2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Meryna

Meryna

Meryna 1976. január 19. született Budapesten. Polgári nevén Kiss Mariann. Rendkívüli tehetségére sajnos elég későn figyelt fel osztályfőnöke, általános iskola második osztályos korában, 1984-ben. Énekórákon nagy szerepet kapott, hiszen a tanító néni "Jobb" keze volt.

Negyedik osztályos korától folyamatosan iskolai rendezvényeken fő szerepek, kórusok irányító hangja lett. Ekkor már magabiztosan állt a színpadon és imádta a közönséget szórakoztatni. Az iskolai sikerek után nem csoda hogy otthon a tükör előtt produkálta magát és zengett a fürdőszoba a szomszédok örömére.

17 éves korában kezd el igazán komolyan foglalkozni az énekléssel és Csuka Mónikához járt énekórákat venni. 2 éven keresztül folyamatosan fejlődött a hangja Mónika szárnyai alatt. Sok embert megismert, barátságba kerülnt például: Szkellár Gabriellával (Babygabi), Nagy Gabriellával (Nagy Feró lánya), Soós Sanyival, Czang Gabival. A sok barát összefog és alapítanak egy 4 tagú rap zenekart, amely Street Rappers névre hallgatott.

A nagy fellángolás nem tartott sokáig, csupán 6 dal ereéig. Sokszor nem jutottak közös nevezőre, ezért feloszlottak, de Mariann nem sokáig habozott és bekerült egy pörgős dance csapatba, 1995-ben 2 fiú közé, mint front énekes, a csapat neve Groove Land. Karrierjük szintén nem tartott sokáig együtt. Abba kellet hagynia az éneklést 20 éves korában.

Családalapítás és gyermekáldás fontosabb volt a számára. Zene iránti szeretete erőt vett magán, és 8 évvel később újra kezdte az éneklést.

2004. év elején felidézte magában a tini kori éveket és megfontoltan, tudatosan énekelt.

2005-ben Pákai Petra jazz szakos hallgató felügyelete alatt képzi, csiszolgatja tehetségét. Most már nem bízza a véletlenre pályafutását. Tele energiával, ötletekkel, nem sokkal az "ujjá születés" után, szóló karrierbe fog és megjelenik 2005. decemberében az első bemutatkozó promóciós maxija "Lesznek még szép napok" címmel.

A bemutatkozó kislemezt a "Csillagok, csillagok" című Republic feldolgozás követte, majd 2007 nyarán a "Szevasz tavasz" kislemezzel jelentkezett.

[2007.06.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még