2024. május 10. | péntek | Ármin, Pálma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Ingyenes Omega koncert a Pecsa szabadtéren

Ingyen monstrekoncert a zene ünnepén.

16.000 ember előtt lépett fel az Omega a PeCsa szabadtéri színpadán!

Az 1982-ben Franciaországban kezdeményezett zene ünnepe -1985-ben a zene éve volta Európában-, egyre népszerűbb ünnepé vált napjainkra az öreg kontinensen.  Ez az ünnep minden évben a napforduló idejére esik, azaz június 21-re. A hazánkban (11ik) is több éve ünnepeljük, de valahogy úgy érzem idén sokkal jobb a reklám kampánya és sokkal figyelem felkeltőbb, színesebb programok várják az érdeklődőket, mint pár évvel ezelőtt.
Az ünnepen a zenekarok- előadók és a magán és közintézmények anyagiaktól mentesen vállalják a fellépéseket ill. a helységek, terek biztosítását is.

Ma a belvárosban járva szinte minden nagyobb téren valami színes program várta az arra sétáló embereket, érdeklődőket.  Ma este, pedig zenetörténelmi esemény keretében, első ízben lép fel a PeCsa szabadtéri színpadára az Omega együttes!  Ami azért is különösen szép gesztus értékű megnyilvánulás, mivel az Omega idén adta-adja megalakulásuk óta talán legnagyobb léptékű koncertsorozatát hazánkban és külföldön egyaránt. Sőt ez még a 2004-es Népstadion koncerten történt, amikor a zenekar még meg sem beszélte az öltözőben a jövő év eseményeit a koncert vége felé ugyanis Kóbor körbenézett és a fiúk szemébe nézett és tudta mit kell mondani, jövőre folytatjuk! A közönség legnagyobb örömére és ovációja kísérte ezt a nagy léptékű bejelentést.

Az első állomás Dabason volt még 2005.március 19-én, majd szinte az ország összes stadionját végigjárták és közben még külföldi országokban is turnéztak, mint pl. Erdélyben (ahol az állam tiltása miatt nem léphettek fel kb. 25-éve ), most viszont fantasztikus, katartikus élményt nyújtó koncertet adtak. Vagy Csehországban, Németországi koncertjükön a környező országokból is érkeztek rajongók, mint pl., Lengyelországból, ugyanis ott a Gyöngyhajú lány c. számnál, mindenki a saját nyelvén énekelte az ismert dalt, ami úgyszintén életre szóló élmény egy zenész életében, így látva és hallva megérte ennyi fáradságos évet eltölteni a színpadon és a próbatermekben.

Amikor (fél nyolc táján) a PeCsa felé haladtam már nagyon sokan voltak a szabadtéri részen a várakozók a koncert előtt egy sátorban még hozzájuthattak néhány Omegás relikviához, cd-hez is. Majd háromnegyed nyolc táján Gréczi Zsolt lépett a színpadra és pár szót mondott a 11.-ik alkalommal hazánkban megrendezésre kerülő zene ünnepéről, keletkezéséről és egyúttal bejelentette az előzenekart, Keresztes Ildikóékat.
Ekkorra már meg is telt a PeCsa szabadtéri része kb.hatezer emberrel és nyolc órakor megkezdődött Keresztes Ildikóék programja.

Rövid szünet és átszerelés után ismét Gréczi Zsolt lépett a színpadra és pár szóban elmesélte az Omega eddigi turnéját és azok állomásait, valamint az előttük álló külföldi koncertek sorát.

Este kilenc órakor megkezdődött az OMEGA koncertje. A koncert maga, teljes értékű koncert volt, az idei Csillagok útján c turné anyagával megegyező programot láthatott a közönség nagyon sok pirotechnikai elemmel tarkítva.

Ekkorra már a PeCsa előtti füves rét is szépszámmal megtelt érdeklődőkkel itt kb. 10.000 ember lehetett, nagyon sokan hoztak nagy pokrócokat, hol az egész család, még egész pici gyermekekkel is elfért és így tényleg piknikszerűen ünnepelték a zenét és hallgatták az Omegát.  -itt azért volt egy apró ki poén is, hiszen a kertészek kicsit túlbuzgók voltak és sikerült úgy meglocsolni a füvet, hogy néhol majdnem bokáig érő víz volt- A másik, hogy azért egy kis hangtechnikát azért kirakhattak volna az óriás kivetítő mellé!

Az Omega programjában gyakorlatilag az össze jelentős mű helyet kapott a Petróleum lámpától a Gyöngyhajú lány ig. A közönség nagy örömére.
A koncert tizenegy óra előtt pár perccel ért véget és a zenekar tagjain is látszott élvezték ezt a különleges bulit.

Nagyon pozitív élmény volt, hogy a közönség –annak ellenére, hogy nagy és széles skálán mozgott az összetétele- maximálisan kultúráltan viselkedett. Megértően fogadták, amikor megtelt a belső rész -és mint a bevezetőmben írtam- tényleg nem a bejutás volt a lények, hanem a részvétel. Másészről jó érzés volt, hogy ezen a napon azok az emberek is eljutottak koncertre, akik anyagi helyzetük folytán egyébként nem tudnák kifizetni a koncertjegy árát. Valamint azon mozgáskorlátozottak (kerekes székesek) is szép számmal eljuthattak erre az ingyenes rendezvényre, amire ha fizetős lenne, valószínűleg nem lenne pénzük elmenni.

-BK- 

[2005.06.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még