2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Operából musical: Elton John a garancia Budapesten is
Kapcsolatok
Xantus Barbara
Legnépszerűbb csengőhangok

Barbara a szülinapja után stúdióba vonul

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt szeptember 14-én!

Ma Szeréna, Roxána, Armida, Armilla, Ciprián, Emerita, Ildikó, Irma, Rozanna, Rozita, Szerénke, Szerénusz, Szonóra napja van.

Ezen a napon született Xantus Barbara, akit a 90-es évek elején a Família Kft. című szappanoperából ismerhetett meg a közönség. A színész-énekesnő a filmsorozat óta leginkább musicalekben játszott, s az évek során két saját album mellett több lemez készítésében is közreműködött.

"A születésnapomon általában összegyűlik a család és a legközelebbi barátaim "– mondta Barbara. "Idén ez annyiban tér el, hogy ezúttal az előző évem legutolsó napját fogjuk ünnepelni" – mosolygott. "Egyébként nem az számít, hogy hány éves vagyok, az a fontos, hogy jól érzem magam."  - A színésznő pedig boldog, hiszen szerető család, kiváló kollégák és lelkes közönség veszi körül.

"Úgy érzem, megszerettek a székesfehérváriak" – mondta Barbara, aki egyébként a Vörösmarty Színházban játszik. "Jó dolog tagnak lenni egy ilyen feltörekvő színházban és az is nagyon jó érezés, hogy tartozol valahová. Igazából én most az egész országban nagy-nagy szeretetet érzek."

Xantus Barbara annak idején az ELTE magyar-francia szakára jelentkezett, innen ment át négy év után a Gór-Nagy Mária Színitanodába. 1991-ben kezdett játszani az akkor induló Família Kft-ben, ahol a sorozat megszűnéséig Szép Krisztát alakította. Közben olyan nagysikerű színdarabokban szerepelt, mint a Színezüst Csehó, a Grease és a Hair, illetve a Fiatalok Színházában ő alakította Edith Piaf-ot. Pályája során több filmben is játszott, láthattuk a Kapj el!, a Privát kopó, a Vademberek, a Katonadolog, és a Rendőrsztori címűben, valamint ő volt a főszereplője az Európa expressz televíziós változatának. Legutóbb Elton John és Tim Rice Aida című musicaljében lépett a közönség elé.

"A születésnapom után hozzálátunk az Aida lemezfelvételéhez, amit Elton John is megkap majd" – újságolta büszkén Barbara. "Remélhetőleg még idén elkészülünk vele" – tette hozzá.

De, hogy saját albummal mikor jelentkezik? - Ez egyelőre még titok. 1995-ben már kiadott egy lemezt (Barbara), amin főleg sanzonokat énekelt. Második albuma pedig 2001-ben látott napvilágot, Idegen csók címmel. Az évek során további három készítésénél is közreműködött, melyek közül a Sztárkarácsony platinalemez lett. Azonban későbbi zenei terveivel kapcsolatban csupán annyit árult el, hogy ötletei ugyan vannak, ám ezeket csak akkor valósítja meg, ha elérkezik a pillanat, mikor úgy érzi, van mit elmondania.

Addig pedig marad a színház, ahol most nagy örömére a Koldusoperában prózai szerepet kapott. Mert bár a zenés darabok közelebb állnak hozzá, előszeretettel játszik mindenféle műfajban. Azonban még mielőtt nekilátna a munkának, vár rá egy többnapos kalandos utazás - férjével és két gyermekével ugyanis nemsokára Pécsre látogatnak.

"A kislányom, Panna is mostanában ünnepli születésnapját, ami jó alkalom arra, hogy a család végre belevágjon régóta tervezett országjáró körútjába" – mondta Barbara. "Felírtuk kis cetlikre Magyarország különböző régióit, majd az összeset beletettük egy kalapba, melyből Panna Pécset húzta ki" – magyarázta a színésznő.

A család tehát felkerekedik és nekivág a Mecseknek, ahol minden falut, fűszálat, bokrot és fát felkutatnak majd. A két gyermek már nagyon izgatott, a színésznő pedig boldog, mert ha csak egy kis időre is, végre elengedheti magát és feltöltődhet, hogy aztán újult erővel játszhasson a következő színházi évadban.

-Pogonyi Nóra-

Események:

1968 Megjelent Janis Joplin Cheap Thrills című lemeze.
1976 Jeff Beck's második albuma, a "Wired" aranylemez lett.
1983 A Metallica bemutatta új dalátt, a "Disposable Heroes"-t Németországban, a Metal Hammer fesztiválon

Született:

1737 Michael Haydn osztrák zeneszerző.
1760 Luigi Cherubini itáliai zeneszerző.
1910 Rolf Liebermann svájci zeneszerző
1946 Pete Agnew angol zenész a Nazaret együttes tagja
1955 Steve Berlin amerikai basszusgitáros a Los Lobos tagja.
1959 Morten Harket norvég zenész az A-Ha együttes tagja.
1967 Xantus Barbara színész-énekesnő

Elhunyt:

1981
Walter Furry Lewis blues gitáros
1982
Christian Ferras francia hegedűművész
1998
Johnny Adams énekes
2002
Paul Hucklebuck Williams zenekarvezető

[2007.09.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még