2024. május 12. | vasárnap | Pongrác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Mistah F. A. B: Baydestrian
Kapcsolatok
Mistah F. A. B
Legnépszerűbb csengőhangok

Új zenei irányzat, sodró lendülettel

Mi is az a hyphy? A hyphy az egyik legújabb zenei irányzat a Nyugati Parton, amely ötvözi a déli crunk zene kemény ritmusait, Észak-Kalifornia sodró lendületével.

Olyan neves előadók nyomatják ezt a stílust, mint E-40, az elhunyt Mac Dre, vagy a The Federation. Jellemzője a furcsa hangszerelésen kívül, hogy az elhadart szövegeken, illetve annak előadásmódján biztos jót derülünk majd.

Az eszement dumagép

Nos, ebből a döngölő ritmusokkal robogó stílusból érkezett Mistah F.A.B. is. A fiatal srácra annak idején maga Mac Dre figyelt fel. „Thizz Nation” című válogatáslemez-sorozatán egy teljes korongot adott ennek az eszement dumagépnek („Thizz Nation vol.8.”). A nem mindennapi rapper – underground sikerei után – most az igazi nagymenők közé szeretne befurakodni, „Baydestrian” című anyagával.

A címadó nótával kezdődik a lemez. Mistah F.A.B. hozza is a dilis hyphy stílust, majd a „Sideshow” következik a nagy öreg Too $hort közreműködésével és Traxmillion produceri munkájával. Azután jön a „Life On Track”, amely az első olyan szerzemény, ami nem igazán passzol Fab stílusához. Tulajdonképpen egy nagyon kellemes, dallamos számról van szó, éneklős refrénnel, de mivel eléggé messze áll a Nyugati parti mc ugrálós őrületétől, néhányan idegennek érezhetik. A „Furley Ghost” hozza vissza a Bay Area fílinget, majd a „Fight Music” kemény ritmusa bíztat bólogatásra.

Kiábrándítóan ér véget a lemez

Az „On Yo Way”-ben ismét feltűnik Too $hort, majd a „Race For Your Pink Slip”-ben Spice 1, valamint a hyphy egyik legnagyobb királya Keak Da Sneak is lök néhány sort. A „Dem Cars” teljesen bolond! Igen, az ilyen nótákért szerettük meg ezt a srácot! A „Feelin’ Fine” ismét kissé furcsán hat nyugis dallamvezetésével, de aztán szerencsére jön egy vérpezsdítő klub sláger a „Goin’ Crazy” képében. Az utolsó két track azonban megint nem azt a Mistah F.A.B.-et mutatja, akinek a zenéjétől mindenki a táncparkettre ugrik, így kissé kiábrándító véget ér ez a 70 perces CD.

Összefoglalva a hallottakat azt állapíthatjuk meg, hogy F.A.B.-nek ezzel a lemezzel talán sikerül betörni a mainstream előadók népes táborába, viszont ez a lépés zeneileg csak a hátrányára volt. Felemás album egy nevetségesen jó rappertől. 

- Hóember -

[2007.06.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még