-n!

-Aretuska-

[2007.03.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még