2021. június 21. | hétfő | Alajos, Leila nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Dirty Slippers
 
Legutóbbi kiadványok
Dirty Slippers (2008)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Ajándékkal lepte meg a rajongóit a magyar zenekar
Biztos van akinek rosszul esik, hogy ez a zenekar sikeres!
Újabb siker! A magyar zenekar visszatér az Arad Open Air fesztiválra!
Éjféltől - ajánljuk a Dirty Slippers legújabb dalát
Nézd meg a Dirty Slippers legjobb 2018-as pillanatait!
     
 
Dirty Slippers
Megalakulás: 2003.
Web: http://www.myspace.com/dirtyslippers
Aktív kapcsolat: Almási Tamás (dobos, 2005-), Almási Zoltán (gitáros, 2004-), Lobó-Szalóky Lázár (énekes, 2003-), Kelemen Sándor (basszusgitáros, 2007-)
 
     
     
 
SZAVAZÁS - Hanyast adsz a Nem titok dalra?
Nagyon tetszik, ötös
Hm.... pici finomítás ráfért volna, négyest adok
Meghallgatható, közepesre értékelem
.... kettest adok rá
Ez nem sikerült fényesre, egyest érdemel

 
     

Dirty Slippers

A Dirty Slippers zenekar ötlete 2 fiatal és elszánt gyermek, Szécsi Tamás és Lobó-Szalóky Lázár fejéből pattant ki 2003 nyarán. A banda 2 tagja elsőként Fazekas Bálint basszusgitárossal próbálkozott, majd Bálint Gyõrbe távolzása miatt Szécsi Ottó, Tamás öccse kapott helyet a zenekarban. A hármas kisebb rendezvényeken és leginkább házibulikban vendégeskedett, több-kevesebb sikerrel.

A Dirty Slippers-ről mint zenekarról igazából azonban 2004 nyara óta beszélhetünk. Ekkor lépett be Almási Zoltán „Zoz”, aki azóta is a szólógitáros  poszton zenél. Ekkortájt műfaji eltérések miatt távozott Szécsi Ottó és a bátyja Tamás is. 2004 novemberében, amikor mindez történt, a zenekar Szabó Imre dobossal, Török Árpád basszusgitárossal és Almási Attila gitárossal próbált. Így a fiúk 5-en lettek. December végén, mielőtt a banda a BEOL tehetségkutatón felléphetett volna, Szabó Imre bejelentette távozását. Ez adott erőt, Almási Attila, harmadik gitárosnak is a távozásra, aki azóta a Getaway nevű rock zenekarban gitározik. Hosszas dobos keresés után, a 3 fiatal ismét Szécsi Tamás mellett döntött 2005 februárjában.

Márciustól beindultak a próbák és a kisebb-nagyobb fellépések, elsősorban Békés megyében.

 Az áttörést, 2005 nyara hozta meg a srácok számára, ugyanis a fiúkat egy országos sztárcsapat, a Supernem karolta fel. Papp Szabiék a mai napig rengeteget segítenek a fiúknak, és az Õk bíztatása is nagyon sokban segíti Lázárék munkáját. 2005 szeptemberétõl már a média is foglalkozik a zenekarral.; újságinterjúk (Belvár Bulvár, Békés Megyei Hírlap) internetes megjelenések (Hotdog, Folder, Kréta stb.) formájában és számos fórumon is. A rádióinterjúk is elkezdődtek (Rádió 47, Csaba Rádió, Rádió 1), 2005 őszi-téli szezonjában is több sikeres fellépést tudhattak maguk mögött a fiúk. 

Majd az év végén 2 fontos mozzanat következett be, egyik a zenekar első fellépése Budapesten, mégpedig a Petőfi Csarnokban.

A fiúk itt az Aljas Kúszóbab vendégei voltak. Majd 2005 végén  a zenekar rögzítette „A frontot járt katona” című saját szerzeményét, amelyet azóta pár rádióállomás is műsorra tűzött. Áprilistól a további fellépések mellett a „Nem gondoltam volna” c. dal került rögzítésre. Májusban a zenekar egy fantasztikus koncertet adott a Supernem társaságában Gyulán, az Erkel Diák Ünnepeken. Itt a fiúkra több mint félezer ember volt kíváncsi. Júniusban dobos váltás történt: Szécsi Tamás helyét Almási Tamás vette át. 

Nyáron akadtak szép számmal fesztiválszereplések (YouthAIDS, Kotta, Szeptemberfeszt...), 2006 szeptemberében a Dirty Slippers pedig egy másik országosan is elismert zenekar, a Heaven Street Seven előzenekarává vált. 2006 nyarának végén, A frontot járt katona koncerteken és média-beli pozitív visszhangja alapján, a zenekar elérkezettnek látta az idõt arra, hogy nekifogjon az elsõ videoklipjének munkálataihoz. Az ősszel elkészülő videoklip látható lesz a VIVA Televizión is.

 2006 december 16-án a Dirty Slippers a gyulai Művelődési Központ színháztermében adott egy felejthetetlen akusztikus koncertet a Jamie Winchester-Hrutka Róbert duóval. Januárban rádióinterjú rádióinterjút követett, a Juventus Rádiónak köszönhetően pedig az egész ország megismerhette zenekar „A frontot járt katona” című dalát és a fiúkat egy interjú keretein belül.

2007 a nagy remények éve a zenekar történetében. Már februárban megindul az országjáró kirándulás, a nyáron, egészen pontosan júliusban a Heaven Street Seven stúdiójában (aBnormal stúdió, Budapest) rögzítésre kerülő debütáló lemez promóciós turnéjaként. A lemez producere Takács Zoltán „Jappán” a Hs7 billentyűs-énekese. A tavasszal több fellépést is adtak a fiúk az ország különböző pontjain, nyáron, pedig még a lemez előtt Hajdúböszörményben és Szolnokon is megfordultak.

A zenekar 2007 augusztusában feltett az új lemezről 3 dalt (természetesen az artisjus-os levédetés után) a myspace címére, amely dalok 4 nap alatt több mint 10. 000-szeres hallgatottságot szereztek a zenekarnak Brazíliától-Japánig. Komoly és kevésbé komoly külföldi kiadói és produkciós irodák gratulációi is érkeztek, így került a zenekar a Day and Night Promotions-hoz, amely egy ismert internetes amerikai promóciós cég. Többek között Ők promotálják a híres The Crash Moderns nevű new yorki rockbandát!

2007 szeptemberében a zenekarban basszusgitáros váltás történt, Török Árpád helyére Kelemen Sándor került. A fiúk már vele kezdték meg az őszi koncerteket. 2007 őszi koncertek után, a szegedi Tisza Rádió britpop-indie műsorába kapott meghívást Lázár a zenekar frontembere, így minden csütörtökön fél 7-től élő adásban hallható. 2007 decemberében egy új magyar sorozat a „Mesék a Kocsmából” című sorozat filmzenéje lett a banda.

A zenekar 2008 februárjában rukkolt elő az első nagylemezével, mely lemez egyszerűen a „Dirty Slippers” címet kapta, s 10 dal hallható rajta. 2 videoklip is készül majd, s a lemez megjelenése után indult a Never Give Up tour, mely során a banda egy 17 állomásos turnéra indult itthon (mely során a koncertek nagy része önálló koncertszámban megy, de egy-két fellépésre a Supernem és 30Y zenekarokat is elkíséri a DS). A lemez kapcsán TV-s, rádiós és újságmegjelenések következtek februártól, a VIVA TV, Magyar Televízió, Music Televison Hungary, RTL Klub stb. A Runaway Forbidden videoklip március 8-án került forgatásra, melynek júniusban lesz klippremiere 5-6 hazai tv csatornán.

[2008.05.26.]

Kiadványok
stúdió
Dirty Slippers: Dirty Slippers (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még