Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 21. | csütörtök | Eleonóra nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Kapcsolódó Kiadványok
Topó Neurock Társulat: A mi forradalmunk 89‘ karácsony

Topó Neurock Társulat: A mi forradalmunk 89‘ karácsony

Öt kérdés, öt válasz, és az emlékezők fakó emlékezete újra élesebb képet rajzol a legendás Topó Neurock Társulatról.

Mikor? 1982, Várszínház, függönyraktár. Ki? Merena Sándor “Sanyo”, Lakatos “Bétóven” Dezső, Fodi, Ivánka Csaba. Miért? Örömzene. Hogyan? Munkavacsora=kockasajt, zsemle, szóda, önköltségen. Miért nem? Válasz nincs! Furnérlemez van és keserű humor. Díszvendégek: Jobba Gabi, Zala Márk, Dunai Tamás, Katona János, Mácsai Pál, Nagy Zoltán, Papadimitriou Athina, Pregitzer Fruzsina, Fekete Mari, Bubik István, Sipos András, Puskás Tamás, Waszlavik Gazember László, Zalavári Nárcisz, Nemcsák Károly. Zenéltek még: Ferenczy György, Gothár Ferenc, Kovács Tamás, Nagy „Lantos” Balázs, Román Péter, Pribil György, Tátrai Tibor, Török Ádám. Vége? 1992.

Azzal, hogy elkészült ez a kortörténeti dokumentáció a vége valóban megkérdőjeleződik. A 18 dalt tartalmazó CD méltón emlékezik a tragikusan fiatalon elhunyt kiváló színész - rendezőről, Ivánka Csabáról és zenekaráról. A kiadvány illeszkedik a CrossRoads Records eddigi, a rocklegendákat megörökítő sorozatához, így társa és párja a Radics-örökség kiadványainak. S hogy szólamokban mit is jelent az örökség?

„Senki se tudhatja, hogy mit is akarok, eltitkolom mélyen, hogy mire is gondolok.“  Ma sem ismeretlen ez az érzés, hát mekkora töltés lehetett benne a rendszerváltás idején!

„Bunkó vagyok én, nem szégyellem én!“  A szakma által el nem ismert zenekar 1989. áprililában jelentette meg a Furnér 1 című faroslemezt, ami a „Kenyai Hanglemezgyártó Vállalat“ felvételei alapján készült (szegény) házi kiadásban. A lemezt kézigyaluval, styl fűrésszel lehetett hangra bírni…

Patai Tamás, a Republic gitárosa így emlékezik: „19-20 éves voltam. A Topó volt az első zenekar, akinek volt klubja, ahol rendszeresen játszottam. Most hogy kijött ez a lemez nagyon boldog vagyok, tudom, rengeteg munka volt vele. Úgy gondolom, hogy a zenekar sokkal többet is megérdemelt volna. Már többször is gondoltunk rá, hogy újra kellene szervezni a csapatot, nade énekes nélkül? Ivánka Csaba egyéni és egyéniség volt. Személye pótolhatatlan.“

„Maradj velem meghasonló értelem, ne engedd, hogy legyűrjön a félelem!“ A CrossRoads Record gondozásában elkészült kiadvány címe A mi forradalmunk. Ez a lemez azonban a mi forradalmunk is. Azoknak készült, akik akkor hallgatni kényszerültek, azoknak, akik a sorok közé írtak, s azoknak, akik a sorok között olvastak. Félelmetes. Félelmetes és hátborzongató a kemény rock, a groteszk előadásmód és a szelíd humanizmus ötvözete. Egy biztos, ez az ötvözet időtálló!

[2005.07.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Megnéztük Guido és Mauricio de Angelis koncertjét az Arénában - képekben
Jótékonysági...

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
beszámolók még
cdbolt.lap.hu