2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Ugrálós, rohangálós rendező vagyok"
Musical a forradalomról
Cabaret ithon is
Ünnepel a Cabaret
Képgalériák
Édes Kettes
Kapcsolatok
Alföldi Róbert
Oroszlán Szonja
Miller Zoltán
Balla Eszter

Édeskettes hármasban a körúton

Talán nem is kellene több kedvcsinálónak a Madách Színház legújabb vállalkozásához, mint hogy – nomen est omen - felsoroljuk a „projektben” érintettek neveit. Ha szerzői oldalról indulunk, Neil Simon – Mezítláb a parkban, A Napsugár fiúk, ... – neve önmagában garanciát jelent sokunknak, hogy nem kell aggódnunk a jegyek megvásárlásakor befektetésünk hozamaiért.

Ráadásként az a Marvin Hamlish volt szíves az amerikai vígjáték egyik idoljaként említhető Simon szövegkönyvéhez zenei betéteket szolgáltatni, aki a Chorus Line musical zenéjét – szó szerint – köszönhetjük. Ha ehhez még hozzáadjuk a Szirtes Tamás nevet, már túlzásba is vittük a meggyőzést...

Bár csak néhány mozaikot volt szerencsém láthatni az alkotás folyamata közepette, már ezek is sokat sejtetően jelezték, hogy az új darab választásakor a Madách Színház ismét biztosra ment. Ezt alátámasztandó olyan művészekkel dolgoznak a darab színre viteléhez, akik egyaránt biztosítottak minket arról, hogy nem csak értik a humort, de szeretik is. Erre példaként Alföldi Róbert esetében elsőként talán a Producereket említhetjük meg a közeli múltból, a másik férfi főszereplő, Miller Zoltán pedig, hogy mást ne említsek a Made in Hungariában csalta a nevetés könnyeit sokak szemébe.

Ha a hölgyeket nézzük, Oroszlán Szonja esetében talán példákat is felesleges említeni, az elmúlt évek magyar filmművészetében szinte automatikusan vele kezdődött a stáblista, ha vígjátékot mutattak be. Balla Eszter pedig a Kurt Weill Cabaret-ban mutatta meg legutóbb, hogy nem csak a hangja, de finom humorérzéke is mindenképpen méltó a figyelemre.

Lehet, hogy elvi síkon lesz első és második szereposztás a darabhoz, de úgy érzem ezek a jelzők ismét nem minősítésként, csupán megkülönböztetésként szolgálnak majd. Vélhetően a szereplők minden variációjában szinte új darabot nézhetünk meg az eltérő, de egyaránt rendkívül színes egyéniségeknek köszönhetően, akik egy két személyes (na meg persze a Madách Színház mindíg remek tánckara...) darabban mindíg döntően meghatározzák az est élvezeti értékét.

Egy szó, mint száz, hiszem, hogy az április 27/28-án bemutatásra kerülő Édeskettes legalább olyan szerethető lesz számomra, mint amit anno a főiskolán Statisztika szigorlaton sikerült begyűjtenem:).

Balázs András

[2007.04.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még